Ukrajina: Nadežda Savčenko predlaže savez s Rusijom protiv SAD-a

Nadežda Savčenko
27 komentara

Zastupnica Vrhovne Rade Nadežda Savčenko je rekla za ukrajinsku televiziju ZIK da se Sjedinjene Države loše odnose prema Ukrajini i njezinim stanovnicima, što može imati nepredvidive posljedice.

“Ako Sjedinjene Države nastave tako razgovarati s Kijevom, ukrajinska vlada će morati početi ucjenjivati Bijelu kuću. I nakon svih tih manipulacija, Ukrajina će na kraju biti na strani Rusije i započeti zajedničku borbu protiv američke vlade”, rekla je Nadežda Savčenko.

Kako prenosi agencija “Harkov”, Savčenko je komentirala nedavne izjave američkog državnog tajnika Rexa Tillersona, koji je jasno rekao da američke porezne obveznike ne bi trebalo zanimati što se događa u Ukrajini.

“Čuvši to, čovjeku dođe da se okrene i ode. Ali bi mu se moglo reći: ‘Ako vas ne zanima što se događa u Ukrajini, onda ćemo ojačati Rusiju, čime će postati snažniji neprijatelj protiv vas’. To je jedan od elemenata političke ucjene. To je obrat. Ako nam ne želite dati podršku, mi ćemo podržati vašeg neprijatelja i s njim ćemo se udružiti protiv vas”, rekla je Savčenko, koja već duže vrijeme zadaje glavobolje predsjedniku Porošenku i Vijeću za nacionalnu sigurnost.

Nadežda Savčenko je bila u redovima nacionalističke bojne “Aidar“, a na ruskom sudu je proglašena krivom za ubojstvo novinara Igora Korneliuka i Anton Vološina. Sud u Rostovu je osudio na kaznu zatvora od 22 godine. U svibnju 2016. godine je ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o pomilovanju i “poslao je natrag” Petru Porošenku u Kijev, gdje trenutno obnaša dužnost parlamentarne zastupnice u Vrhovnoj Radi u koju je 2014. ušla a listi Julije Timošenko, da bi prošlog mjeseca osnovala vlastitu stranku “Domovinska platforma Nadje Savčenko”. Od prosinca 2016. je i delegat u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Nadežda SavčenkoPrijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
6 godine prije

dobri balkoni.

Sovoranola
6 godine prije

Kad su je vratili Ukrajini Rusi su rekli: Neka se oni hebu s njom.

Jing-sung
6 godine prije

Ukrajinci vrse pritisak na velikog Hegemona u Wahingtonu i na ex Nazi Germany da dadu vise novaca. Prozirni su. Jedina garancija da neprijatelj [ citaj nato ] uci u Rusiju kroz Ukrajinu je federalizacija Ukrajine i neutralnost kao sto ima Finska i Austrija.

basso
6 godine prije

Uvijek sam govorio da su zene pametnije od muskaraca.;)

mars
6 godine prije

Nadežda je izvrstan primjer ispravnosti ruske politike spram Ukrajine. Nema uopšte sumnje da je Rusija mogla vojno skršiti Ukrajinu 2014. godine pa i danas, ali to bi bila taktička pobjeda i strateški gubitak. Jer bez obzira na sve i sadašnju politiku zvanične ukrajinske “vlasti” spram Rusije, veliki dio naroda u Ukrajini, ako ništa drugo, intuitivno osjeća Rusiju bliskom u svakom pogledu. Vojna intervencija takvog obima bi zasigurno to uništila i trajno otuđila jedne od drugih, do stepena nepovratnosti, što bi u stvari bila najveća pobjeda SAD-a i njihovih saveznika u cijeloj rusko – ukrajinskoj priči. Možda će mi neko i zamjeriti, ali ću radi lakšeg razumjevanja, sebi dati slobodu da to uporedim sa srpsko – hrvatskom pričom u ex YU od 90-tih, pa do dana današnjeg. Jer kad jednom padne krv među braćom, u zaborav padnu i ne vrijede više nikakvi stvarni razlozi i analize koji su to toga doveli,… Čitaj više »

subaru
6 godine prije

Iz njenih usta u božje uši.

gogijard
6 godine prije

znači, nezavisna Ukrajina nije opcija. Moraš bit sluga – nema druge

rodoljub
6 godine prije

Ako misli ucenjivati USA , ili Rusiju , i time nesto postici , ona nije budal, nego budaletina .

MilanCZ
6 godine prije

Poslijednje vrijeme u stranim novinama upce se nepíše o Ukrajini a Desava se Puno krupnih stvari.Obnovljena redovna autobus na linija sa rusijom,obnovljeni letoví avionski a posebnih sa Tulom gdje rádi najvise ukrajinaca a linije vlakom.Svakim danom své vise ukrajinaca odlazi do rusije za proslom,jer Rusija je postala ogromno gradiliste.Mediji o tome sutě kao Puno drugim stvarima jer pao im projekat unistenja rusije preko Ukrajině.Narod je shvatio sto je dobro za njegovu budoucnost.Izjava Savcenkova nije bez razloga,jos maximalno dva mjesec dolazi do potpunog zaokreta u ukrajinskog politici jer plán nije uspio pá se znalazite Ukrajinci..Susreta putina-merkelove bio je vezan za své to..Polsko mnogima dolazi iz guze do glave,mnogi bjeze kojí imaju krvavé prstě Ali zapadna elita koja ih koristila za svoje planove,lako ce ih se rijesti jer im vise nisu potřební.

Antonio
6 godine prije

Naslov clanka nije u korespondenciji teksta. Savcenko ne predlaze savez sa Rusijom. Ona plasi Vasington sa eventualnim savezom. Jednostavno receno Savcenko je izgubila kompas.
Pa niko vise ne zeli savez sa Ukrainom. Za SAD su ispusena mustikla, za Rusiju su nepouzdana drzava.
Treba ce Kievu jos dugo vremena da radi i pokaze sta u stvari zeli. Dali ustvari i zna sta je snaslo Ukrainu?
Tek nakon toga Kijev moze da prica o savezima. Do tada… Savcenko i takvi kao ona, lupat ce gluposti.
Steta za ukrainski narod.

Baba Vanga
6 godine prije

Al su im Rusi spustili onako lagano,pa sad ako je likvidiraju kako reci evo Rusi je likvidirali,bas dobar potez Rusa a mi smo tada pisali eto Rusi opet popustili☺

jale
6 godine prije

A Putin i Rusi generalno “obožavaju” ovakve saveznike koji se prodaju svakom za malo novca. Ovakvim kalkulantima u novom svijetu antiglobalističkih tendencija je odzvonilo.

Jupiter
6 godine prije

Čudno i gospođa Kolinda Kitarević danas je dala izjavu da Hrvati treba da sarađuju sa istočnim susedom.Nadežda Savčenko! moj ti je savet ne mešaj se u politiku nanećeš još više zla naivnom i prostodušnom Ukrajinskom narodu.

Grdi
6 godine prije

WTF !!?? …………… neke su opasne igre tu na dijelu ……….. mozda su im neke stvari dosle iz **** u glavu ?? ……….

slix
6 godine prije

Ako ovako nastavi bojim se da će nju prije “pojesti mrak” nego što se Ukrajina ponovo udruži sa Rusijom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI