Tesla povlači više od 285.000 automobila u Kini zbog neispravnog softvera, tvrdi pekinški regulator

Elon Musk
16 komentara

Div električnih automobila Tesla morat će opozvati više od 285.000 automobila prodanih u Kini, rekao je regulator tržišta u zemlji. Opoziv dolazi nakon što je istraga pronašla probleme s tempomatom koji bi mogli prouzročiti sudar.

Potez je najavila kineska državna uprava za regulaciju tržišta (SAMR). Utječe na uvozna i lokalno proizvedena vozila Model 3 i Model Y Tesla. Opoziv je uslijedio nakon što je istraga utvrdila da su sustavi tempomata previše skloni slučajnom aktiviranju, što bi moglo dovesti do prometnih nesreća i sudara. Navodno se pitanje odnosi na više od 285.000 vozila.

“Zbog problema sa sustavom tempomata vozač može lako aktivirati funkciju tempomata pogreškom”, rekao je SAMR. ”Doći će do naglog povećanja brzine vozila, što bi moglo u ekstremnim slučajevima izazvati sudar, predstavljajući opasnost za sigurnost.”

Tesla je izuzetno popularna marka automobila u Kini, a svaki četvrti automobil koji se prodaje širom svijeta završio je u zemlji. Ipak, gigant električnih automobila u Kini se u posljednje vrijeme suočio s brojnim problemima, pod pritiskom lokalnih regulatora i krajnjih korisnika. Osim neočekivanih problema s ubrzanjem, proizvođač automobila navodno je ispitan i zbog kvarova u bežičnom ažuriranju softvera, kao i zbog požara akumulatora.

Tvrtka se također suočila s prosvjednim protestima kupaca na salonu automobila u Šangaju u travnju, dok su vlasnici Tesle izrazili zabrinutost zbog pitanja kvalitete i usluge. Tesla se također suočio s reakcijama oko pitanja privatnosti, a kineski vozači strahovali su da će njihov privatni datum na kraju biti pohranjen u SAD-u. Tvrtka se već djelomično pozabavila tim pitanjima, najavivši prošlog mjeseca da će u Kini uspostaviti podatkovni centar za smještaj lokalne klijentele.

električni automobiltesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
2 godine prije

“Zbog problema sa sustavom tempomata vozač može lako aktivirati funkciju tempomata pogreškom”, rekao je SAMR. ”Doći će do naglog povećanja brzine vozila, što bi moglo u ekstremnim slučajevima izazvati sudar, predstavljajući opasnost za sigurnost.”

Aha. Zbog greške u dizajnu jednog nepotrebnog uređaja koji ionako služi samo još većoj debilizaciji vozača moglo bi, iako još nije u ekstremnim slučajevima doći do opasnih situacija. Stoga se proizvod zbog sigurnoti povlači iz prodaje.

Lijepo je vidjeti kako državne regulatorne agencije brinu za sigurnost i zdravlje građana.

Pitam se samo kad ćemo pročitati da je iz razloga sigurnosti povučeno iz upotrebe cjepivo zbog greške u dizajnu koja već jeste uzrokovala i to ne samo u ekstremnim nego i mnogim drugim slučajevima, ne samo opasnost nego stvarnu smrt i druge teške zdravstvene posljedice desetaka tisuća ljudi.

onaj najve... Dalton
2 godine prije

Razlika je u softweru…

Tesla…
”Lako je upaliti tempomat dok pokušavate dati lijevi žmigavac.”

”Lako je upaliti duga svjetla dok pokušavate dati lijevi žmigavac.”
Yugo 45….

2 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Mikojan
2 godine prije

Svašta vozač može greškom aktivirati, npr može umjesto kvačila stisnuti kočnicu ili umjesto kočnice dodati gas, može i zaspati za volanom, zaključak, zbog loših vozača zabraniti sve automobile, sigurnije je.

Mahatma
2 godine prije

Kinezi su sažvakali i ispljunuli Elona. Sad kad su prekopirali svu tehnologiju više im nije potreban.

Max
2 godine prije

Nije to Tesla to su vesla.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI