Til Schweiger: SAD su uvijek sprečavale zbližavanje Njemačke i Rusije

Til Schweiger
76 komentara

U jednoj od njemačkih televizijskih emisija je poznati glumac Til Schweiger (56) osvojio je gromoglasni aplauz zbog svojih političkih izjava, izvještava Watson. Konkretno, popularni glumac je rekao da Sjedinjene Države oduvijek nastoje spriječiti pomirenje Rusije i Njemačke, te da žele biti “iznad svih”.

Prije nekoliko dana je Til Schweiger bio gost jedne od njemačkih televizijskih emisija kako bi predstavio svoj novi film. No, umjesto da govori o filmu, 56-godišnji glumac je preferirao govoriti o politici i zaradio gromoglasni aplauz publike, prenosi švicarski portal Watson.

„Sjedinjene Države su uvijek nastojale spriječiti pomirenje Rusije i Njemačke i žele biti iznad svih i iznad svega“, izjavio je Schweiger.

“Nije važno jesu li to demokrati ili republikanci. Amerikanci su uvijek vođeni jednim kategoričkim imperativom: moramo spriječiti približavanje Njemačke i Ruske Federacije”, rekao je njemački glumac.

Osim toga, Til Schweiger je još želio „odati priznanje”  predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, Donaldu Trumpu, jer, prema njegovim riječima, „ako ništa drugo, barem govori istinu”.

“Ne kao lažne vijesti koje se šire”, odmah je pojasnio poznati njemački glumac.

„Čelnik Bijele kuće Donald Trump ne krije činjenicu da je za njega „Amerika na prvom mjestu“. Bio je prvi koji je to otvoreno rekao”, prisjetio se glumac.

„Međutim, osim ovoga, ništa dobro se ne može reći o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu“, dodao je Til Schweiger.

U svom političkom govoru je njemački glumac zapravo izrazio mišljenje većine Nijemaca, koji su, posebno od kada je u Berlinu američki veleposlanik Richard Grenell, ogorčeni odnosom Washingtona prema Njemačkoj i ponašanjem Grenella kao da je u svojstvu kolonijalnog upravitelja američkog prekomorskog teritorija. Ucjene zbog „Sjevernog toka 2“, prijetnje sankcijama i carinama, automobilskoj industriji u prvom redu, ako Njemačka ne smanji jaz u trgovinskoj razmjeni s Amerikom i sve veći zahtjevi za povećanjem vojne potrošnje u vrijeme kada Njemačka klizi u recesiju razlog su zbog kojeg Nijemci sve otvorenije negoduju zbog vazalske politike savezne vlade u odnosima s Washingtonom i traže obnovu i jačanje prirodnih veza s Ruskom Federacijom, koje su stoljećima bili na vrlo visokoj razini i nisu uništene ni avanturom Trećeg Reicha protiv Sovjetskog Saveza, koja je odnijela 27 milijuna života naroda SSSR-a, među kojima je najviše bilo Rusa, skoro 14 milijuna.

Watson

Američka politikaOdnosi Njemačke i RusijeSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Oko
4 godine prije

Večiti negativac rešio da postane pozitivac

Gott mit uns
4 godine prije

Germani i rusi uvjek su bili neprijatelji …

istrazuj
4 godine prije

“… “Nije važno jesu li to demokrati ili republikanci. Amerikanci su uvijek vođeni jednim kategoričkim imperativom: moramo spriječiti približavanje Njemačke i Ruske Federacije”, rekao je njemački glumac…” … Odlicno je ovo Til rekao, sto mozda pokazuje da se narod i u Njemackoj polako – infornise. Prvo i najvaznije im je naravno – KO ti je gospodar? Obicno je Gospodar – onaj kojeg ne smijes spominjati iliti nedao Bog propitivati nesto sto je Gospodar postavio kao DOGMU! U Njmackoj je to definitivno “sekta”, a prosjecne Nijemca su toliko utukli – da ne smiju cak ni spomenuti da su Nijemci – jer ce ih odmah optuziti za “holokaust”… Ipak, sto se tice Amerike… ….Ovo je samo tacno na povrsini. SAD je cak mozda i vise – u raljama satanisticke sekte – premda im je lazljiva media i idioti=politicari puna prica o “demokratiji”! … Na drugi pogled – covjek bi se pitao –… Čitaj više »

Alex
4 godine prije

Koji krah nekoć moćne i ponosne nacije 😢🤮 Bolje živjeti jedan dan kao vuk,nego 100 godina kao pas!

čmrk
4 godine prije

sad bi rusi opet lickali šupak njencima bez obzira pta su im ovi učinili u dr sv rat

Slavko
4 godine prije

– “ponašanjem Grenella kao da je u svojstvu kolonijalnog upravitelja američkog prekomorskog teritorija” – Ništa mi nije jasno, pa jučer je “American_Dreams” pričao kako će “svaki pokusaj agresije na Europu zavrsiti katastrofalno po napadaca”.

Mlata
4 godine prije

Od tih miliona 2/3 je pobio Staljin

shumadinac
4 godine prije

Nemci su toga oduvek bili svesni.
Do sada su ćutali jer su imali koristi od saradnje sa SAD-om ali kako se korist smanjuje tako su sve glasniji.
Sada su pred teškim izborom, ako ćute Ameri će sve više da ih pritežu i isisavaju ali ako dignu glavu Ameri će da ih okupiraju pod izgovorom “ruske pretnje”. Nisam siguran da su ovoga poslednje svesni.

Hypocrisy
4 godine prije

još jedna u nizu njemačkih(EU) podlih laži i šizofrenih samodopadnih komentara … ovakvu glupost odavno nismo čuli a to je jedna od mnogih neurotičnih usklika posljednjih godina … prije par godina na sav glas su nametali Rusima snakcije i razvlačili Putina kao najgoreg negativca .. sad pak slijedi potpuna promjena priće.. sfalilo je love, pa se uvlače ! Trumpa nisu prevarili pa će sad s Putinom na crno .. kako najviše i vole, podmuklo i samodopadno.

Spacevoodoo
4 godine prije

Moglo bi se reći kako je glumac zloupotrijebio kulturno umjetnički događaj u političke svrhe i to bi bilo točno kad bi u Njemačkoj vladala sloboda govora i demokracija kakva se propagira.
Međutim u Njemačkoj to nije slučaj jer su skoro svi mainstream mediji pod kontrolom CIA-e i svako mišljenje koje odstupa od mainstrema od tih istih medija je odbijeno i cenzurirano dok za te medije rade plaćenci koji od te profesije žive odnosno plaćaju račune.

Ive
4 godine prije

Izvor svih zala na planetu je USA I NJIHOVA ZELJA ZA DOMINACIJOM.

Kile
4 godine prije

Zbližavanje Njemačke i Rusije su uvijek sprečavali Englezi. SAD su samo preuzele tu englesku tradiciju. Tko god da stoji iza projekta Evropske Unije, imao je između ostalog i taj cilj da odvoji Njemačku od Rusije.

subversus
4 godine prije

Sumnja li itko da će se Nijemci, kada dođe vrijeme izbora, odlučiti za Coca-Colu umjesto za plin?

dulebg
4 godine prije

Pa Englezi su pametnom politikom izazvali barem 3 velika rata: Napoleonov pohod na Rusiju, 1. i 2.sv.rat – gde je Evropa iskrvarila i propustila priliku da se ujedini protiv atlantista.

jbg
4 godine prije

Davne 41. u Beogradu se čulo: Bolje rat, nego pakt!

nessy
4 godine prije

Ovo sto covjek kaze, je istina, jasna svakome koga je to zanimalo. Otac anglosaksonske geopolitike McKinder, kao prioritet napretka UK i USA postavlja stvaranje neprijateljstava izmedju Rusije I Njemacke. Kako on kaze “tko vlada centralnim kontinentom (EurAsia), vlada i pripadajucim zemljama (ostatak Azije i Afrika)”. Sa Njemackim inzenjerstvom i tehnikom i Ruskim resursima, svi ostali, ukljucujuci USA, mogu samo plakati i gristi nokte. Konacno, Rusija ima dostojno vodstvo, ali ne bih rekao isto za Njemacku. Tako, da od saveza na obostranu korist, najvjerojatnije nece biti nista, barem u doglednoj buducnosti.

subversus
4 godine prije

U Japanu i J.Koreji to pokušavaju raditi već desetljećima, osim nekih sitnih ustupaka nisu daleko dogurali … od gandijevskih metoda nema puno vajde ako u isto vrijeme u pozadini ne bukti gerilska oružana pobuna (kojoj se, jasno, minimizira impakt).

politicki nekorektan
4 godine prije

…jos da javno kazu tko im je uvalio dva svjetska rata i dolfija , e onda igranka moze poceti….

Alen
4 godine prije

Ha , šta reći o njemcima , eto vijest da je njemački glumac nešto rekao… Bravo , klap klap , ostali šute kao i što šuti narod ovde.. I njemci znaju ko je gazda.. I onda oni imaju onaj mentalitet , pukao im film , pa onda nasrnu na sve oko sebe .. Jako su bezobrazni i podli , jer dok su s gazdom pljačkali sve je bilo ok , sad kad gazda bankrotira oni bi se zbližavali s rusijom.. Njemačka nikad ali baš nikada , ni pod razno ne smije biti rsvnopravna s Rusijom .. Rusija mora uvijek i uvjek biti pet nivoa iznad te podle bagre , nikad ne želiti biti ravnopravni s njima , u stvari tretirati beskičmenjake onako kako zaslužuju da budu tretirani.. Trgovati s njima ok i to uz maksimalni recipricitet i pažnju i to je sve , ostalo drzati ih daleko ispod..

nessy
4 godine prije

Evo, ja takav kakav vec jesam, pozelio bih da mi susjedi izgledaju barem priblizno kao ovaj tip gore. Kad pomislim da su mi susjedi ljudi malo jace osuncani, koji zlorabe socijalnu pomoc, nesto me srtecne oko srca. Vjerojatno moja aritmija. Tuzna ce biti buducnost Njemacke, ako se osloni na useljenicku politiku Merkel, i njoj slicnih. Nece im pomoci ni eventualno saveznistvo sa Rusijom, uz toliko usta koje samo nesto traze, a nista ne daju. Zapravo, daju, pomazu slici multietnicke i multikulturalne zemlje. Kako je to samo lijepo. Jos da je naci nekoga tko ce za sve raditi i hraniti, evo raja na zemlji. Uz sadasnju politiku “uvoza radne snage”, Njemacka uskoro nece postojati, ne samo kao industrijska sila i krscanska zemlja, nego nece postojati uopce.

zoran
4 godine prije

Imam rodjaka u Njemacokoj, ima 50 godina. Nicega oni nisu svjesni. Stalno ih kljukaju 2. sv. ratom i osjecajem krivnje.

Marko
4 godine prije

Amerika je spasila njemacku, inace bi staljin dosao do europe, amerika se i trudi da svabe sa amerima suradjuju,,to je pocetak americkog okupiranja eu na gospodarski nacin,a sovjete odmaknut sto dalje od eu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI