Strateški bombarderi Tu-95MS letjeli iznad Beringovog mora na granici sa Aljaskom

F-22 Raptor kokpit rep Tu-95MS
1 komentar

Dva ruska strateška bombardera Tu-95MS izvršila su letove preko Beringovog mora, koje se nalazi između Sjeverne Amerike i Azije. Letovi su izvršeni u okviru vježbi “Okeanski štit-2019”. Borbeni avioni F-22 i F-18 američkog ratnog vazduhoplovstva su ih pratili u određenim fazama leta, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Bombarderi su izvršili letove preko neutralnih voda Beringovog mora, u skladu sa vježbama koje se trenutno provode na tom području.

Bombarderi su na ovom zadatku proveli punih 10 sati, tako da su ih samo povremeno pratili američki avioni.

Ruska strateška avijacija je istovremeno letjela u Arktičkom regionu, Atlanskom okeanu, Crnom moru i Tihom okeanu. Svi letovi su prošli bez incidenata i uz puno poštovanje svih međunarodnih propisa.

Sjevernoamerička komanda za vazduhoplovnu odbranu, poznatija kao NORAD, je izvijestila kako su u misiju presretanja i identifikacije poslati avioni F-22, koji su presreli i pratili grupu ruskih aviona Tu-95MS.

Vježba “Okeanski štiti 2019” se provodi u Baltičkom moru od 1.-9. avgusta, uz ukupno učešće 49 vojnih brodova, 20 pomoćnih brodova, 58 aviona iz sastava mornarice i vazduhoplovnih snaga i oko 10 000 vojnika.

F-18F-22 RaptorNORADTu-95MSvojni manevri
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

Standardna stvar i da Rusi vježbaju i da ih Amerikanci prate.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI