fbpx

SAD bi trebale implementirati ”mentalitet iz vremena rata” kako bi se obračunale s kineskim izazovima

Američko-Kineski odnosi

U novoj epizodi ”Ljetnih rješenja” iz Keizerovog izvještaja, Max i Stacy razgovaraju o takozvanim „američko-kineskim usponima i padovima“, odnosno povijesti uspona Kine i njezinih odnosa sa SAD-om.

Pridružio im se Chris Fenton, autor knjige “Hranjenje zmaja”, nekada kineske golubice, koja je sada sokol.

Prema Fentonu, Washington bi trebao odgovoriti na kineski izazov tako što bi trebao usvojiti ”mentalitet iz vremena rata”. Objašnjava da su, kada su SAD uvučene u Drugi svjetski rat, tržišta zaista bila poremećena, ali nitko na to nije obraćao pažnju; umjesto toga svi su se usredotočili kako se obračunati s neprijateljem.

“Kako smo počeli osvajati male pobjede, tržišta su se počela oporavljati i do kraja rata su se očigledno vratila gdje su bila. Moja poanta je da, ako se zaista želimo nositi s Kinom to trebamo učiniti kroz implementiranje različitih stvari, kroz sve vrste industrija, kompanije, ali se trebamo pozabaviti i interesima dioničara i ulagača, jer su oni ti koji rade glavni pritisak. Ako ćemo imati stvarna pravila odnosa, koja daju prioritet američkoj zdravstvenoj i nacionalnoj sigurnosti, ta tržišta će zbog toga biti duboko pogođena”, kaže on.

Prema Fentonu, SAD bi trebale “prestati koristiti indekse dionica na tržištu kao pokazatelje u pogledu ukupnog ekonomskog zdravlja zemlje”.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
6 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
crodaemon1
Gost
crodaemon1
1 mjesec prije

“Prema Fentonu, SAD bi trebale “prestati koristiti indekse dionica na tržištu kao pokazatelje u pogledu ukupnog ekonomskog zdravlja zemlje” Taj index ima veze s realnom USA ekonomijom jednako kao i tvrdoca moje stolice. (oliti ga jel mi proliv ili u tvrdo)

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Vrlo slikovit opis indeksa deonica , vec cujemo zvuk ispiranja vodokotlica 🙂

Befel2
Gost
Befel2
1 mjesec prije

Da li se samo meni čini da su ovo samo suplja blebetanja i izgovori protiv nadmocnog neprijatelja – Kine?

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 mjesec prije

Naprotiv , javno i otvoreno traze odobravanje i naklonost celog sveta kad krenu u otvoreni ekonomski ili pravi rat protiv Kine , na ovaj ili onaj nacin . A sve zemlje NATO pakta su DUZNE poslati svoje vojno sposobne stanovnike da se bore za njihove interese , naravno . To su nase vlade potpisale . A i Vucic ce dobrovoljno poslati narod Srbije , da se vidi koliko je on veliki pobornik Evro – integracija . nista se ne bojte , naj… smo svakako .

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Pa vec imaju mentalitet iz vremena rata.
Ali gradjanskog. Kako ne vide da je Amerika tad manje bila podijeljena i bila manja mrznja nego sad.

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

Tihobl

Jest. Osim toga u vremenu hladnog rata imali su nahranjeni narod iza sebe; svi su imali posao i svima je bio ispran mozak na isti način…
– imali su jaku ekonomiju,
– imali su i pametnije i političare i one u tajnim službama…a koji su onda, većinom, ipak radili za interese usa, a ne “duboke države”.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
6
0
()
x