Sporazum CETA između EU i Kanade bezuvjetno podržali samo Hrvatska i Estonija (FOTO)

Svi hrvatski eurozastupnici podržali CETA sporazum
31 komentar

Iako vijest nije nova, podsjetimo da su zastupnici Europskog parlamenta sredinom ovog mjeseca odobrili kontroverzni Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Kanade (CETA).

Sporazum CETA je podržan s 408 glasova “za”, a 254 ih je glasalo “protiv”.

Pred početak glasanja su se prosvjednici okupili ispred zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu, ali uzalud.

Pregovori o sporazumu CETA traju sedam godina i dogovor je postignut nakon pregovora s belgijskim regijom Valonijom, koja je bila protiv. Zagovornici sporazuma su kritizirali sustav Belgije, koji belgijskoj regiji koja čini manje od jedan posto populacije Europske unije omogućava da stopira ovako važan ugovor.

Pristaše sporazuma navode kako će CETA dovesti do stvaranja novih radnih mjesta i da će stanovništvu smanjiti troškove za hranu i druge robe, jer će biti ukinute carine za proizvode iz Kanade i Europe.

Protivnici sporazuma ukazuju na tajnovitu prirodu pregovora i strahuju da bi moglo doći do pogoršanja trenutnih standarda, ali i otvaranja vrata za sporazum TTIP, čak i ako u ovom trenutku izgleda da su SAD odustale od njega. Jedini spas za nas je da Donald Trump ukine sporazum NAFTA i vrati u zemlju američke tvrtke koje posluju u Kanadu, te tako smanji štetni utjecaj sporazuma TTIP, čak i ako ne bude postignut.

No, zbog čega objavljujemo vijest koju su već objavile sve agencije? Naime, za sporazum CETA su od svih zemalja članica EU i zastupnika u Europskom parlamentu bezuvjetno glasali jedino Hrvatska i Estonija.

 

Rezultati glasanja za sporazum CETA u Europskom parlamentu 2017.
Rezultati glasanja za sporazum CETA u Europskom parlamentu 2017.

 

Eurozastupnici Republike Hrvatske u EP

Svi hrvatski europarlamentarci podržali CETA sporazum
Svi hrvatski europarlamentarci podržali CETA sporazum
cetaEuropski parlamentglasanjehrvatski zastupnici
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Abu dabi
7 godine prije

Hrvatska je zemlja koja je svoju politiku bazirala na podanickom odnosu prema USA.Najivno verujuci da ce im veliki brat
cuvati vec izgubljenu nezavisnos vezanu za Brisel Hrvatska dovodi sebe u situaciju da bude vikar otimaca kapitala sto se kroz istoriju pokazalo kao pogubno.To isto vazi za Estoniju koja je politicki i vojni marginalac.

tuf
7 godine prije

Ahahahahah
Spadamo u definiciju beskicmenjastva u rijecniku.

Tadmur
7 godine prije

Zar je moguce da niko öd gore navedenih 11 ljudi nije bio protiv?! Nevjerovatno!

bzzz
7 godine prije

zelim svim ovima sa slika da jedu samo kanadski gmo

jale
7 godine prije

Jebo im ja sve po spisku bili oni zeleni, plavi, crni ili crveni!!!

PanSlaven
7 godine prije

Dobro, znači, oni su svi to proučili, shvatili i garantiraju da je to dobro za nas (državljane). Jale, ajmo mi napraviti spisak. Može prvo spisak pitanja, da vidimo koliko su zapravo upućeni u stvar, pa spisak kazni koje ih čekaju ako ne bude kako su garantirali svojom čašću, životom, materijalno i krivično..

subaru
7 godine prije

Lijepo je vidjeti fotonski odraz izdajnika zaradi vlastitog interesa.

Pitalac
7 godine prije

Baš ste maliciozni. Obe države bi mogle izdržati i čitavu godinu bez pomoći drugih.

PanSlaven
7 godine prije

Zar nije ova neka iz SDP-a u nekoj emisiji tumačila (za TTIP) da su joj dali uvid u pregovore na način da je mogla pod nadzorom pola sata čitati tisuće stranica nacrta ugovora? Ako je tako bilo sa CETAom…

Nikola Turajlić
7 godine prije

U Lijepoj našoj ništa novo! Hrvatski “demokratski” zastupnici, kao dječje gliste uživaju u toplini rektuma naših transatlanskih gazda. Kada ih se pozove oni dižu ruke i glasaju što je predloženo. Inače sporazum CETA (ukoliko ovaj sadrži odredbe TTIP-a o nadležnosti arbitraže za trgovačke i investicijske sporove), je eliminiranje i posljednjih relikata ekonomske i pravosudne suverenosti “neovisne” države Hrvatske. Odluke arbitraža će biti sveto pismo koje se mora poštivati i doslovno izvršavati, (kao u sporu sa MOL-om), a naši poglavari neće morati više zamajavati hrvatsku dvonogu stoku sitnog i krupnog zuba, da bi opravdavali donošenje odluke protivne hrvatskim interesima. Dakle vjerodomoljubi se moraju “okaniti svake nade o Raju zemaljskom). Jedina im utjeha može biti da su im ex-Yu braća u sličnoj ili u još goroj situaciji (ne mogu lako u bijeli svijet). Neki kažu da zluradost, od svih osjećajaa, pruža najveće zadovoljstvo, pa bi ex-Yu braća medjusobno trebali pokazivati više zahvalnosti,… Čitaj više »

raol
7 godine prije

11-uhljeba koji bi glasali i za Hitlera i za Obamu.

Ind-ore
7 godine prije

Tako funkcionira u Hrvatskoj visestranacki sustav.
I za vrijeme samoupravljanja je bilo suzdrzanih ovdje cak nema ni toga.

Blues
7 godine prije

Naredilo se

vladek68
7 godine prije

Katastrofa…
TTIP je ipak stigao na mala vrata…
Jedina nada je Trump i poništenje NAFTA sporazuma,ali je njemu pritom veći problem Meksiko od Kanade.Inače,čak i u takvom slučaju,treba znati da Kanada ima potpisan sličan sporazum između ostalih i sa Kinom.
Pandorina kutija je otvorena…

čitatelj portala
7 godine prije

Nisu mi jasni ovi naši europarlamentarci, a pogotovo članica HSS-a. Kao da ne zna što ovakav sporazum znači za malog hrvatskog seljak. Pravog seljaka koji živi od poljoprivrede, a ne karakternog.

Osoba C
7 godine prije

Vi se i dalje čudite kako se ponašaju ovi likovi i čiji interes oni zastupaju. Npr. velika Hrvatica iz Kanade ili bivša veleposlanica BiH, a opskurni Radoš, Picula i Jakovčić. A kao spadate među svjesniji dio ovdašnje populacije. Sve to treba kolcem preko leđa i nedati im plakati.

Perun
7 godine prije

Koja bagra na ovoj slici. Posebno se ističe Kanađanka Tomašićka rodom iz BiH. A tek Željana Zovko koja je kao ambasadorica BiH u Italiji ušla u EU Parlament kao zastupnica HR. Sva su čuda moguća. BiH iako još uvijek na putu tih čarobnih euroatlantskih integracija koje riješavaju sve vaše probleme zasad virtualnom lobotomijom mozga već ima svoje zastupnike a ima i Kanada samo što se formalno vode kao HR zastupnici. Tako da ni BiH ni Kanada nisu čiste u toj igri zahvaljujući sindromu podvojenih ili potrojenih ličnosti nekih HR zastupnica. Ima tu i široj javnosti poznatih kriminalaca poput Jakovčića a ni Šuica nije baš neka svetica. Cirkus Kolorado. A njihov legitimitet temelji se na 25% izašlih birača pa valjda njih i predstavljaju. Nekakva utjeha ili nada da ova cirkuska družina ne uživa potporu 75% biračkog tijela koje ih je jednostavno izignoriralo. Bilo bi realnije da se zovu zastupnici četvrtine Hrvatske,… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI