Nova ruska nuklearna podmornica na testiranjima od avgusta

Nuklearna podmornica
13 komentara

Poboljšana nuklearna podmornica Kazan, Projekt 885M (Jasen-M) započeće državna ispitivanja u prvoj polovini avgusta, objavila je ruska novinska agencija TASS pozivajući se na izvor blizak odbrambenoj industriji Rusije.

“Planirano je da državna testiranja nuklearne podmornice Kazan počnu u prvoj polovini avgusta. Nakon njihovog uspješnog završetka, podmornica treba da bude isporučena mornarici prije kraja 2020.” potvrdila je agencija.

Nuklearna podmornica Kazan je „100 % tehnički spremna za početak testiranja“.

TASS još uvijek nema komentara iz brodogradilišta Sevmaš koja se bavi proizvodnjom podmornice.

Ruska mornarica trenutno raspolaže podmornicom Severodvinsk, baznom varijantom podmornice Projekta 885 Jasen. Izgradnja podmornice Severodvinsk započela je u brodogradilištu Sevmaš na severozapadu Rusije 21. decembra 1993., porinuta je 15. juna 2010. i primljena je u službu u ratnoj mornarici 17. jula 2014.

Konstrukcija nove podmornice Projekta 885M započela je 24. jula 2009. godine, suvi dok je napustila 31. marta 2017. a trenutno je u fazi testiranja i očekuje se da se pridruži ruskoj mornarici krajem 2020. godine.

Podmornica na nuklearni pogon Severodvinsk je u službi Ruske Sjeverne flote gdje će se nalaziti i podmornica Kazan kada bude primljena u operativnu upotrebu.

Nuklearne podmornice Projekta 885 i 885M nose krstareće rakete tipa Kalibar-PL i Oniks. Očekuje se da će podmornica Severodvinsk uskoro započeti ispitivanja hipersoničnih raketa “Cirkon”.

PodmornicaProjekt 885M JasenRuska mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uno
3 godine prije

“Jurij Dolgoruki”, podmornica Projekta 955 “Borej”, lansira 4 Bulave…
https://www.youtube.com/watch?v=VUdIUdouLv0

Ad astra
3 godine prije

Ne znam je li ovo autentična slika nove podmornice. Ne čini mi se nimalo nova. Ako ima još netko iz struke da li može potvrditi moje zapažanje antene za radiogoniometriranje na podmornici. Ako sam u pravu onda se radi o slici vrlo stare podmornice.

Max
3 godine prije

Zaista opasan stroj.

Hamer
3 godine prije

A već odavno u uporabi antigravitacijske letjelice koje se kreću u svemiru i pod morem postoji takva tehnologija u tajnosti o kojoj možemo samo sanjati

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI