Sirijska vojska u Idlibu probija linije obrane terorista

Sirija - probijanje linije obrane Idlib
34 komentara

Nakon što se reporter državne televizije javio iz sirijskog sela Umm Khalakhil, potvrđeno je da je i ovo naselje u rukama vladinih snaga. Osim ovog postignuća, sirijska vojska je danas napredovala još nekoliko kilometara u pravcu Abu Duhura u pokrajini Idlib i oslobodila mjesta Duraybi’ah i Umm Sahreej, kao i željezničku postaju koja je služila za ta dva naselja.

Glavni stožer je potvrdio i da su vladine snage ušle u Mashrafat i Tuwaybah u južnom Idlibu. Danas je ukupno oslobođeno šest naselja.

Linije obrane terorista se u ovom području raspadaju, dok u pozadini sirijsko i rusko zrakoplovstvo provode zračne udare kako bi onemogućili slanje pojačanja u ljudstvu i vojne opreme.

U kampanji u južnom Idlibu je sirijska vojska uspjela ubiti visokog zapovjednika terorističke skupine Yaish Al-Nasr, Ayuba Suwayleha i oslobađa sve više područja u regiji.

Vojnik u Siriji
Vojnik u Siriji

I prema “oporbenom izvoru” je oslobođen Umm Khalakhil, za kojeg su se vodila bitke proteklih nekoliko dana. Ovo se mjesto smatralo glavnim uporištem terorističkih skupina u sirijskom teritoriju.

U napadu na vozilo u kojem je bio Ayub Suwayleh su ubijena još trojica militanata iz njegove pratnje. Tek nakon njegove smrti je sirijska vojska, uz potporu savezničkih snaga, uspjela osloboditi iskoriste Umm Khalakhil, prisiljavajući preostale teroriste na povlačenje prema zapadu.

Izvor s terena je za središnju agenciju objasnio kako je nemoguće utvrditi koliko terorista Al-Nusra Fronta je ubijeno, osim što se zna točan broj uništenih i potpuno spaljenih oklopnih vozila i automobila naoružanih teškim strojnicama.

Dakle, kao što je najavljeno, sirijske trupe nastavljaju svoju kampanju u sjeveroistočnoj Hami i napadaju položaje terorističke koalicije Hayat Tahrir Al-Sham bez predaha.

“Oporbeni” izvori su izvijestili da su u utorak ubijeni mnogi borci i umjerenijih skupina, ali i Hayat Tahrir Al-Shama, koji se bore i međusobno.

Trenutno se sirijska vojska nalazi 22 km do Maarat Al-Numana, 15 km do Khan Shaykhuna i oko 25 km do zrakoplovne baze Abo Duhur. Ukupno su vladine snage od početka kampanje napredovale 20 kilometara u području južnog Idliba.

z Idlib
Foto – Područje kampanje u južnom Idlibu

(Karta visoke rezolucije: Peto Lucem)

ISILIslamska državaKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
6 godine prije

Bombrdovana ruska baza Hmejmim.U uništene desetine Su 24,25,35 i dva transportna zapaljena.Desetine pripadnika ruske vojske poginulo i ranjeno.Pista teško oštećena.Baza neupotrebljiva.Požar u skladištima još nije lokalizovan.U Kremlju opsadno stanje.Putin smijenio V.Vasiljeviča Gerasimova i Sergeja Šojgua.U jutarnjim satima krenula spontana okupljanja desetina hiljada građana od Sanktpetersburga da Kazanja,t raži se hitno povlačenje svih vojnika iz Sirije…..Tilerson obećao da će se šesta flota staviti na raspolaganje kako bi pomogla izvlačenje ruskih snaga iz Latakije.

Velika Tartarija
6 godine prije

Da, točno je baza Hmeimim je napadnuta minobacačkom vatrom 31.12.2017, po trenutnoj informaciji ima ranjenih i dva mrtva vojnika. Ministarstvo obrane ne potvrđuje uništenje avio tehnike. Po izvoru ruskih vojnih analitičara, baza je napadnuta sa najmanje dve diverzijske grupe.
Shema je jednaka i kada su ubijene medicinske sestre u Allepu i kada je ubijen ruski general. Vatra je otvorena sa cca 2 -3km od baze. Sve ukazuje na napad usa i albion komandosa, nema tamo bradatih! A Tadi Palmirovič – ne seri, u Rusiji nikad nije i neče biti panike!!

čitalac
6 godine prije

Komersant piše da su iništena 4 Su 24, 2 Su 35 (!) i 1 transportni Antonov. Ako je ovo istina onda je to težak udarac za Ruse. Uvijek mi je bilo čudno zašto džihadisti ne napadaju tu bazu sa koje ih uništavaju, avioni su na njemu bez betonskih hangara znači relativno laka meta. Logično bi bilo da napadnu bazu u vrijeme najžešćega bombardiranja? Nisu mogli? Kako sada mogu? Nešto se znači dogodilo što ne znamo. Čija vojska čuva bazu? Možda je netko podmićen? Zašto Rusi nisu odmah izgradili betonske hangare? Gomila pitanja…. Da ispaljuju na bazu dalekometne rakete to razumijem, jer to je ipak prostor daleko od baze kojega je teško kontrolirati. Prošli put su ispalili 2 rakete i odbrana ih je srušila. Zanima me što bi bilo kad bi džihadisti od daleka ispalili npr 50, 100 raketa? Sve ih sigurno ne bi oborili.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Prati se željeznička pruga koja vodi prema Abu Duhuru.Ispred Tigrova ide Rusko tarupiranje ,i gle čuda; avioni lete iz ” napadnute i oštećene ” baze.

Zvrk
6 godine prije

Da..kako se sada čini, cilj je osloboditi Abu Zuhur bazu koja bi bila glavna linija za buduće napade po provinciji Idlib.

Ivo
6 godine prije

jihadi antun comb na aparatima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI