Ruska Crnomorska flota prati američki razarač u Crnom moru

US NAVY razarač klase Arleigh Burke USS Stethem (DDG 63)
33 komentara

Ruska Crnomorska flota započela je praćenje američkog razarača USS Porter, koji je juče ušao u Crno more, objavio je ruski Nacionalni centar za upravljanje odbranom.

“Brodovi Crnomorske flote počeli su pratiti USS Porter, američki razarač klase Arleigh Burke, koji je uplovio u vode Crnog mora 19. jula 2020. u 19:45 po moskovskom vremenu”, saopšteno je iz ruske mornarice.

Šesta flota SAD-a je ranije izvijestila da se američki američki razarač zaputio prema Crnom moru kako bi zajedno sa sa Ukrajinom učestvovao na manevrima Sea Breeze-2020. Očekuje se da će vježbi koja će biti održana od 20. do 26. jula učestvovati oko 2.000 vojnika, 27 brodova i 19 aviona iz devet zemalja, uključujući  Bugarsku, Gruziju, Španiju, Norvešku, Rumuniju, Tursku, Francusku i Ukrajinu.

USS Porter (DDG-78) je razarač klase Arleigh Burke koji se u službi američke mornarice nalazi od 1999. godine. Glavno naoružanje broda čine vertikalni lansirni kontejneri MK-41 u koje je moguće smjestiti čitav niz raketa namijenjenih za napadanje ciljeva na moru, zemlji i u vazduhu. Svakako, najpoznatije rakete koje se mogu lansirati iz ovih kontejnera su krstareće rakete tipa Tomahavk. Pored ovog naoružanja brod je opremljen sa više artiljerijskih oruđa koja mahom služe za neposrednu odbranu broda, a na brodu se nalaze i 2 helikoptera tipa MH-60R Seahawk.

Ruska mornaricaus navy
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
miki
3 godine prije

savetovao bih amerima da uplove sto vse brodova po celom svetu, tako da financiski isrpe sssr , i bar izgladne posade ruskih ladja,
a odnosi se isto na vazduhoplovstvo.
hvala na prostoru

Saša V.
3 godine prije

Dal su rusi ponijeli dovoljno ugljena za sve te svoje kajiće

Znamose
3 godine prije

Ovaj čamac USA flote se može potopiti i kad kraj njega prođe ruski razarač

Borik
3 godine prije

Zasto se Rusija ponasa agresivno u Crnom Moru?

Max
3 godine prije

Svi prate strane brodove u svvojim vodama tako i treba. Nego baš me zanima Jesu li na manevrima Nosili maske.

Tomi
3 godine prije

Al stvarno Logicno odkad Rusi puše u Siriji i Libiji to je postalo zaboravljena tema ili je kraj rata u Siriji jel Idlib oslobodjen?!!

Ad astra
3 godine prije

Dosta komentara je navijački obojeno bez ikakvog razumijevanja prave svrhe ovog čina. Prvo, US šalje poruku da podržava Ukrajinu. Drugo, slanjem jednog broda US ne želi zategnuti odnose s Rusijom ali izviđa u njihovom dvorištu. Prati se reakcija ruskih oružanih snaga. Lokacija radarskih postaja koje prate brod, s čim prate brod. Vjerovatno je pod morem i ruska podmornica. Svaka podmornica ima svoj “footprint”. Koja podmornica je u pitanju itd.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI