Sirijska vojska nadomak prvih linija obrane Deir Ez-Zora

tenk
55 komentara

Nakon što su jučer sirijske snage u potpunosti ovladale strateški važnom planinom Bishri, koja se nalazi u pustinji na pola puta između mjesta Al-Sukhnah i Deir Ez-Zora, vojni izvori su potvrdili da su tada bile na samo 37 kilometara od grada koji je blokiran od strane terorista ”Islamske države”.

Sirijske vladine snage su od militanata ”Islamske države” očistile oko 2900 kvadratnih kilometara teritorija na zapadu pokrajine Deir Ez-Zor i nastavljaju napredovati. Trenutno se prve udarne borbene skupine sirijske vojske nalaze 27 kilometara južno od grada i dalje potiskuju militante ”kalifata”.

Ovu je vijest danas takozvani Sirijski opservatorij za ljudska prava sjedištem u Londonu, što znači da su snage koje imaju topnički potporu s planine Bishri i zrakoplovnu podršku uspjele napredovati još deset kilometara prema sjeveru.

SOHR naglašava kako sirijske postrojbe  u kampanji imaju intenzivnu zračnu podršku ruskog zrakoplovstva i dalje napreduju prema glavnom gradu pokrajine.

Područje od oko 3000 km² su vladine snage oslobodile od 27. srpnja, kada je sirijska vojska prvi put ušla u zapadnom područje pokrajine Deir Ez-Zor, do 31. kolovoza. Sada su, takoreći, na samom ulazu u grad i uskoro bi trebale stići do prvih linija obrane grada koji je u okruženju terorista više od 3 godine.

mapa
FOTO – Planina Bishri odakle vladine sage vatrom pokrivaju sve strateške pravce južno od Deir Ez-Zora – Zapadna područja i južno do mjesta Al-Sukhnah su oslobođena ranije
Al SukhnahIslamska državaopservatorij za ljudska pravaSAASirijski opservatorij za ljudska pravaSOHR
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Chico
6 godine prije

Svaka čast SAA,Tigrovima,Hezzbollahu i ostalim postrojbama koje učestvuju u oslobađanju zemlje od terorista!

Graor
6 godine prije

Samo čekam kad će Tigrovi spojit s junacima u okruženju DZ..Bojim se samo da Kurdi s Amerima ne uvale pišu u finišu..

Tomica
6 godine prije

Lijepe vijesti. Svaka cast.
Za ocekivati je da ameri naprave neku psinu. Nadam se da SAA racuna s tim i da se nece dati iznenaditi.

Ante
6 godine prije

Čestima Sirijskoj vojsci Ruskoj vojsci Hezzbollahu i svim ostalima koji sudjeluju u oslobađanju Sirije od Američkih terorista.

Ludiagresivan
6 godine prije

🙂

Miljenko
6 godine prije

odlicno

NSU
6 godine prije

Čista propaganda, na HRT-u ni A! :-))

NSU
6 godine prije

HRT isto 🙂

Zvrk
6 godine prije

Dakle sad već je razbijanje opsade pitanje dana. Ali razbijanje opsade i oslobađanje grada NISU isto. To bi tek moglo dugo da potraje.

Zagor
6 godine prije

Upravo stiglo. Oslobođen Uqayribat.

Imenjak
6 godine prije

a kad oslobode DeZ, onda svi zajedno idu u Ukrajinu?

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

SAA SA saveznicima sada kontrolise vise od 50% teritorije , vecina stanovnistva je tu,velik broj naftnih i plinskih polja sve vazne putne pravce.Odlican posao.Jos samo Dzor a to je pitanje dana a ne mjeseci.

Konstantin
6 godine prije

Ehhhhh … a kad se samo setim pesimizma nekih komentatora pre nepunih godinu dana (pogotovo u Alteru) … kako su Rusi / Sirijci / Iranci …. ovakvi ili onakvi (naravno u negativnom kontekstku) … a evo vec danas se nadzire kraj crno-svetskog smrada u Siriji a takodje i njihovih sponzora!? Gde su pogotovo sada oni “MISHEVI” koji su prognozirali krah Ruske podrske PRAVOJ STRANI u ovomo krvavom ratu? Samo naprrd SIRIJO & RUSIJO! Istino-ljubivi & pravdo-ljubivi ljudi sa ovog takodje nesretnog & porobljenog Balkana su sa vama! Vase oslobodjenje (iako zvuci paradoksalno) mogu slobodno napisati i u vase ime …. dozivljavamo kao nasu licnu pobedu! Do Vaseg konacnog oslobodjenja … Urrraaaa …. Urraaaa … Urrraaaa! ;o)

Marshal
6 godine prije

Malo sport za Siriju, molim vas da se potrudite malo za clanak u vezi sporta i Sirije.

Kao sto svi znamo, sljedece godine je svjetsko prvenstvo u nogometu koje se odrzava u Rusiji. Nogometna rep. Sirije ima fantasticnu priliku da se plasira na mundijal. Za plasman moraju pobjediti Iran u Teheranu!
Moje pitanje za vase misljenje Da li je moguce da se politika umijesa u to posto je Iran vec osigurao plasman u Rusiju, da li bi Iran mogao pustiti Sirijcima pobjedu i tako im omogucit plasman, sto ne bi bila mala stvar za tako jednu shrvanu zemlju kao sto je Sirija da se prezentira Svijetu i da Sirija pokaze Svijetu da itekako postoji!

bobrock
6 godine prije

Živjela Sirija! Živjela majka Rusija! Živio Iran! I na kraju živjela nam vječno naša voljena Jugoslavija!

Marko
6 godine prije

Uzdaj se i nenadaj se haha INA sigurno neće izgubiti koncesiju u Siriji

Zagor
6 godine prije

Evo kad bih trebao pogoditi, ja bih rekao da će se Tigar i Brko rukovati već ove nedjelje.
Što vi mislite?

veselidvorke
6 godine prije

Zagor
ko je brko mislim njegovo ime ; jel on komanduje u DeZ.

Syira
6 godine prije

Deir ez zoir je slobodan…Tigrovi su se probili

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI