Nesreća na američkom nosaču Abraham Lincoln

F-18 Super Hornet nosač aviona US NAVY
15 komentara

Neuspeli slučaj sletanja na američki nosač aviona Abraham Lincoln u Arapskom moru prošle nedelje je oštetio pet letelica kojima su potrebne popravke, od kojih su četiri F/A-18E/F Super Hornet.

Kada je avion za rano upozorenje E-2D Hawkeye pokušao da sleti na američki razarač 9. avgusta, promašio je kabl za zaustavljanje koje se nalazi na palubi nosača aviona“ prenosi Navy Times. Prisiljen da ponovo uzleti i pokuša sletanje iz drugog puta, E-2D Hawkeye je oštetio nekoliko drugih aviona na palubi.

Avion je “uspostavio blagi kontakt” sa dva F-18 koji su se nalazili na palubi, rekao je portparol američke 5. flote Joshua Frei. Krhotine koje su nastale nakon udara oštetile su još dva aviona koja su se nalazila parkirana u blizini.

“Letelica je zatim preusmerena na drugo mesto sletanja a niko od osoblja nije povređen”, rekao je Frei. “Svi avioni koji su bili uključeni u nesreću se trenutno popravljaju kako bi se nosač vratio u pripravnost.”

Međutim, incident je klasifikovan kao nesreća klase A, koja uključuje: više smrtnih slučajeva, štetu u ukupnom iznosu većem od dva miliona dolara ili potpuni gubitak aviona, napomenuo je Militari.com. Navi Times je primetio da je ovo 8. nesreća klase A koju je mornarica pretrpela od 1. oktobra.

Samo nekoliko dana kasnije, još dva Super Horneta su oštećena kada je mornarički tim Blue Angels za letne demonstracije uvežbavao tačku za vazdušni miting u Čikagu. Dva aviona ostvarila su kontakt u vazduhu 14. avgusta izvodeći složeni manevar „Diamond 360“ tokom koga su četiri aviona letela u formaciji „Dijamant“ samo nekoliko metara jedan od drugog. U incidentu niko nije povređen, ali je jedan F-18 pretrpio oštećenja stakla kabine.

Američka ratna mornaricaF-18us navy
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pizistrat Nelson
4 godine prije

Pijani rusi

MDM
4 godine prije

Nisam znao da razarac moze primit F18, cak više njih.

Max
4 godine prije

Događa se.

Max
4 godine prije

Greška nije “razarać” nego nosač aviona.

Drago
4 godine prije

Razarač sa pistom. To samo na logično.com možeš saznati.

Ivi.tz
4 godine prije

Super

Toni
4 godine prije

Fino, još kad bila koja žrtvica…., ali za početak, dobro je.

Riddick
4 godine prije

Ja bih korigovao naslov u sreća 🙂
Kakav haos na palubi zbog jednog aviona, nosači aviona su kompleksni to je grad na moru previše ranjivih tačaka, sa proliferacijom naoružanja i novim tehničkim pomacima sve više gube na skali kvalitet/cena.

Ante Pametnjakvić
4 godine prije

Znači Amerikanci su imali Roštilj Party na palubi broda, kada im se na party htjela pridružiti napušena posada aviona za nadzor neba. Nastao je krš i lom, za nagradu sve svjetske novinske agencije pišu o tom Roštilj partyu.

Zax
4 godine prije

Negdje sam procitao da americka mornarica svake godine gubi nekoliko aviona na nosacima u ovakvim i slicnim incidentima. To se smatra normalnim jer svako slijetanje mora biti skoro pa savrseno. Sjecam su i rusi izgubili jedan mig29 prosle godine ispred sirijske obale kad je pilot zbog loseg vremena falio pistu.

nije bitno tko
4 godine prije

Dabogda cela Usra potonula. Nek se podave štakori i izrodi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI