Rusija upozorava na kretanje terorista i oružja iz Turske u Siriju

Sergej Varešinin
11 komentara

Direktor Odjela ruskog Ministarstva vanjskih poslova za Bliski istok i Sjevernu Afriku i zamjenik čelnika ruske delegacije na sirijskim pregovorima u Astani, Sergej Veršinin, sažeo je sastanak u glavnom gradu Kazahstana, koji se održava na inicijativu Rusije, Turske i Irana.

“Konkretan rezultat onoga što se dogodilo u Astani je usvajanje zajedničkog stava skupine, koja uključuje Rusiju, Iran i Tursku, a koja će raditi na redovnoj osnovi kako bi se održalo i ojačao prekid neprijateljstava”, rekao je diplomat.

Dodao je da je skupina će raditi na stalnoj osnovi, te da će se usredotočiti na poštivanje primirja strana u sukobu. Konkretno, stvaraju se mehanizmi za izgradnju povjerenja jednih u druge.

Drugi važan ishod razgovora u Astani se koordinacija razmijene tijela ubijenih boraca obje strane, što je potvrdio zamjenik načelnika Glavnog stožera ruske vojske, Sergej Afanasijev.

Međutim, Rusija upozorava “turske partnere” kako je primijetila prelazak militanata i prijenos oružja iz Turske u Siriju. To je izjavio posebni izaslanik ruskog predsjednika za sirijsku krizu, Aleksandar Lavrentijev.

Prema njegovim riječima, Rusija je u više navrata zabilježila kretanje pripadnika ilegalnih oružanih skupina i oružja iz Turske u Siriju. On je dodao da se u ovom trenutku vodi dijalog s Turskom kako bi se spriječili slični slučajevi u budućnosti.

Prije toga je rusko Ministarstvo obrane izvijestilo da se u Siriji konstantno infiltriraju militanti Al-Nusra Fronta i takozvane “Islamske države”, koji iz Turske ulaze u područja pod kontrolom snaga vlade u Damasku.

Al-Nusra FrontinfiltracijaISIL
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
7 godine prije

….SRAM vas bilo!!!!!Otkud vam pravo da ” upozoravate” turke, istinske demokrate borce za ljudska prava.Turska je Bastion slobode, a njen “doprinos”borbi protiv terorizma je nemjerljiv….Cak im i Saudi zavide.

PanSlaven
7 godine prije

#ništa bez lojtri, čak ni u Kazahstanu.. oj globalizacijo, i pustinja te puna

HEKPCT
7 godine prije

No shit, Sherlock!

H\'ghar
7 godine prije

Ak ih vidiš, zakaj ih ne eliminiraš?

čitatelj portala
7 godine prije

Dobro…počeli su i Rusi upozoravati Turke. Riješit će to g. Putin.

Alen
7 godine prije

Igre bez granica..

Zbogom pameti
7 godine prije

Život je pun nepredvidivih događaja ili naški rečeno shit happens.

Deda Brada
7 godine prije

Naslov iz danšnje “Pravde” (pravda.rs): УДАРНА ВЕСТ: Договор раскинут! Дамаск захтева да Турци одмах напусте Сирију!

H\'ghar
7 godine prije

Ak ih vidiš, zakaj ih ne eliminiraš?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI