Predsjednik Lukašenko: “Europski lideri su luđaci”

Aleksandar Lukašenko atentat
75 komentara

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da građani europskih zemalja žele živjeti u miru, ali njihove vlasti nisu u stanju “ugasiti požar u vlastitom domu”.

“Njemačka, cijela Europa – sada nema lidera. Ali čak i da ih ima… Ne mogu ugasiti ni požar u vlastitoj kući”, citira ga novinska agencija BelTA. “Europljani ne žele ovaj rat. Oni dovoljno dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. Ovdje u Bjelorusiji također pokušavaju zapaliti požar. Sutra će cijela Europa gorjeti”, rekao je Lukašenko.

On smatra da Europljani moraju zaustaviti konfrontaciju, koja je već rezultirala sukobom na području Ukrajine. Lukašenko je europske čelnike opisao kao luđake koji, nesposobni reći NE Washingtonu, raspiruju vatru u regiji.

“Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da tamo (u Europu – prim. TASS) donesu dodatno nuklearno oružje pravi vođe? Oni su luđaci”, rekao je. Lukašenko je skrenuo pozornost na ulogu Sjedinjenih Država u sadašnjoj situaciji.

“Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearnog oružja, jer tamo mogu letjeti. A ako se nuklearno oružje neće koristiti, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. Gdje? Oni će se boriti ovdje. Mi ćemo biti ovdje, u ovom metežu.

Ukrajina već gori”, rekao je. Bjeloruski čelnik nazvao je događaje u Ukrajini katastrofom, dodavši da “nema zemlje u sovjetskoj eri koja je primila tako velika ulaganja kao Ukrajina”.

Lukašenko
Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Pa i jesu.

petar schroder
1 godina prije

Lukasenko svaka ti cast jer nisi htjeo da zatvaras svoje ljude za vrijeme pocetka korone. Znam da su mu u Davosu nudili 2020 godine 9000000 euro da proglasi coronu u svojoj zemlji,a on je odbio.Svi drugi vladari su pristali da zatvaraju svoje gradane ,jer su za to dobili lovu Mi svi znamo da se vodi rat izmedu Amerike i Rusije preko Ukraine Evropa je napravila gresku da su dozvolili Ameriki da ih uvuce u rat .Sada su tek vidjeli da su napravili gresku ,uvodeci sankcije Rusiji Evropa je bila ovisna o Ruskom plinu ,posebno industrija a sada ce ostati milione ljudi bez posla, jer taj tecni plin iz Amerike je 20 puta skuplji

1 godina prije

Istina , teško je samo izabrati ko je najveći ludjak u evropi..
Dajte favorite za top ludjaka…

Keki
1 godina prije

Pravo veli.

1 godina prije

ajde budimo realni i pogledajmo okruzenje oko nas..da li itko normalan postoji koji bi mogao dati protuargument brkinoj izjavi..hrpa korumpiranih,nastranih,potkapacitiranih,neucinkovitih persona koji cine EU lidere,a i malo sire..bitno je samo znati da se nisu slucajno nasli na svojim pozicijama.kad vec brnjice na licima djece nisu probudile europljanje iz konformizma,mozda nas probudi manjak prehrambenih proizvoda na policama..a tek cijena energenata,hehee.. lukasenko,osoba koju najvise cijenim u igri karata.hvala.

tihobl
1 godina prije

Dajte video kako Lukasenko cijepa drva za evropljne.

tihobl
1 godina prije

Украјина је почела изградњу новог авиона Ан-255 Мрија, изјавио је генерални директор Државног предузећа Антонов Јевгениј Гаврилов.
Omjer 1:72.

tihobl
1 godina prije

Кина је показала нови дрон способан да носи више од 2 тоне пројектила дo 10.000 км.

Lici na F-35.

tihobl
1 godina prije

О национализацији предузећа у Украјини

Коломојски и његови партнери из групе Приват изгубили су 42% удела у компанији за гориво Укрнафта и 60% у компанији за гориво Укртатнафта.

Вјачеслав Богуслаев је изгубио запорошку фабрику авиона „Мотор Сич“. У октобру је ухапшен под оптужбом за издају.

Власник Групације за финансије и кредит, Константин Жеваго, изгубио је аутомобилско предузеће АвтоКрАЗ које производи камионе.

Грађанин Русије Константин Григоришин изгубио је Запорошки погон „Запорожтрансформатор“. Компанија је сада у стечају.

Занимљиво је да је одлука о национализацији у Комисији за хартије од вредности и берзу донета на основу закона о ванредном стању и наредби Штаба Главног команданта Оружаних снага Украјине.

tihobl
1 godina prije

Ko je pobjedio na izborima?
40 miliona je danas glasalo, a 80 miliona je vec prebrojano. Da li to znaci da je Bajden ponovo pobjedio?

ZZZ a
1 godina prije

EU politicari su kurvini sinovi.Mene cudi zasto Rusija ne iskoristi mogucnosi iz Sj. Koreje. Koreja moze snabdijeti Rusiju s radnicima a moze postati i tvornica za rusko oruzje. Rusija moze njima dati novac Ili gorivo Ili hranu. Situacija win-win P S ne moraju ici u vojsku.

So baby talk to me
1 godina prije

U pravu je

Karma
1 godina prije

Lukasenko budi nam presjednik, svaka ti dala!

tihobl
1 godina prije

Amerikanci pokusavaju da spasavaju petrodolar:

Амерички Стејт Департмент и Трезор су иза кулиса позвале велике америчке банке да наставе сарадњу са стратешки важним компанијама у Русији. Ово је пренео Блумберг, позивајући се на сопствене изворе упознате са ситуацијом.

Иза кулиса, Министарство финансија и Стејт департмент су позвали банкарске гиганте, укључујући JPMorgan и Citigroup, да наставе да послују са одређеним стратешким руским фирмама.

Посебно, америчке власти траже од банака да наставе сарадњу са компанијама Газпромом», «Уралкалием» и «ФосАгро», наводи агенција. То су основне услуге, као што су поравнања у доларима и финансирање трговине.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Nisu uopce ludi vec samo sluze satani..

Ziv je Geza
1 godina prije

Najveci ludjaci u Europi su poljski i hrvatski politicari, koji vec 8 mjeseci fakticki na koljenima mole svoje briselske gospodare,da ih puste da se direktno ukljuce u rat protiv Rusije.

Medjutim s obzirom na reakciju gradjana tih dviju drzava, cini se da niti narod tih nazovi drzava, nije mnogo bistriji od politicara koji ih predstavljaju.

Gruß
1 godina prije

Moje pitanje svim komentatorima zasto je ovo izjavila sjevernokorejska vlada- Dužnosnik sjevernokorejskog ministarstva obrane nazvao je optužbe glasinom i rekao da Pjongjang “nikada nije imao ‘poslove s oružjem’ s Rusijom” i “ne planira to učiniti u budućnosti”.,….Sjeverna Koreja ne mora nista demantirati, ona nista ne duguje Americi

Гавран
1 godina prije

Srbija 1999 je imala svoje rukovodstvo. Na reći generala Lazarevića da vojska može izdržati, Milošević je rekao da Srbija ne može izdržati. Sve to u pozadini napada na energetsku infrastrukturu a i direktno na civile čega u Ukrajini nema. U Ukrajini je kolonijalni režim i Ukrajina ne može izaci iz rata kada patnje postanu neizdržljive za stanovništvo, već kada odgovara kapitalu. Slobodna Evropa je u istoj situaciji.

držnedaj
1 godina prije

Lukaš je legenda i pravi državnik koji stoji iza svoje države i svog naroda…. a svjetskoj plandemijskoj NWO-WHO mafiji je pokaza da ih ne hebe ni 1 posto! A o jevropi …svi vidimo

Dina
1 godina prije

Dobro kaže

Milutin
1 godina prije

Ma pusti ti Lukašenka. Evo čitam na jednom njihovom portalu da je u Zagrebu prosečna plata 1300 Evra. Odoše oni a mi će da i dalje trkeljamo, kako kažu naše komšije. Će da se brinemo za sve samo ne za sebe. Da još da dodam, prosečna penzija 600 Evra.

Milutin
1 godina prije

Predsednik u uniformi. Divna država. Nešto me podseća na nešto šta se zove vojna diktatura.

Rimtutituki
1 godina prije

Nisu,nisu ludjaci nego placenici,sto je mnogo gore

Rimtutituki
1 godina prije

Stricek Luka je car za ove budale.gledam sd cjepa drva u 70toj ko neki gorstak sa 30et. Ko jebe sataniste

Ludi Zoka
1 godina prije

Nisu luđaci već sebična gamad koja se polakomila za mjesta u Bruxellesu ili svojoj državi pa tako u krug za masnu lovu i slasnu fotelju. Boli ih kur…c za narod, nisu kao ti koji nisi zatvarao narod u vrijeme korone pa su te proglasili diktatorom jer nisi slušao savjete bjelosvjetskih baraba i pored osvojenih 70% glasova. Ili si možda trebao nategnuto pobjediti kao senilni Biden da bi bio pravi demokrata.

Marko
1 godina prije

Lukasenko je car, a onima koji ga smatraju diktatorima pitanje : Plenkovic i Vucic su demokrate?

sdgerzuhoo9oooooooo
1 godina prije

guglo prijevod vam je ko da ja sa swahilija prevodim…

klara
1 godina prije

B R A V O GSP. Lukašenko.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI