Završetak palube novog nosača USS John F. Kennedy (CVN79) VIDEO

USS John F. Kennedy (CVN 79)
57 komentara

US NAVY je objavila video snimak na kojem se vidi instaliranje poslednjeg dela palube na budućem nosaču aviona John F. Kennedy (CVN 79).

U videu je rečeno da je najnoviji nosač američke mornarice izgrađen modularnim načinom konstrukcije i najnovijom tehnologijom.

Mornarica tvrdi da je u gradnju nosača uključeno mnogo nove tehnologije i automatizovanih procesa i alata koji gradnju ovog nosača čine mnogo bržom od gradnje svih dosadašnjih nosača aviona.

U gradnji ovog nosača učestvuje više od 3 200 radnika i oko 2 000 dobavljača iz cijelih Sjedinjenih Država.
Nosač aviona John F. Kennedy bi trebao napustiti suvi dok u četvrtom kvartalu 2019. godine.

Cijena najnovijeg nosača je 11,341 milijardu dolara.

Deplasman broda je 100 000 tona, dužina 337 metar, širina 41 metar i gaz dubine 12 metara. Posadu bi trebalo da čini 4 660 mornara a predviđeno je da se na njemu nalazi oko 90 borbenih aviona.

Ford nosač avionaus navy
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali
4 godine prije

Isplativo vrlo brzo!

Sion
4 godine prije

Zastarjele kante? Onda svi vole staro smeće jer ih grade i ameri i kinezi, a i rusi ih imaju u svojim planovima za modernizaciju flote. Da su nosači samo kante obično pričaju oni koji ih nemaju, ali ih i sami potajno žele graditi ili ih već grade. Treba biti pošten i realan.

Emiliano Zapata
4 godine prije

… a njihov narod ko nas, misli da novac koji krvavo zarade ide uz pomoc poreza na ceste, mostove, bolnice…Hahaha, neka, neka, samo neka crnce robovi , a pola novca na ovakve gluposti, a pola da bogati budu jos bogatijii

Holandez
4 godine prije

Ovako nesto je samo POKAZIVANJE moci ! Plasenje ostatka sveta ? Samo jedan jedini torpedo koji je ovde bio prikazan ranije …..bio je RUSKI salje ovo na dno okena . Sa svim avionima na njemu . Kao sto je vec ovde napisano taj torpedo nemoguce je omesti ili zaustaviti . Zato Rusi ne grade NOSACE AVIONA !

čmrk
4 godine prije

da da. svi su puni raketa ubojica nosača aviona i bla bla. kao da će ameri čekat da ih tamo neka raketa pogodi… najjači su i ovo je samo još jedan u nizu dokaza da ameri rastu i dalje i dalje bez obzira na ove portalske priče o padu amerike, kraju hegemonije, pokapanju dolara, raspadu zapadnih vrijednosti itd itd

Trubadur
4 godine prije

Trenutno USrA ne može, da održava više od 17 skvadrona aviacija van USrA a u početku 2000 imali su oko 4 puta više… Danas imaju operativnih 2 – 4 USS udarnih grupa nosača aviona a u početku 2000 imali su 11 – 12….Nemojte , da vas zavaravju ove vijesti, koje samo ukazuju, na sve veču nemoč prvog svjetskog hegemona… USrA u zadnjih 20 – 30 godina nije plasirala osim čuvenih letečih kanti ništa novo od visoke vojne tehnologije….. Kad ti prva udarna moč največe velesile svjeta počiva na pola stolječa starim produktima po imenu Tomahawk, onda je jasno koliko je sati….. Tako su i nosači bauk zamoju Sloveniju ili Hrvatsku, dok su za napredne sofisticirane armije, kao što je več neko napisao zastarjele kante…. USS grupa ne može prismrdjet ni blizu Irana, a gdje je tek Kina ili Rusija…. I po svim stručnim izvješčima USrA daleko zaostaje u hipersonici, elektronskom… Čitaj više »

Perun
4 godine prije

Uljanik iz Istre je to radio bolje i kvalitetnije od drugih brodogradilista …..ta barka dosad bi bila gotova da se pravila u Uljaniku u Puli …

Zsphere
4 godine prije

Nosaci aviona nisu namjenjeni za borbu protiv zemalja koje imaju napredne raketne sisteme konstruisane za unistavanje nosaca aviona (poput Kine i Rusije). Iz te price su ispali jos 60-ih godina proslog vijeka kada je SSSR napravio hiljade taktickih bojevih glava i navrnuo ih na rakete raznih dometa. Te rakete se krecu velikom brzinom i jednostavno nije isplativo biti ogromna i jako spora meta takvom oruzju. Mogu vrlo lako onesposobiti bilo koji brod, da ne kazem doslovno prepoloviti. Oruzje je proizvedeno sa visestruko vecom snagom od potrebne da se na primjer unisti samo pista.

Weteran
4 godine prije

Veoma impresivni podaci u vezi ovog nosača aviona.
Nosač je veoma, veoma moćan stroj! Sa ful pratnjom, jedan ovakav drži čitavu Evropu u šahu!?
Stručnjaci
Koliko je bitan – nebitan nosač za budućnost ratovanja : Moskva ima u planu da gradi nosač od cca
100.000 tona. Čim namakne novce!
Naravno da rat dobija čizma i gusenica!
Sa verom i idejom 🙂

Ad astra
4 godine prije

Amerikanci ulažu velike novce u svoju mornaricu. Trenutačno su daleko naj jača pomorska sila. Američki nosači zrakoplova su čuda vojne tehnike.

Max
4 godine prije

SAD svoju doktrinu i temelje na snazi projekcije moći na svjetska mora

DažBog
4 godine prije

Tja,tja, tjaaaa.
Svaki JFK svoga OSWALD-a ima.

Haralampije
4 godine prije

Nitko da kaže – bitno.
Treba biti gotov 2022.
Ali ne može primiti, kao ni ostali – F-35.
Jefini koji to može je Lincoln, a on je Nimitz klasa.

робокап
4 godine prije

Сви овде расправљате Да Ли може или Не Може да се овакав носач авиона потопити али нико ама баш нико не потеже питање шта ће се онда десити са два НУКЛЕРАНА РЕАКТОРА који га покрећу снаге по 300 MW .Шта ће се онда деасити .То је снага КРШКОГ:

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI