Sastanak Lukašenka i Putina u Moskvi u narednim sedmicama

Putin i Lukašenko
10 komentara

Ruski i beloruski predsednik Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko dogovorili su se u telefonskom razgovoru da se narednih nedelja održi sastanak u Moskvi, saopštila je u nedelju press služba Kremlja.

„Dogovorili su se da će narednih nedelja održati sastanak u Moskvi“, saopštila je press služba. Tokom telefonskog razgovora strane su potvrdile planove za dalje jačanje rusko-beloruskog saveza i proširenje uzajamno korisne saradnje u svim oblastima.

Putin je čestitao rođendan Lukašenku koji je u nedelju napunio 66 godina. Državni TV kanal Belorusija-1 izvestio je da su dvojica predsednika razgovarala o opštoj situaciji u Belorusiji i situaciji oko zemlje.

Ovo je šesti razgovor Putina i Lukašenka u poslednje vreme. Ruski predsednik je o situaciji u zemlji razgovarao i sa francuskim predsednikom Emmanuelom Macronom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Evropskog saveta Charlesom Michelom.

KremljSavez Rusije i Bjelorusije
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Mlad je Lukasenko, u prosjeku 20 godina mladji od americkih vladara. Da je u SAD mogao bi u senatu ostati jos 30 godina.

Meni je zanimljivije izvinjenje evropske komisije sveruskom caru: nismo mi umjesani u procese u Bjelorusiji, eno pogledaj, nema ni jedne zastave EU na ulicama. To je odgovor Njemacke na vijest o sastanku njih dvojice (za one koji ne znaju: ovo je bila igra EU dvojca – Njemacke i Francuske, htjeli su Tihanovsku proglasiti predsjednikom po venecuelanskom modelu, ali nakon Gazdinog poziva Merkelovoj su odustali).

Alex
3 godine prije

Bjelorusija ulszi u uniju s Rusijom?

LZN
3 godine prije

Lipo san vam reka da če brko kad tad po koljenima s bilin mudantama na štapu caru pridnoge………….nije tribalo dugo čekat.

Uno
3 godine prije

Dakle, Putko se sa svojim partnerima sa zapada dogovorio da će on dalje preuzeti brigu o Bjelorusiji i da nemaju potrebu više zaoštravati situaciju. Ovo što su do sad radili bilo je dovoljno da Batka gurne Putku u zagrljaj. Onaj neposluh Batka vezan za koronu i nije se mogao tolerisati ni na istoku ni na zapadu i on je morao izabrati stranu. Sad će morati otići kod cara po smjernice kako i šta dalje. Morao je izabrati manje zlo.

Zadranin
3 godine prije

Maskoljub, aj ne kenjaj svoju rusofobnu propagandu.

P***!

politicki nekorektan
3 godine prije

….maskoljub, znam, ponedjeljak je zaj#eban dan , pritiska sa svih strana…probaj stari narodni recept-zacepi gubicu,bije promaja..

Max
3 godine prije

Sretan Rođendan Batko ako se ti umirovviš eto NaTOa 250 km zračne linije od Moskve zato se nastavlja strateški savez i pregovori. Te dvije države ne mogu jedna bez druge ni u kom pogledu . Iako svaka treba biti suverena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI