Nesreća na američkom nosaču Abraham Lincoln

F-18 Super Hornet nosač aviona US NAVY

Neuspeli slučaj sletanja na američki nosač aviona Abraham Lincoln u Arapskom moru prošle nedelje je oštetio pet letelica kojima su potrebne popravke, od kojih su četiri F/A-18E/F Super Hornet.

Kada je avion za rano upozorenje E-2D Hawkeye pokušao da sleti na američki razarač 9. avgusta, promašio je kabl za zaustavljanje koje se nalazi na palubi nosača aviona“ prenosi Navy Times. Prisiljen da ponovo uzleti i pokuša sletanje iz drugog puta, E-2D Hawkeye je oštetio nekoliko drugih aviona na palubi.

Avion je “uspostavio blagi kontakt” sa dva F-18 koji su se nalazili na palubi, rekao je portparol američke 5. flote Joshua Frei. Krhotine koje su nastale nakon udara oštetile su još dva aviona koja su se nalazila parkirana u blizini.

“Letelica je zatim preusmerena na drugo mesto sletanja a niko od osoblja nije povređen”, rekao je Frei. “Svi avioni koji su bili uključeni u nesreću se trenutno popravljaju kako bi se nosač vratio u pripravnost.”

Međutim, incident je klasifikovan kao nesreća klase A, koja uključuje: više smrtnih slučajeva, štetu u ukupnom iznosu većem od dva miliona dolara ili potpuni gubitak aviona, napomenuo je Militari.com. Navi Times je primetio da je ovo 8. nesreća klase A koju je mornarica pretrpela od 1. oktobra.

Samo nekoliko dana kasnije, još dva Super Horneta su oštećena kada je mornarički tim Blue Angels za letne demonstracije uvežbavao tačku za vazdušni miting u Čikagu. Dva aviona ostvarila su kontakt u vazduhu 14. avgusta izvodeći složeni manevar „Diamond 360“ tokom koga su četiri aviona letela u formaciji „Dijamant“ samo nekoliko metara jedan od drugog. U incidentu niko nije povređen, ali je jedan F-18 pretrpio oštećenja stakla kabine.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
MDM
Gost
MDM

Nisam znao da razarac moze primit F18, cak više njih.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Pijani rusi

Mikojan
Gost
Mikojan

ne, krivi su Rusi, poslali im par paketa Vodke i vidi sad !

Drago
Gost
Drago

Razarač sa pistom. To samo na logično.com možeš saznati.

Max
Gost
Max

Greška nije “razarać” nego nosač aviona.

Ante Pametnjakvić
Gost
Ante Pametnjakvić

Znači Amerikanci su imali Roštilj Party na palubi broda, kada im se na party htjela pridružiti napušena posada aviona za nadzor neba. Nastao je krš i lom, za nagradu sve svjetske novinske agencije pišu o tom Roštilj partyu.

Zax
Gost
Zax

Negdje sam procitao da americka mornarica svake godine gubi nekoliko aviona na nosacima u ovakvim i slicnim incidentima. To se smatra normalnim jer svako slijetanje mora biti skoro pa savrseno. Sjecam su i rusi izgubili jedan mig29 prosle godine ispred sirijske obale kad je pilot zbog loseg vremena falio pistu.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Da da, samo se tada na veliko pricalo o toj nesreći kod sirijske obale ali o američkim greskama se ne smije pisati niti o njima ista govori

Riddick
Gost
Riddick

Ja bih korigovao naslov u sreća 🙂
Kakav haos na palubi zbog jednog aviona, nosači aviona su kompleksni to je grad na moru previše ranjivih tačaka, sa proliferacijom naoružanja i novim tehničkim pomacima sve više gube na skali kvalitet/cena.

Max
Gost
Max

Događa se.

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz

Super

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Dabogda cela Usra potonula. Nek se podave štakori i izrodi.

Toni
Gost
Toni

Fino, još kad bila koja žrtvica…., ali za početak, dobro je.

Rus
Gost
Rus

Psiho

Toni
Gost
Toni

Koliko su oni pobili nevinih ljudi po svijetu, koliko god žrtava da imaju malo je.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik