UŽIVO IZ MAKEDONIJE: Referendum o promjeni imena bez koje Makedoniji nema ulaza u NATO i EU

Zastava Makedonije
77 komentara

Odlukom koalicione vlada makedonskih “socijaldemokrata” Zorana Zaeva i albanskih stranaka okupljenih u “Platformu iz Tirane” danas se održava referendum o pridruživanju Makedonije EU i NATO savezu, te o sporazumu s Grčkom da se Makedonija “prekrsti” u “Sjevernu Makedoniju”, a bez čega ne može računati na podršku Grčke. Poniženja koje trpi ponosni makedonski narod tek počinju, jer polagati nadu u one koji te ucjenjuju ne može biti dobar izbor. Na portalu Logično možete pratiti uživo tijek referenduma u Strumici tijekom dana.

Želite li znati više o kakvom se referendumu radi, pročitate tekst našeg kolege N. Babića na ovom linku.

Pozdrav našim dragim susjedima Makedoncima sa željom da izdrže sva nametnuta poniženja. Ista ona poniženja koja su prošla i koja prolaze sve zemlje naše regije. Što god odlučite, to je vaša odluka koju treba respektirati. Bez obzira na pritiske, ucjene i odluke drugih, uvijek ćete biti naši dragi susjedi Makedonci, kako je to fino opjevao Dado Topić.

 

 

30. 09. 2018.Referendum
Pretplatiti se
Obavijesti o
77 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Makedonci kao i Hrvati. Glasat će za EU. Žele biti zapad i živjeti bolje. Žele pravnu državu i red. Nemaju pojma jer gledaju dnevnik.

Mikojan
5 godine prije

Pa neka odlučuju, tri glupa uvjek preglasaju jednog pametnog i to zovu demokracijom. A nato, pa već su jednom imali rat u Makedoniji koji im je nato zakuhao, treba li im opet.

TauCeti_Mk
5 godine prije

#Бојкотирам Референдум! – #Bojkotiram Referendum!

viktor
5 godine prije

B O J K O T I R A M !

Neko ime
5 godine prije

Koliko shvacam, to nije jedno pitanje vec tri u jedan: 1.Sjeverojužnjačko, 2. Otan, 3. I Yu…pretposljednja epizoda rastakanja ideje ujedinjenih sjeverojuznih Slavena, pod pretpostavkom da bi Srbija bila finale…
Nazdravlje vam bilo, braco Makedonci…

Srbenda iz Nicega
5 godine prije

Makedonija ce glasati za tkzv neutralnost, tj savez sa Rusijom, Srbijom i ostalim nacionalno konzervativnom drzavama, gdje su ljudima vazniji nacionalizam i religijsko opredijeljenje od hljeba koji im treba da jedu, a vlast korumpirana i do guse u.korupciji, ali se izvlace tom politikom patriotizma, takvi su Putin, Vucic, Orban, Erdogan, Ivanov, Maduro, Morales, Lukasenko, Dodik, Izetbegovic, AfD, Zivi Zid, 5 zvjezdica itd itd…..

Kocki
5 godine prije

Usrani referendum ne sme da uspe

eu kolonija
5 godine prije

makedonije je bilo stoljećima I bez nato pakta, nije nato pakt napravio makedoniju već makedonci. nato pakt samo zloupotrebljava albance da podrivaju makedoniju, državu makedonaca, a kako bi je uvukao u nato pakt

davor
5 godine prije

Puno je besmislica u zapadnom svijetu a jedna od njih je svakako i NATO pakt čiji starješine se rugaju nazivima i granicama država diljem planete. To je organizacija potpuno nepotrebna u posthladnoratovskom svijetu, i ako nešto u temeljima ugrožava Europsku Uniju do übera to je onda NATO. Trgovinska unija će uvijek postojati bilo balkanska, ova ona , uvijek će biti neka jer ogromna većina ljudi je uvijek težila trgovini, radu i razvoju ekonomije, a uvijek je mizerna manjina ta koja je težila ratovima, ne treba se ponižavati ali ni ustupati pred trgovinskom unijom, samo valja zaštititi vitalne interese naroda, a ne uvijek ga izvrgavati pljački i štetnim ugovorima u strahu vojnog reketarenja.

Konstantin
5 godine prije

Prvo ovo nije referendum o ulasku MK u EU + OTAN, vec pod prividnom maskom da se narodm pita dali je za ulazak u obe dve organizacije, treba da zaokruzi da je ZA sopstveno redefiniranje … da je jedan pd plemena koji zive u MK (dakle nije vise drzavotvoran narod … kao ostali narodi koji zive u ostalim drzavama, …. nije li ovo preeuslov za neko buduce redefiniranje drzave u federalni tip uredjenja ???), da nece smeti iz kompletne sopsvene arhive upotrebljavati rec MAKEDONSKI … na primer MAKEDONSKI NAROD, MAKEDONSKI USTANCI (zbog dogovora sa Bugarima o zajednickom citanju istorije), MAKEDONSKA HRANA … vec ce morati da promeni sa dodavkom SEVERNO – MAKEDONSKI. E sad svi Vi koji podrzavate da se u MK izadje na Referendum … dali imate kompletnu sliku koliko ce tek da nas kosta kao narod i drzava uspesnost ovog referenduma??? Da zavrsim pricu … da je Referendumsko… Čitaj više »

Fatih
5 godine prije

KOME JE SUDJENO DA BUDE EBAN SAME MU GACE SPADAJU!

kolo
5 godine prije

Države su mijenjale ime uglavnom kada su prestajale biti kolonije. Makedonija će promijeniti ime da postane kolonija.

Siniša
5 godine prije

Elem,da zanemarimo prozivanje,..suluda situacija nedavno na zasijedanju UNa Predsednika Makedonije su bojkotovali baš predstavnici Makedonije.

Makedonac
5 godine prije

Ako uspje ova aksija predavnika Makedonije onda i Dado Topic ce morati da promjeni tekst najlepse hrvatske pjesme i ona treba da se zove Tamo gdje sunce vjecno sja tamo je Severna Makedonija.
Spremili so 12 miliona EUR-a da bi potplatili 12 poslanike od opozicione partije VMRO-DPMNE za da glasaju za promjenu ustava. Momentalno glasaju 35% albanaza, roma,turaka i ostalih manjina (koje nije priga za ime drzave) i predavnici Makedonije.
Nek nam je bog napomoc.

NSU
5 godine prije

Makedonac je sve rekao!

alan ford
5 godine prije

Grci su glupi ko ‘urac. Držva im je propala, opljačkana do gole kože i prodana cio-lihvarima. Održava se samo na aparatima zločinačkog ciolihvarskog MMF-a. Na vlasti im je sorosev plaćenik i blefer Cipras, duhovni brat Zorana Zaeva. I što je Grcima najvažniji problem? Da Makedoniji zabrane da nosi službeno ime Makedonija. Jer eto Makedonija je jako strašna i opasna sila, koj ima pretenzije na Grčku… Makedonija, krhka državica, koja ne može održavati ni samu sebe. Za desetak, najkasnije za dvadesetak godina, Makedonija neće više biti Makedonija, već Makedono-Albanija, ili Albano-Makedonija, Makedonci neće više imati većinu i morati će dijeliti državicu sa Albancima. Ustvari već sada to moraju, da dijele suverenitet sa Albancima. – SAD bi trebao zabraniti Gruziji engleski naziv Georgia (tako se Gruzija naziva u državam engleskog govornog područja i u Njemačkoj: Georgien), jer u SAD-u, postoji američka savezna država Georgia. Dakle, Gruzijci imaju opasne pretenzije na SAD. –… Čitaj više »

azimi alleti
5 godine prije

Mi Shiptar dobiti veliku Albania.Kosovo naše teritoriju i Tetovu u Makedoniju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI