Spisak javnih osoba Venezuele plaćenih od strane SAD-a za svrgavanje Madura (FOTO)

Plaćenici u Venezueli
13 komentara

U javnost je procurio dokument američkog State Departmenta na kojem je popis političara i venezuelanskih umjetnika koji su od Washingtona dobivali novac za napad na vladu na društvenim mrežama.

Dokument američkog State Departmenta otkriva sredstva koja su dobile neke dobiti javne i političke osobe u Venezueli od Amerike. Cilj? Svrgnuti vladu Venezuele.

U tekstu objavljenom u nastavku se navode razlozi za financiranje, odnosno “kako treba ponovno uspostaviti demokraciju u Venezueli”.

I u tom smislu, dokument navodi kako su neke javne osobe u Venezueli kontaktirane diplomatskim putem s ciljem da šire poruke, drže govore, poduzimaju akcije i na društvenim mrežama objavljuju informacije kako bi se svrgnula vlada Nicolasa Madura.

Svima je za njihove aktivnosti poslan novac, a glavna zadaća im je bila širenje poruka putem društvenih mreža

“Kao dio naših akcija za vraćanje demokracije u Venezueli uspostavili smo kontakte s političarima i umjetnicima kako bi se povezali u širenju poruka koje će utjecati i poticati prosvjede u ovoj zemlji. Ti venezuelanski građani su kontaktirani putem naših diplomatskih predstavništava u Venezueli kako bi dobio upute o porukama, akcijama i publikacijama koje će promovirati na društvenim mrežama, voditi nacionalni i međunarodni program, stvarajući visoku razinu sukoba u ovoj zemlji i povećati otpor vladi Nicolása Madura Morosa”, piše u dokumentu.

“Naši agenti su osigurali potrebna sredstva kako bi se osigurali potrebni troškovi logistike i marketinške kampanje za izvršenje dodijeljenih zadataka.

U nastavku ćemo donosimo popis osoba koje treba uzeti pod zaštitu u slučaju intervencije u južnoameričkoj zemlji”, zaključuje se u dokumentu i navodi popis sljedećih osoba:

  • Julio Andrés Borges Junyent
  • Freddy Guevara Cortez
  • David Smolansky Urosa
  • Enrique Márquez
  • Tomás Ignacio Guanipa Villalobos
  • María Corina Machado
  • Juan Guillermo Requesens
  • Gabriela Arellano
  • Luis Florido
  • Lilian Tintori
  • Norkys Yelitza Baptista
  • Miguel Ignacio Mendoza Donatti
  • Henry Lisandro Ramos Allup

U ime State Departmenta je dokument potpisala Loretta E. Lynch, a dokument je sastavljen 16. prosinca 2016.

Venezuela - plaćenici - dokument
Venezuela – plaćenici – dokument
plaćenici
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
6 godine prije

To je americká demokracija,nesto slicno su radili ili Jos Gore u bivsoj Jugi koju su domácí jebivetri razjebali,stvorli sebi malé drzavice dá té iste svoje drzavice mogu krasti..Mafija ostaje mafija..

rodoljub
6 godine prije

Eto, “Rusi se mesaju u unutarnje stvari drugih zemalja”. Ono sto smo svi znali, sada je de facto – crno na belo . Hoce li se to obelodaniti na zapadu i pokazati pravo lice americkih “demokrata” ? Ne bi me cudilo da CIA izmanipulise da je to “rusko maslo” .

fenix
6 godine prije

Prema nekim vijestima demonstranti u Venecueli spalili kucu Huga Caveza!!! Ako je ovo istina onda su ucininili ogromnu gresku.

Srba
6 godine prije

zao mi je Venecuele…sada se vidi da USA muti vodu svuda svojim dolarima ali bih voleo da neko objavi i spiskove lica nasih izdajnika koji su dobijali pare da rasture Jugu…

Antonio
6 godine prije

Imena mi nista ne znace, ali gest Amerike puno mi pomaze da razumem kako se dolazi do demokratije.
Koliki je spisak za Makedoniju?

Igor
6 godine prije

Ma rusi stoje iza tog… Nemaju ameri veze s time… Prokleti rusi :)))))))

subaru
6 godine prije

Hugo se prevrče u grobu što mu rade ciokauboji od države i naroda. Narod stoka sitnog zuba ne vidi dalje od nosa.

planetx
6 godine prije

Di je spisak naših plaćenika? Sigurno bi bio puno duži.

jale
6 godine prije

“Svima je za njihove aktivnosti poslan novac, a glavna zadaća im je bila širenje poruka putem društvenih mreža”. Šta reći, šta dodati…? Osim, uz citirano, poslati tople pozdrave Hiberu i Travisu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI