Novi mezimac Kim Jong-una

Podmornica Kim
10 komentara

Kim Jong-un je obišao novu “moćnu podmornicu”objavili su državni mediji puštajući seriju fotografija Kim Jong-una koji pregledava novu masivnu podmornicu koja se nazire u pozadini.

Predsjedniku Sjeverne Koreje je predstavljena novoizgrađena podmornica, koja je prema fotografijama veća od one koja je korištena za lansiranje balističke rakete a Kim Jong-un je posvetio posebnu pažnju ovom projektu navela je novenska agencija KCNA.

Fotografije koje su objavljene pokazuju sjevernokorejskog lidera kako hoda i razgovara sa svojim pomoćnicima oko podmornice koja se nalazi a suvom doku.

Fotografije su snimljene na taj način da je vrlo teško procjeniti izgled, veličinu i specifikacije podmornice osim toga da se sigurno radi o do sada najvećoj sjevernokorejskoj podmornici.

KCNA je navela da se podmornica nalazi u završnoj fazi i da je veoma blizu isplovljavanja i da će se zona patroliranja ove podmornice nalaziti duž istočne obale Sjeverne Koreje.

Nikakve zvanične specifikacije nove podmornice nisu objavljene a Sjeverna Koreja još uvjek ima mornaricu koja uglavnom djeluje unutar svojih teritorijalnih voda.

Vjeruje se da Pyongyang ima jednu od najvećih podmorničkih flota u tom djelu svijeta, iako se radi o prilično starim i vjerovatno većinom nefunkcionalnim podmornicama napravljenim po specifikacijama iz sovjetskog vremena.

Međutim, poslednjih godina Sjeverna Koreja pokazuje velike napore u modernizaciji svoje podmorničke flote i stvaranju podmornica sposobnih za lansiranje balističkih raketa.

2016. godine nakon više godina razvoja Sjeverna Koreja je izvjestila da je uspješno testirala balističku raketu sa podmornice. Ubrzo nakon toga Kim Jong-un je proglasio moratorijum na dalje testove nuklearnih i balističkih raketa zbog razgovora o denuklearizaciji sa SAD i Južnom Korejom.

Poslednja vijest dolazi usred zatišja u dijalogu između Washingtona i Pyongyanga. Predsjedici su se poslednji put sastali u junu ali razgovori još nisu dali opipljive rezultate.

KCNA

MornaricaPodmornica
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kažun
4 godine prije

Navodno,ovo je modificirana podmornica klase Romeo.Sedam komada kupili
od Kine 1973.Poslije su uz pomoć Kineza napravili još 11 komada.Na ovom
modelu su navodno napravili razmještaj za 2 ili 3 lansera balističkih raketa.

BananaMen
4 godine prije

Ja kad vidim Bucu da se smije odmah mi je dan bolji jer znam da je nešto važno proizveo. Simpatičan je. Tko nije sretan kad se netko ovako slatko i zarazno smije. Tramp je uvijek nadrkan i ozbiljan takvi nisu simpatični nikome.

Max
4 godine prije

Mislim da oni imaju moderne podmornice jer reče profesor Milinović da imaju moderne rakete u planu s s podmorničkim lansiranjem mislim da se zovu Ki Puk Song

mladen3x
4 godine prije

Sjeverna Koreja u zadnje vrijeme nešto modernizira svoju flotu a sad koliko je taj pojam modernizacije jak u današnjim standardima to neznamo ali ono što je bitno kod njih jest to da igraju na kartu velikog broja brodova i podmornica,navodno oko 6oo brodova i 100 podmornica,respektan broj ako se uzme u obzir da samo neka jedan brod ima bar dvije protubrodske rakete.U stanje su zasipati neprijateljsku flotu s toliko raketa da jednostavno zaguše proturaketnu obranu i potope cijelu flotu u kratkom vremenu,naravno i uz puno vlastitih gubitaka ali za to baš koliko vidim i ne mare previše.Pa ti ratuj protiv takvih.Zato Trump baš i nije toliko glup,sve mu je jasno,zato je i krenuo u pregovore i sastanke sa Korejskim vođom.Po meni nije postigao rezultate koji su mu bili prioritet ali je jedini od svih Američkih predsjednika postigao više od svojih prethodnika a to je volja za dogovorom i razgovorom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI