SAD bi trebale implementirati ”mentalitet iz vremena rata” kako bi se obračunale s kineskim izazovima

Američko-Kineski odnosi
6 komentara

U novoj epizodi ”Ljetnih rješenja” iz Keizerovog izvještaja, Max i Stacy razgovaraju o takozvanim „američko-kineskim usponima i padovima“, odnosno povijesti uspona Kine i njezinih odnosa sa SAD-om.

Pridružio im se Chris Fenton, autor knjige “Hranjenje zmaja”, nekada kineske golubice, koja je sada sokol.

Prema Fentonu, Washington bi trebao odgovoriti na kineski izazov tako što bi trebao usvojiti ”mentalitet iz vremena rata”. Objašnjava da su, kada su SAD uvučene u Drugi svjetski rat, tržišta zaista bila poremećena, ali nitko na to nije obraćao pažnju; umjesto toga svi su se usredotočili kako se obračunati s neprijateljem.

“Kako smo počeli osvajati male pobjede, tržišta su se počela oporavljati i do kraja rata su se očigledno vratila gdje su bila. Moja poanta je da, ako se zaista želimo nositi s Kinom to trebamo učiniti kroz implementiranje različitih stvari, kroz sve vrste industrija, kompanije, ali se trebamo pozabaviti i interesima dioničara i ulagača, jer su oni ti koji rade glavni pritisak. Ako ćemo imati stvarna pravila odnosa, koja daju prioritet američkoj zdravstvenoj i nacionalnoj sigurnosti, ta tržišta će zbog toga biti duboko pogođena”, kaže on.

Prema Fentonu, SAD bi trebale “prestati koristiti indekse dionica na tržištu kao pokazatelje u pogledu ukupnog ekonomskog zdravlja zemlje”.

Hladni rat 2tržište
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crodaemon1
3 godine prije

“Prema Fentonu, SAD bi trebale “prestati koristiti indekse dionica na tržištu kao pokazatelje u pogledu ukupnog ekonomskog zdravlja zemlje” Taj index ima veze s realnom USA ekonomijom jednako kao i tvrdoca moje stolice. (oliti ga jel mi proliv ili u tvrdo)

Befel2
3 godine prije

Da li se samo meni čini da su ovo samo suplja blebetanja i izgovori protiv nadmocnog neprijatelja – Kine?

tihobl
3 godine prije

Pa vec imaju mentalitet iz vremena rata.
Ali gradjanskog. Kako ne vide da je Amerika tad manje bila podijeljena i bila manja mrznja nego sad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI