Trump komentirao lažni video kojeg je objavio ABC News: „Prava sramota“

abc news
6 komentara

Usprkos odluci predsjednika Trumpa da kazni Tursku sa sankcijama i odluci da će podići carine na turski čelik na 50 posto i odmah zaustaviti pregovore o trgovinskom sporazumu vrijednom 100 milijardi dolara, američki predsjednik je skandaloznim ocijenio manipulaciju američkog kanala ABC News koji je snimak koji je nastao prilikom prezentacije oružja objavio kao da je snimljen tijekom operacije “Izvor mira”.

Nakon što je u srijedu, 9. listopada, pokrenuta operacija “Izvor mira”, kojim Ankara, navodno, „želi doprinijeti uspostavljanju mira i sigurnosti na sjeveru Sirije, te uništiti teroristički koridor kojeg YPG i PKK snage nastoje formirati južno od granice s Turskom, na internetu i u nekim medijima se i dalje šire razne laži i dezinformacije u vezi s operacijom.

“Veliki skandal na ABC Newsu. Uhvaćeni su u objavi strašnog lažnog snimka koji su povezali s turskim bombardiranjem u Siriji. Prava sramota”, napisao je Trump na Twitteru.

Američki kanal ABC je snimak koji je nastao za vrijeme prezentacije oružja objavio kao da je snimljen tijekom operacije “Izvor mira”. Ipak, nedugo nakon toga su izrazili žaljenje zbog toga što su objavili spomenuti video uradak.

Objavili su priopćenje u kojem se navodi da je video “uklonjen nakon što se pojavila sumnja u njegovu vjerodostojnost”, te su dodali da izražavaju “žaljenje zbog ove greške”, iako je ona bila sve samo ne slučajna.

Kako traje operacija “Izvor mira”, tako se na društvenim mrežama i u medijima pojavljuju fotografije i video snimci, nastali u nekim potpuno drugim situacijama, a sve s ciljem širenja dezinformacija i manipuliranja javnosti.

Ipak, neke su snimke stvarne, kao likvidacija najmanje trojice civila, prema drugim izvorima devet, vjerojatno Kurda, od strane islamističkih milicija koji se bore na strani Turske, kao i egzekucija sirijske kurdske političarke Hevrin Khalaf, koju su islamistički militanti presreli i likvidirali na cesti na sjeveroistoku Sirije.

VIDEO: Likvidacija zarobljenih Kurda

Kanal ABC je spomenuti snimak na kojem se vidi snažna eksplozija, nastao tijekom predstavljanja oružja, predstavio kao da se radi o video zapisu koji je snimljen tijekom turske operacije na sjeveru Sirije. Na informaciji uz video zapis našla se i poruka “Masakr u Siriji”.

Komentator je tom prilikom kazao: “Na video snimku se vidi kako turska vojska bombardira kurdske civile u pograničnom mjestu u Siriji. Dolaze vijesti kako borci koje podržava Turska vrše strašno nasilje nad Kurdima, američkih saveznika, koji ratuju protiv ISIL-a”.

Međutim, video snimak je iz arhive tog  američkog kanala i nastao je 2017. godine u Sjedinjenim Državama prilikom prezentacije oružja. Također, kanal ABC je, prije nego je iskoristio video zapis, montažom uklonio ljude sa snimke koji su mobilnim telefonima snimali trenutak eksplozije.

VIDEO: Prilog kanala ABC News

PKKSAAYPG
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Busola
4 godine prije

Ovaj Trump u SAD mogao bi završiti ranije pod zemljom. Ako ne igra neku totalnu prljavu igru , elite ovakve stvari ne zaboravljaju. Predsjednik raskrinkava njihovu totalnu prljavu propagandu.

Treba pogledati što kažu Simpsoni 🙂

Laki Topalović
4 godine prije

Trump je legenda. Iako ne cijenim mnoge od njegovih odluka. Izluđuje cijeli svijet sa svojim odlukama kao “vrijeme u martu”. Mislim da će knjiga njegovih tvitova, nakon mandata ili dva, biti pravi bestseller.

eks
4 godine prije

Tramp jeste i kontroverzan i zagonetan i nepredvidiv, ali mora mu se priznati da je hrabar kada se usudjuje raskrinkavati laži medija koji su u službi neoliberalne mafije. Bilo je i vreme da neko pokuša otvoriti oči američkom ovcoiziranom narodu, kako bi počeli i o tome razmišljati. Da li će uspeti, to se ne zna, jer previše dugo, putem medija, traje indoktrinacija naroda lažima.

Tra tra tra
4 godine prije

Tramp je američki Gorbačov.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI