Trump izmislio novu afričku zemlju

afrika nambia
39 komentara

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump je tijekom radnog sastanka s čelnicima afričkih zemalja na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda dva puta tijekom svog govora Namibiju nazvao “Nambia”. Na snimci Trumpova govora objavljenom na You Tubeu se jasno čuje kako američki predsjednik Namibiju pogrešno naziva “Nambia”.

”Vrlo sam zadovoljan što su se ovoj večeri pridružili čelnici Obale Slonovače, Etiopije, Gane, Gvineje, Nambie, Nigerije, Senegala, Ugande i Južne Afrike”, rekao je Trump.

Drugi put se nova tajanstvena zemlja čula u Trumpovom govoru, kada je govorio o zdravstvenim problemima u afričkim zemljama.

”U Gvineji i Nigeriji se borite sa zastrašujućom epidemijom ebole. Zdravstveni sustav Nambie postaje samodostatan”, rekao je Trump.

“Napad Rusije na Koreju”

Ranije je članica američkog Zastupničkog doma iz Kalifornije, Maxine Waters, izjavila je kako je Rusija “napadala Koreju”, koju je zamijenila s Krimom.

Nakon ove izjave je reporter televizijskog kanala RT na ulicama New Yorka pitao građane za mišljenje. Neki su rekli da se Maxine Waters zbunila zbog suglasnika u engleskom jeziku u imenima Koreje  i Krima.

Pokazalo se mnogi nisu svjesni situacije, ali “podupiru narod Koreje”. Osim toga, neki su istaknuli ”kako u napadu Sjeverne Koreje nema ništa strašno, važno je da Rusija ne napadne Južnu Koreju”.

Neki od ispitanika su odmah shvatili da se radi o pogrešci i zaprepašteni su zbog neznanja političara izabranih u Zastupnički dom.

Prošlog mjeseca je novinar Caleb Maupin proveo eksperiment, intervjuirajući građane New Yorka što misle o “ruskoj agresiji” protiv nepostojeće države ”Kirgbekistan”. Mnogi su odgovorili kako su “znali” za tu situaciju i izrazili potporu “potlačenoj zemlji”.

VIDEO – Trump na večeri s čelnicima afričkih zemalja:

VIDEO – Maxine Waters: ”Putin je napao Koreju”

 

Redakcija Logicno vas poziva da testirate svoje poznavanje zemljovida, mi smo počeli od Južnoafričke Republike, ostalo prepuštamo vama!

afrika jar

KrimMaxine Waters
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brainstorm
6 godine prije

test znanja – znam ih jedno 70%. ostale … tu su negdje.
samo ne mogu naci juzni sudan.

Brainstorm
6 godine prije

nema ni madagaskara.

Umpah Pah
6 godine prije

Po noci govorimo o zemljonevidu,s toga je Juznoafricka Republika skrivena na istoku da je ne napadnu Rusi.

ботовање
6 godine prije

Izmislio je nju mnogo ranije Aleksandar Šapić u tv duelu … Hahaha

BeenGO
6 godine prije

Moraću da razočaram autora. Tramp nije izmislio Nambiju, ona je već izmišljena prvi koji je izmislio je Aleksandar Šapić
http://www.svet.rs/vesti/estrada/aleksandar-sapic-mup-je-potvrdio-da-nambija-postoji

antun comb
6 godine prije

ne postoji ni NamibiJa. nego Namibia…hebalo vas to J policiJa KseniJa DeJan DiJana,KoreJa zar ne moze bez toga J, svudje ga stavljaju.i dje ide I dje ne ide a bogami rugo se lonac loncu a obadva supla a 99% rvata ne zna kada se pise č i ć a kada dž i đ

Pizistrat Nelson
6 godine prije

…a di je Zanzibar?

tabula
6 godine prije

Ne rugajte se. Možda se čovo naljuti pa napravi jednu Nambiju. Mr. “America first” izigrava Boga i može sve. Eto, uništiće Sj. Koreju i napraviti Nambiju, a zar to nije dokaz njegovih božanskih moći?

17 novembar
6 godine prije

moja drzava je guzolinda

logo
6 godine prije

gdje je sad onaj anarho sto je vrsio cenzuru kao da je 1948 izgleda da je ipak zasluzeno dobio otkaz jer ova vasa gornja konverzacija zaista nalikuje imbexu sto ste se navukli na gornji clanak nije ovo pravopisni portal bitno je da se razumijemo govorimo iszim jezikom bez obzira kako ga tko zove i glupo je hvatati se za pravopisne greske i slicne gluposti pa tako i kod trumpa izvade se stvari iz konteksta gledaju greske a niti jedan novinar na svijetu nije uzeo da saslusa kompletan trumpov govor i posteno ga rezimira

Crni žutokljunac
6 godine prije

U američkom sustavu obrazovanja zemljopis ili geografija nije posebno bitan.Pa ispada da su amerikanci glupi po tom pitanju.Al bi bar mogli svoje vodeče ljude priučit bar nekoj osnovi.Ovo ispada čelnik SAD-a lupa gluposti i ispada predmet sprdnje.

antun comb
6 godine prije

Trump je nuclear scientist za ove…….

https://www.youtube.com/watch?v=U68tHvs95Y8

Zvrk
6 godine prije

ne znam za vas, ali lijepo je opet vidjeti libiju u zelenilu 🙂

Brainstorm
6 godine prije

da ne bi nepismenog mi bi danas govorili espana a ne spanjolska. nepismeni, bolje receno, oni koji lose razumjese i lose izgovorise, stvorise sve jezike. bez njih bi svi govorili neki proto jezik, sanskrt ili protoindoeuropski. danas jezikoslovci, uvazeni doktori lingvisti, pametuju na sva usta o jezicima koje izumise (izumjese) – nepismeni! ja sam ikavac. mene su pod prijetnjom dugogodisnjeg maltretiranja u stalno ponavljajucem prvom razredu osnovne skole te eventualnom smjestanja u dom za umno nazadnu djecu, prisilno asimilirali u ijekavca. u jezik koji nit je hrvatski, nit se govorio u hrvatskoj, u izmisljeni politicki projekt, ludjacku fantaziju, pridobivanja u hrvatstvo bosankih ijekavaca svih triju vjera. mene su pod pritiskom drzavnog aparata, terora drzave nad najmladjim, ubijanja u pojam nas seljacke dice da smo glupi i da ne znamo govoriti, nego da ce nas drzavni aparatck (uciteljica) nauciti, prisilom i prijevarom preveli u jezik koji nije moj. ja ne zelim… Čitaj više »

Andrej
6 godine prije

To što Nambia kao država ne postoji ne znači da se istu ne može bombardirati ili barem sponzorirati državni puč.

Zvrk
6 godine prije

ime namibija je zapravo novije. prije se to zvalo jugozapadnom afrikom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI