Sky News objasnio “čudesni” oporavak Sergeja i Julije Skripal

Anti Novičok
39 komentara

Sergej Skripal i njegova kći Julija su sretni što su liječnici uspjeli brzo doći do njih i što su im pružili stručnu pomoć, rekao je za Sky News stručnjak za toksikologiju, profesor Alastair Hay. Osim toga, čini se da su liječnici koristili svijetu nepoznati univerzalni protuotrov, nakon čega su njihovi organizmi počeli odbacivati otrov i oporavljati se.

Sergej Skripal više nije u kritičnoj situaciji, iako je samo prije nekoliko tjedana, zajedno sa svojom kćerkom, bio na rubu smrti.

“Pa kako su preživjeli?”, pitaju se novinari Sky Newsa. O tome kako je došlo do njihovog “čudesnog” oporavka je nešto rekao profesor toksikologije na Sveučilištu u Leedsu Alastair Hay.

Nervni agensi imaju smrtonosni učinak, zbog čega su postali kemijsko oružje, a štetu koju nanose tijelu je nemoguće popraviti, kažu stručnjaci. Skripali su preživjeli samo zato što su dobili kvalitetnu prvu pomoć, a oni koji su nazvali službu za spašavanje su im vjerojatno spasili život.

Kao što kaže profesor, ne postoji čarobni protuotrov za ovu kemijsu tvar. Prema njemu su liječnici koji su liječili Skripale postupali oprezno i vjerojatno je žrtvama dana neka vrsta univerzalnog protuotrova koji je, čini se, funkcionirao.

Znanstvenici nisu potpuno shvatili kako se “Novičok” izlučuje iz tijela. Međutim, ako žrtva dugo pokazuje znakove života, onda se tijelo samo može početi rješavati otrova. Dakle, prema stručnjaku, malo je vjerojatno da je nakon nekoliko tjedana otrov ostao u otrovanom organizmu.

Po njegovom mišljenju, moguće je da su Skripali namjerno stavljeni u stanje kome, kako bi se smanjilo opterećenje mozga, a tako su držani sve dok tijelo nije izbacilo otrovnu tvar. Čim je postalo jasno da u tijelu nema otrova, pokrenut je proces prekida inducirane kome, rekao je profesor Alastair Hay, iako je naglasio kako je to jedna od mogućnosti.

Potom tijelo počinje proizvoditi enzime koji su prethodno blokirali “Novičok”, što je moglo potaknuti oporavak Julije Skripal.

“Na neki način, ovo je zapravo čudo. Ali je  ovo i dostignuće našeg zdravstva, izvrsnih, dobro obučenih liječnika koji se brinu o pacijentima”, rekao je sugovornik za Sky News.

Nakon ove izjave bi bilo dobro podsjetiti na izjavu Sergeja Lavrova, koji je na optužbe Londona ranije ovog tjedna rekao: “Pa kakvo je to kemijsko oružje za masovno uništenje koje nije ubilo troje ljudi?”, misleći na britanskog policajca, koji je također, navodno, bio u komi, te Sergeja i Juliju Skripal. No, Lavrov vjerojatno nije imao saznanja o vrhunskoj razini medicinske skrbi u Velikoj Britaniji, koju hvali profesor Alastair Hay.

NovičokSkripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Branko
6 godine prije

A zašto ne pošalju taj čudesni protuotrov u Siriju, pa ne bi bilo više žrtava kemijskih napada?

Riddick
6 godine prije

Zanima me kako će se sve od sada razvijati , nakon ovoga , šta će biti sa proteranim diplomatama ?

Duki
6 godine prije

Čuju li ovi sebe ?

Weteran
6 godine prije

Svašta može da bude ?!
Ako na bočicu “Univerzalnog protivotrova” stave i sliku kraljice Elizabete II, taj proizvod će biti najtraženiji na planeti ?!

shumadinac
6 godine prije

Zaista, što se čudimo – pa na Zapadu je normalna stvar da su timovi protiv bojnih otrova u civilu sa kompletnom opremom, inkognito, svuda prisutni. A kada postoji rizik da nekoga napadnu Rusi onda ide ceo tim po glavi. To se zove briga za stanovništvo – sutra se selim za Britaniju samo dok shvatim ko to plaća.

Bruno
6 godine prije

Nisu ni bili ozbiljno otrovani, eto kako je to moguće.

Kajzer Soze
6 godine prije

Ja čim sam čuo da su pozvani i Francuzi meni je bilo jasno da će lijek biti pronađen
comment image

igi
6 godine prije

Znanstvenici nisu potpuno shvatili kako se “Novičok” izlučuje iz tijela. Međutim, ako žrtva dugo pokazuje znakove života, onda se tijelo samo može početi rješavati otrova. Dakle, prema stručnjaku, malo je vjerojatno da je nakon nekoliko tjedana otrov ostao u otrovanom organizmu.
……
…žrtva pokazuje znake života….ovo je postalo perverzija….nervni otrov koji nije u stanju ubiti dvoje ljudi…..

Ellessar
6 godine prije

Jel djeluje taj “protuotrov” i na mamurluk? Pitam čisto zato da narucim par bočica. Zlu ne trebalo.

Majk Majers
6 godine prije

Nisu oni ni bili otrovani. Odrađena je obična predstava

Mate
6 godine prije

Izvanredno! Englezi izmislili protuotrov za nervne otrove! Gotovo je sa kemijskim ratovanjima! Nek pošalju uSiriju stotinjak litara protuotrova i sve riješeno 🙂

Moris
6 godine prije

Ovo je savršenstvo gluposti. Više se ne preza ni od čega pa čak i od takvih objašnjenja koja vrijeđaju nivo ispodprosječne ljudske inteligencije. Nažalost jedna od takvih vijesti je i jutarnja o kemijskom napadu u Sirije. No reakcije psihopata su nakon takvih događaja huškačke tako da čovječanstvo klizi sve više prema ponoru. Za vrijeme kubanske krize imali smo Kennedy-a koji je zajedno sa svojim suradnicima bio kapacitet i zato smo preživjeli opasnu situaciju, Sjećam se bio sam tada dijete od 11 godina, sjećam se one atmosfere i zabrinutosti. Danas imamo situaciju da je profil svih državnika svjetskih sila s izuzetkom Putina i kineskog prdsjednika loš, lošiji, najlošiji.

Mate
6 godine prije

”Sarin i VX spadaju u treću generaciju kemijskih otrova. Novičok je naprednija verzija i spada u otrove četvrte generacije. Smrtonosniji je pet puta od VX-a, kojise smatra jednim od najsmrtonosnijih kemijskih otrova”, rekao je Andrew Weber, bivši američki tajnik u ministarstvu obrane koji se bavio obranom od nuklearnog, kemijskog i biološkog oružja.

Buzz
6 godine prije

Nebi me zacudilo da sutrasnje novine ne osvanu sa naslovom; “Skripalji svoje cudotvorno izlijecenje zahvaljuju Gospi iz Medjugorja” Djeca vidioci se molila u suzama nason prisvitloj Divici za spas Skripalja i ona ih uslisila. ???

Alen.
6 godine prije

Ha ha ha ha ha ha ha………….ovaj profesor zavrsio fakultet u Sirokom Brjegu neznam samo s kojim prosjekom..Obrazlozenje na nivou TLN.

tedi
6 godine prije

Nisu ni bili otrovani,zato nema ni slika ni bilo koje medunarodne organizacije da to potvrde,a mozda su Skripali u tome i sami ucestvovali,pod mus.Sve zpadne zemlje su se bez pogovora stavile na stranu lazova,to je bila proba kako ce reagirati zapadni partneri za buduce provokacije,jer se partnerstvo poljuljalo poslje poraza u Siriji.Malo analize politicara u tim vremenima dalo bi odgovor,o stanju zapadnog partnerstva i njihovog ponasanja,a ljuljanja je bilo.Mislim da je Nulandova u afektu oko Ukrajine dala ponizavajucu izjavu za EU,kada je rekla ” *ebes Europu” .

Moris
6 godine prije

Znam da je tako Shumadinac, ali čini mi se da su psihopati riješili ići do kraja ili su jednostavno podcijenili rusku odlučnost. Nisam više optimista neke stvari su otišle predaleko. No tješe me jutrošnje reakcije čitalaca portala Index na vijest iz Sirije koji su listom pročitali medijske manipulacije. Svijest ljudi ipak raste, što će biti i karakteristika današnjih dana i vremena koje slijedi i možda iz toga možemo crpiti optimizam

tuf
6 godine prije

Nije to ništa prema sjeverokorejskoj medicini – koliko puta u zapadnim medijima pročitamo da se Kim riješio nekog svojeg suradnika ili rođaka – pa kasnije vidimo da je ustao iz mrtvih.

Milan
6 godine prije

Englezi- nacistička govna ili majmuni? I jedno i drugo!!!

octopus
6 godine prije

Nakraju ispada da je “novičok” sastavni dio ilegalno proizvedenog viskija koji su stari i kći mrknuli prije ručka…..

makedonac
6 godine prije

Sarene lazi za malu decu.

Bruno
6 godine prije

Nije nešto opasan taj škotski whiskey koji su Skripali popili…

Zadranin
6 godine prije

Isus ih uskrsnuo/spasio/izliječio. Čudo.

Nit sam katolik, nit kršćanin, nit vjernik po tome, al jedino je Isus moga to učinit.

Ko je veća budala, novinari ili oni koji povjeruju u njihovu priču/objašnjenje? Boga ti..

Pljuc.

Abe
6 godine prije

Sta tu nije jasno kad su Francuzi priskocili u pomoć i doveli starog Čudomixa?

M.G
6 godine prije

Politika Engleza je najveće zlo bilo i verovatno biće i ubuduće .Pozitivna stvar je to što većina vas shvata to odnosno ne veruje u njihovu propagandu.

Bruno
6 godine prije

Da se nisu otrovali britanskom hranom koja važi za najgoru na svijetu? Tko zna šta im je smiješao neki Indijac ili Pakistanac?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI