fbpx

Svjetski ekonomski forum promoviše video igru koja ”pomaže izbjeglicama” kroz mikrotransakcije – ali ona još uvijek ne postoji

Bill Gates - Svjetski-ekonomski-forum

Umovi iz Davosa koji stoje iza „Velikog reseta“ sada promovišu priču o afričkom mladiću koji je naučio da kodira i napravio igru koja će pomoći svjetskim izbjeglicama. Problem je što je njegova igra za mikrotransakcije isparila.

„Ova video igra vam omogućava da uđete u cipele izbjeglice“, objavio je ove nedjelje WEF, objavljujući članak koji je izvorno napisao Reuters o izbjeglici iz Južnog Sudana i „Salaam“, video igri koju je navodno stvorio.

Prema priči, Lual Mayen je rođen tokom leta roditelja iz Južnog Sudana i proveo je naredne 22 godine u izbjegličkom kampu u Ugandi prije dolaska u SAD. Prvi put je u kampovima vidio računar i naučio je da kodira s ambicijom da „promijeni svijet“ stvarajući igru koja će omogućiti svima da iskuse teškoće života izbjeglica.

Salaam će biti besplatna igra, ali igrači će morati da vrše kupovinu hrane, vode ili lijekova u aplikaciji za svoje virtuelne likove – a dio toga će onda ići stvarnim izbjeglicama, rekao je Mayen.

Kada neko kupuje hranu u igri, zapravo kupuje nekome hranu u izbjegličkom kampu.

Mikrotransakcije su vrlo kontroverzna karakteristika modernih igara, a ni Mayen ni Reuters nisu objasnili kako bi Salaam zapravo trebalo da isporuči novac. Mnogi odgovori na tvit WEF-a bili su u najmanju ruku skeptični prema tom konceptu.

Reutersova priča kaže da je Mayenova igra „postala virusna nakon što ju je postavio na Facebook i privukao pažnju industrije igara na sreću“, do te mjere da je proglašen za globalnog građanina igara na Game Awards 2018.

Međutim, priča je zapravo objavljena u februaru 2020. Provjera veb stranice Junub Games, koja proizvodi Salaam, u utorak je ipak pokazala da igra „stiže uskoro“. Ostatak stranice sastoji se od medijskog izvještavanja o Mayenu, zagovaranja izbjeglica i ponude posla za „vrhunske programere igara koji će nam pomoći da završimo Salaam“.

I dalje ostaje zagonetno zašto bi WEF možda obnovio priču iz februara 2020. o još uvijek nepostojećoj igri. Prošlog mjeseca organizacija je pokušala da promoviše napore švedske aktivistkinje Grete Thunberg protiv klimatskih promjena koje je stvorio čovjek ukazujući na iskustvo Venere. Osim ako WEF ne tvrdi da su astronauti drevne Zemlje naselili drugu planetu Sunčevog sistema i nekako uništili njenu atmosferu, za sada naučnici vjeruju da je Venera postala staklenik zbog erupcija vulkana.

Transnacionalna organizacija sa bazama u Davosu stekla je posljednjih mjeseci reputaciju po manifestu koji je napisao njen osnivač i direktor Klaus Schwab, nazvan „Veliki reset“, zagovarajući upotrebu pandemije Covid-19 za vršenje velikih promjena u načinu na koji svijet funkcioniše.

4.7 6 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
10 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Praetorian
Gost
Praetorian
8 dana prije

Sad ce krenuti utjecaj preko Atlantika na centar moci u EU i mozemo ocekivati novi val okupatora u Europi. Ono sto je privremeno stalo je stalo zbog bavljenja Amerike samom sobom pod Trumpom, no duboka drzava ce sada to nadoknaditi. Novi sukobi na bliskom istoku i eto ti jos novih “Sirijaca” iz Pakistana, Iraka, Aftanistana, Maroka, Tunisa, Indije itd.

piždro
Gost
piždro
8 dana prije
Reply to  Praetorian

Nisu krivi ti ofabrani jadnici, nego oni kojima su glas dali lojalni građani..jer oni u prvom planu rade za soros i co.

nekoime
Gost
nekoime
8 dana prije

Kao kada su onomad njemačke izbjeglice krenule na Moskvu…

Sirius
Gost
Sirius
8 dana prije

Trebalo bi ruse upitati veneri stogod. Ipak je vec desteljecima ponekad i americki znanstvenici u zargonu znaju nazvati ruskim planetom.

HEj !
Gost
HEj !
8 dana prije

NE u HR !

Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 dana prije

Neka leftardi koji podržavaju migraciju slobodno igraju tu igricu i daju novce. Uopće mi to ne smeta. Tko želi izbjeglice nek to i plati iz svog džepa.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
8 dana prije

Mnogi ljudi u Africi nemaju što jesti i nemaju dovoljno osnovnih sredstava za život,–ali daj im računala i programiranje. Mnoge afričke države totalno su preplavljenje digitalnim smećem,-. starim isluženim računalima i monitorima. Koje se izvoze iz Europe i Zapada. Jer na Zapadu nemaju kamo sa ovim digitalnim otpadom, čiji su sastojci puni otrovnih sastojaka, zato ga uvaljuju afričkim državama. A tamošnji korumpirani lupeži koji su na vlasti u tim državama, diobivaju masnu lovu od EU-a, MMF-a, Svjetske banke, itd..- da prihvate to kompjutersko smeće. Vidio sam u nekom dokumentracu, u pojedijnim afričkim državama, pa to su ogromna brda digitalnog smeća, starih računala i monitora iz Europe. I mnogi mladići i djeca, prpaju po cijeli dan po tom smeću, da pronađu nešto što je još upotrebljivo. Osim toga, poznato je da u nekim afričkim državama, ljudi, a i mnoga djeca traže neke rude, koje su potrebne za pravljenje čipova i drugih dijelova kompjutera, i koje su također otrovne i udišu to po cijeli dan.

“Filantropi”, Gates, Soros i ostala mafija “poklanjaju” školama u Africi stara islužena računala, da bi se svi digitalizirali (čitaj: debilizirali). Dok tamo nedostaju osnovna sredstva, naprimjer kronični nedostatak čiste vode, vodovodi, kanalizacija, bolnice i slično.. ali oni im uvaljuju stara računala, da sve škole imaju. Inače tzv. digitalizacija, — sa time nas bombardiraju političari i njihovi plaćeniu mainstrema mediji neprestano u zadjih 5-6 godina. Kao “digitalizacija” je nešto najvažnije i najnužnije za sve države.

Na drugoj strani, afričke države su već godinama zatrpane sa jeftinim produktima, životnim namirnicama iz EU-a i Zapada, smrznuta piletina (sa GMO) i ostale stvari, taki da je totalno nrmogiće da se na taj način unioštava vlastita ekonomija i totalno je nemoguće da se razvije vlastita ekonomija, posebno poljoprovrireda i industrija hrane afričkih država. Tako su one sada ustvari u istom kolonijalnom ili čak gorem odnosu, kao što su bile i za vrijeme dok su doista bile kolonije. U većini su na vlasti korumpirani kurvini sinovi, koji dobivaju lovu od EU-a, MMF-a i ostale mafije i sve to dopuštaju. Jedonstavnim rječnikom: lipine koje bi prodale rođenu mater za šaku dolara i eura. Svaka sličnost da Hrvatskom i ostalim de fakto kolonijalnim banana državicama u regiji, nije slučajna.

Na trećoj strani, “filantropi” Soros, Gates, Rockefeller, itd i njihova fašističko-eugenička organizacija Planirano roditeljstvo godinama i desetljećima grade klinike za pobačaj u Africi, dijele anti bejbi pilule i ostala sredstva kontracepcije, vrše cjepljenje i sterilizacije. Naravno, to sve im također dopuštaju korumpirane lopine, koje su na vlasti u većini afričkih država. Koji se još kičasto trse luksuznim, mercedesima i viletinama…

I sve to blagosiva potpuno suvišna mafijaška organizacuija zvana UN i sve to se naziva “pomoć u razvoju”.. I tako su afričke države osuđene na vječiti status kolonija i siromaštva. I tako je naprosto nemogiće da krenu naprijed. I ovdje; svaka sličnost sa Hrvatskom i ostalim banana državicama regije nije slučajna.

I onda ta globalistička mafija internacista-eugeničara pronađe ovakve neke afrikance i izbjeglice i reklamira sebe kao dobrotobvore i prijatelje afrikanca i svih ostalih manjina, a sve one kritičare tog mafijaškog eugeničkog fašističkoh sistema, mafija, preko svojih medijskih prostituki, demonizira, kao populiste, rasiste i slično..

Inače, 82- godišnji starkelja, vođa WEF-a, Schwab je samo operativac. Istureni igrač, za one koji vuku konce u pozadini: R & R. Schwab je osnovao WEF, ali iza WEF-a konce vuku R & R. Kao i iza grupe Bilderberg, u čijem odboru je Schwab također visoki član.

Sirius
Gost
Sirius
7 dana prije
Reply to  ledeno doba

Cini mi se da je digitalizacija najvise koristena za nadzor. U tom pravcu se brzo grana u sve pore drustva. Privatnosti vise prakticki ni nema.

ivi.tz
Gost
ivi.tz
7 dana prije
Reply to  ledeno doba

Kolega 10+ od mene.😉

Tibor Labinjanin
Gost
Tibor Labinjanin
6 dana prije

Može li mi netko reči koliko je izbjeglica primio izrael?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik