fbpx

UŽIVO IZ MAKEDONIJE: Referendum o promjeni imena bez koje Makedoniji nema ulaza u NATO i EU

Zastava Makedonije

Odlukom koalicione vlada makedonskih “socijaldemokrata” Zorana Zaeva i albanskih stranaka okupljenih u “Platformu iz Tirane” danas se održava referendum o pridruživanju Makedonije EU i NATO savezu, te o sporazumu s Grčkom da se Makedonija “prekrsti” u “Sjevernu Makedoniju”, a bez čega ne može računati na podršku Grčke. Poniženja koje trpi ponosni makedonski narod tek počinju, jer polagati nadu u one koji te ucjenjuju ne može biti dobar izbor. Na portalu Logično možete pratiti uživo tijek referenduma u Strumici tijekom dana.

Želite li znati više o kakvom se referendumu radi, pročitate tekst našeg kolege N. Babića na ovom linku.

Pozdrav našim dragim susjedima Makedoncima sa željom da izdrže sva nametnuta poniženja. Ista ona poniženja koja su prošla i koja prolaze sve zemlje naše regije. Što god odlučite, to je vaša odluka koju treba respektirati. Bez obzira na pritiske, ucjene i odluke drugih, uvijek ćete biti naši dragi susjedi Makedonci, kako je to fino opjevao Dado Topić.

 

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
77 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
2 godine prije

Makedonci kao i Hrvati. Glasat će za EU. Žele biti zapad i živjeti bolje. Žele pravnu državu i red. Nemaju pojma jer gledaju dnevnik.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Bi li ti radije emigrirao u Nizozemsku ili Rusiju, ma koliko ovu drugu volio? Vodeći se razumom u Nizozemsku, vodeći se srcem u Rusiju, koja je, kao i mi, dobrim dijelom i dalje neuređena država.
Da VMRO nije toliko ogrezao u korupciju i kriminal zio-naziji i Soroš ne bi niti uspjeli instalirati Zorana Zajeba.
Sve zemlje u okruženju, osim Srbije su u NATO-u. Sve zemlje u okruženju jesu, ili žele, ući u EU. I što bi sad Makedonci trebali – tražiti uniju sa Kinom i Rusijom?
Ni meni se ne sviđa sve to, ali budimo realni.

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije
Reply to  palermo

Tvoje pitanje nema veze sa ovim problemom. Priča o ulasku u EU je samo priča, mrkva koju nikad neće pojesti. Na tom putu ih čeka još puno poniženja i saginjanja. Cilj je Makedoniju uvesti u NATO, ali samo zbog Rusije i Srbije. Garancije opstojnosti ne postoje, naprotiv. I Grčka i Albanija su u NATO a sporovi će se riješavati prema interesima vlasnika NATO-a. Realno je to da pitanje Makedonije rješavaju oni kojima do Makedonije nije stalo a u ovu situaciju su došli upravo zbog njihove “pomoći i podrške”

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  Tomica

TOMICA, i ja mislim da je uvlačenje Makedonije u NATO, samo zbog zajebavanja Srbije. Da se na Srbiju radi pritisak i da i ona uđe u NATO. Prije ili kasnije. Rusiji u inat, ne vidim drugi razlog. Zašto bi ulazak u NATO i EU bio povezan? U NATO paktu nije ni Austrija, nije ni Irska, Švedska, Finska, a sve su članice EU. Nije u Nato-u niti Malta, ni Cipar, isto članice EU. U NATO paktu nije ni jedna Švicarska, ali ona nije niti u EU. Napominjem, članice Nato-a, su Norveška, Island, Turska, ali koje nisu u EU. Jasno i prekoatlantski partneri, SAD i Kanada su u Nato-u. Čudi me kako već nisu u to uvukli jednu daleku Australiju i N.Zeland ili planet Mars, ahhhh. Ne vidim zašto bi ulazak u NATO morao biti uvjet ulasku u EU? To je krajnje licemjerno i pokvareno. Usput, NATO kao prima samo stabilne demokracije. Jedna od zemalja osnivača NATO pakta 1949 godine, bio je i Portugal, koji je tada bio fašistička diktatura (do 1974 godine). Ok, njegov rubno-evropski zemljopisni položaj, i to šta su u Drugom svjetskom ratu bili neutralni, i to da nisu bili tako okrutna diktatura kao u susjednoj Španjolskoj, pa možda… Pročitaj više »

Kurjaca
Gost
Kurjaca
2 godine prije
Reply to  zlatan

A sta fali da Srbija udje u nato.i odmah uspostavi kontrolu nad cijelim svojim teritorijem?

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

Hvali….hvali što ćemo morati participirati i podržavati bjesomučno divljanje i ubijanje po bijelom svijetu,hvali što ćemo morati da punimo džepove kojekakvim bjelosvjetskim protuvama u odijelu,hvali što ćemo postati protektorat i što ćemo izgubiti svaku slobodu kao narod ili kao država,hvali što ćemo svojom podanošću i kukavičlukom davati legitimitet svim prošlim,današnjim i svim budućim bezpotrebnim ratovima. Hvali zato što su nas bjesomučno i kukavički mimo svih međunarodnih okvira bombardovali,uništavali i dan danas nas uništavaju i truju. Ne želim da Srbi budu dio te krvožedne sekte.

Kurjaca
Gost
Kurjaca
2 godine prije
Reply to  Siniša

Sinisa svi mi znamo da treba biti ponosan.Ali kud je Srbe doveo ponos: povjesnicari kazu da Srbi nisu sreli turke da bi nas bilo oko 50 milijuna a da nismo sreli germane da bi nas bilo 30 milijuna.u bilo kojem slucaju da smo presli preko ponosa danas bi nas bilo barem duplo ako ne i troduplo

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

Ko prica o ponosu?

Helena
Gost
Helena
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

Strpljen-spašen. Sve u svoje vreme, a ono dolazi, samo slep ne vidi da se stvari menjaju. To Srbi nikako da nauče. Zbog toga srljaju, ginu, kolju se međusobno i sa drugima i tri put ih je manje nego što ih je trebalo biti. Sa đavolom se tikve ne sade. Nikad u Nato!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

Kurjaca Ono misliš da se uz limenu glazbu u Bondsteelu spusti američka, a digne srpska bandira, a ona NATO da ostane ☺

Kurjaca
Gost
Kurjaca
2 godine prije
Reply to  Spacevoodoo

Pa realno sto da ne.I Njemacka koja je avion za Srbiju mora trpit strane trupe na svom teritoriju.I ovako se jedu g…a pa barem da se odrti cjelovitost drzave i cekat da vrijeme odradi svoje i promjene se svjetske okolnosti

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije
Reply to  palermo

palermo Pa nije referendum pitalica ulazak EU ili Rusija ili u Kina . . .pa da moš zaokružit jedan id ta tri odgovora . . . . pišeš ka da neulazak u EU znači kako Makedonija autimatski postaje federalna jedinica ruske federacije . . . kume fali tebi neka daska u glavi . . .

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  palermo

Nebi emigrira nigdi. Nisan emigrant.

Helena
Gost
Helena
2 godine prije
Reply to  palermo

Sve si u pravu, razumski posmatrano, ali, dok god ne živimo ono što ištu srce i duša, MI NE ŽIVIMO, mi smo odavno mrtvi! Zapamti to dobro, palermo. Kad budemo umirali, svi mi što kalkulišemo i živimo život motivisani egzistencijalnim strahom, koji uvek nameće razum, žalićemo što nismo uvek slušali svoje srce i što smo proživeli život praćen lažnim sjajem i lažnom srećom, što nismo bili dovoljno hrabri da živimo naš, već smo živeli nametnuti smisao. Sve možemo svojim logičkim, “realnim” objašnjenjima prevariti, ali srce ne možemo. Život je jedan, nikada se neće ponoviti ni jedan njegov tren, ni dan, bar u ovom obliku i ovom vremenu. Može biti divan, a mi ga pretvaramo u patnju.

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  palermo

BiH nije u NATO.Zahvaljujući protivljenju Republike Srpske koja vetom sprječava ulazak BiH u NATO.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

Pa neka odlučuju, tri glupa uvjek preglasaju jednog pametnog i to zovu demokracijom. A nato, pa već su jednom imali rat u Makedoniji koji im je nato zakuhao, treba li im opet.

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Tada nisu bili dio saveza i zato im se to i dogodilo.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Pa baš zbog velikoalbanske politike i oni i Crna Gora već jesu, ili žele ući u NATO. A Amerikanci su Albancima poklonili Kosovo kako bi mogli svoje baze otvoriti na Kosovu (a istovremeno nisu htjeli niti čuti za ujedinjenje Kosova i Albanije), a Srbima su poklonili pola Bosne. Pax Americana.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  palermo

PALERMO, kako su i kojim su to Srbima i tko je poklonio, pola Bosne? Poduči nas, ne znamo!

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije
Reply to  palermo

Točno. U Bosni i Hrvatskoj se vode etničkim, a na Kosovu teritorijalnim principom.

TauCeti_Mk
Gost
TauCeti_Mk
2 godine prije

#Бојкотирам Референдум! – #Bojkotiram Referendum!

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  TauCeti_Mk

Znači da se slažeš da više nisi Makedonac, nego Sjeverni Makedonac. Sutra će ti reći da više nisi muškarac, nego žena. A prekosutra da se ubiješ jer je to dobro za smanjenje zagađenja.

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
2 godine prije
Reply to  PPP

Bolje i Sjeverna Makedonija nego rasparčana Makedonija. Jedino članstvo u NATO može spasiti granice Makedonije. Protiv koga ne možeš moraš mu se pridružiti. Nema tu puno filozofiranja.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  NAPOLEON

Makedoniji je upravo namijenjeno rasparačavanje. NATO je vojna organizacija i bez rata ta organizacija nema nikakvog smisla. Jedan dio Makedonije će uzeti Albanci, a drugi Bugari. Sve je to priprema za buduće sukobe koji će se odigrati od Persije do Albanije, pa čak i Bosne.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  NAPOLEON

Nažalost tako je – Makedonija je ipak preslaba da se može sama oduprijeti Albaniji i Grčkoj.
A hoće li biti referendum i u Grčkoj? Jer izgleda da niti Grci ne prihvaćaju to ime.

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije
Reply to  NAPOLEON

Ovisno s koje pozicije ulaziš u taj savez a u ovom slučaju nije nikako dobro. Kad jednom klekneš lako ćeš i puzati. Postoji puno načina da se nešto uradi i članstvo u NATO ne garantira da će Makedonija ostati cjelovita. Osobno mislim da će NATO doprinijeti njenom raspadu.

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije
Reply to  PPP

Ovo je najbolje opisana geneza demokracije koju sam do sada pročitao u komentarima.

Tak sam na jednom drugom portalu u komentarima našao da su nama i Srbima devedesetih objašnjavali da vise nismo braća, a dvijetisucitih da jesmo braća, ali topla braća. 🙂

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije
Reply to  RoPe

@RoPe, 🙂 i jezici su nam potpuno različiti 🙂 Evo, npr: “Ja čitam” na hrvatskom i “Ja čitam” na srpskom .. 🙂

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije
Reply to  EU dismr

Dobro, o ovom s jezicima mi je za diskutirati jer oboje govorimo štokavskim dijalektom iz Hercegovine. Ali ako uzmeš Gajevu Daniczu Horwatzku i pogledaš Zonu Zamfirovu vidjet ćeš da su to prije grammar-nazija bila dva potpuno različita jezika.

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije
Reply to  TauCeti_Mk

Znači da su i tebe zaveli. Svi koji su protiv, ostaju doma. Referendum glatko prolazi.
Dobra fora.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  TauCeti_Mk

Bojkotirati ni u kojem slučaju ali bez obzira kakvi rezultati u stvarnosti bili biti će onako kako odgovara željama vladajuće bande.

TauCeti_Mk
Gost
TauCeti_Mk
2 godine prije
Reply to  TauCeti_Mk

Referendum je namesten, referendum mora da propadne i zato…

#Бојкотирам Референдум! – #Bojkotiram Referendum!
#I Boycott The Referendum! – #我抵制公投!

viktor
Gost
viktor
2 godine prije

B O J K O T I R A M !

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije
Reply to  viktor

Bojim se da je rezultat već poznat i tvoj stav, ili bilo kojeg Makedonca, nije više bitan. Iskreno se nadam da griješim, ali sve govori da se o Makedoniji odlučuje na nekom drugom mjestu.

Neko ime
Gost
Neko ime
2 godine prije

Koliko shvacam, to nije jedno pitanje vec tri u jedan: 1.Sjeverojužnjačko, 2. Otan, 3. I Yu…pretposljednja epizoda rastakanja ideje ujedinjenih sjeverojuznih Slavena, pod pretpostavkom da bi Srbija bila finale…
Nazdravlje vam bilo, braco Makedonci…

Srbenda iz Nicega
Gost
Srbenda iz Nicega
2 godine prije

Makedonija ce glasati za tkzv neutralnost, tj savez sa Rusijom, Srbijom i ostalim nacionalno konzervativnom drzavama, gdje su ljudima vazniji nacionalizam i religijsko opredijeljenje od hljeba koji im treba da jedu, a vlast korumpirana i do guse u.korupciji, ali se izvlace tom politikom patriotizma, takvi su Putin, Vucic, Orban, Erdogan, Ivanov, Maduro, Morales, Lukasenko, Dodik, Izetbegovic, AfD, Zivi Zid, 5 zvjezdica itd itd…..

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  L. R.

Ode Siniša opet u ilegalu.??

PPP
Gost
PPP
2 godine prije

Sinke je podvojena osoba. 🙂 🙂 🙂

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  PPP

minimum dvije ličnosti 😛

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sini , vidi bre jel’ radi telefon od tašte (punice) .. 🙂 džaba impulsi .. 🙂

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  EU dismr

ufff…neka hvala,radije ću u ilegalu 😀

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije

Xahxahaxaha nisam ja dede mi…ono je napisao neko pametan,ne mogu ja popamtiti sva ona imena!!!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  L. R.

?????

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  L. R.

More biti….javljam se sa računara,moga i ženinoga telefona…ako se to računa.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije

SRBENDA, zaista tako misliš u 21-prvom stoljeću? Da je važniji nacionalizam i vjera od toga šta imaš u tanjuru? Takve politike su itekako donijele nebrojeno mnogo zla, zadnje smo mi na ex-yu teritoriji iskusili 1991 do 1995 ili 1996.
Usput, nisu stanovnici Rusije toliko konzervativni niti religiozni kako ti misliš. Prosječnog žitelja Ruske Federacije, nije briga za religiju. Iako im to nameću, ali popovi i ostali iz vjerskih institucija, nemaju uspjeha. Jedino su ruski muslimanski narodi nešto više vezani uz vjeru, ali oni su vrlo velika manjina u RF.

Kocki
Gost
Kocki
2 godine prije

Usrani referendum ne sme da uspe

viktor
Gost
viktor
2 godine prije
Reply to  Kocki

Naravno, zato B O J K O T I R A M bre !

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

makedonije je bilo stoljećima I bez nato pakta, nije nato pakt napravio makedoniju već makedonci. nato pakt samo zloupotrebljava albance da podrivaju makedoniju, državu makedonaca, a kako bi je uvukao u nato pakt

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  eu kolonija

Makedoniju su napravili Tito i komunisti.Nije je bilo stoljećima već tačno 75 godina ako računamo od Avnoja 43. Ili 73 godine ako računamo od kraja rata.Prije toga Makedonija ne postoji osim kao grčki toponim i regija.
Činjenice i samo činjenice moliću lijepo.

radijacija2000
Gost
radijacija2000
2 godine prije
Reply to  Đuro

Makedonija kao grčki toponim !? A od kada to postoji Grčka ? Uzmi povjesni atlas Europe i vidi koliko godina postoji Grčka država od antike pa do danas.

davor
Gost
davor
2 godine prije

Puno je besmislica u zapadnom svijetu a jedna od njih je svakako i NATO pakt čiji starješine se rugaju nazivima i granicama država diljem planete. To je organizacija potpuno nepotrebna u posthladnoratovskom svijetu, i ako nešto u temeljima ugrožava Europsku Uniju do übera to je onda NATO. Trgovinska unija će uvijek postojati bilo balkanska, ova ona , uvijek će biti neka jer ogromna većina ljudi je uvijek težila trgovini, radu i razvoju ekonomije, a uvijek je mizerna manjina ta koja je težila ratovima, ne treba se ponižavati ali ni ustupati pred trgovinskom unijom, samo valja zaštititi vitalne interese naroda, a ne uvijek ga izvrgavati pljački i štetnim ugovorima u strahu vojnog reketarenja.

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije

Prvo ovo nije referendum o ulasku MK u EU + OTAN, vec pod prividnom maskom da se narodm pita dali je za ulazak u obe dve organizacije, treba da zaokruzi da je ZA sopstveno redefiniranje … da je jedan pd plemena koji zive u MK (dakle nije vise drzavotvoran narod … kao ostali narodi koji zive u ostalim drzavama, …. nije li ovo preeuslov za neko buduce redefiniranje drzave u federalni tip uredjenja ???), da nece smeti iz kompletne sopsvene arhive upotrebljavati rec MAKEDONSKI … na primer MAKEDONSKI NAROD, MAKEDONSKI USTANCI (zbog dogovora sa Bugarima o zajednickom citanju istorije), MAKEDONSKA HRANA … vec ce morati da promeni sa dodavkom SEVERNO – MAKEDONSKI. E sad svi Vi koji podrzavate da se u MK izadje na Referendum … dali imate kompletnu sliku koliko ce tek da nas kosta kao narod i drzava uspesnost ovog referenduma??? Da zavrsim pricu … da je Referendumsko pitanje bilo kratko i jasno: Dali ste suglasni da se vrse pregovori o preimenovanju Vase drzave Republike Makedonije? Palermo te zastrasivanja sa Shiptarima okaci macki o rep. Pokusali su u Kumanovo pa su dobili odlucni odgovor. Nedao im bog (shiptarima) da se ponovo osile da urade reprizu 2001. Ima jedna… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Konstantin

Bojkot referenduma je odlična stvar, ali samo u slučaju da neizlazak birača na referendum ispod određenog postotka znači neuspjelost referenduma. Međutim, ako po zakonu o referendumu nema limita o izlaznosti, onda bilo koji izlazak znači da je rezultat referenduma obvezujući za sve. To znači da u praksi može izaći samo jedan jedini čovjek, zaokružiti da ili ne te tako rezultat referenduma nametnuti svima.
U tom slučaju je bojkot referenduma loša odluka – drugima se preušta da odlučuju u tvoje ime.
Vrlo sličnu stvar smo imali u Hrvatskoj prilikom referenduma o EU aneksiji. Izlaznost je bila ispod 50% te se dogodilo da su odluku o EU aneksiji donijeli oni koji su izašli i zaokružili DA što je bilo oko 29% od ukupnog biračkog tijela. Tako manjina odluči za većinu. Jer je većina prelijena da bi se borila za sebe.
Ne znam kako stoje stvari u makedonskom zakonu, svakako biste to vi trebali znati i odluku o ne/izlasku donijeti u skladu s odredbama zakona.

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

SOA … po MK zakonodavstvu za Referendum mora izac 50% + 1 glas da bi bio validan (od ukupno upisanog glasackog tela) … tako da od cirka 1,8 miliona prema zadnjoj informaciji Izborne komisije trebaju izaci cirka 900 hiljada glasaca. U ovome je jos jedna caka … zadnji izbori 2016 je registrovano cirka 1,6 miliona glasaca …. otkud im sada jos plus 200 hiljada je zagonetka. Mozda u slucaju i da se ne ispuni cenzus da SOROS+ SHIPTARSKA klika ima za sebi izgovor da ukoliko ne uspe izlaznost kazu eto na izbotima smo dobili kao koalicija cirka 450 hiljada, a sada imate izlaznost od na primer 600 hiljada, i daju sebi neformalnu zastitu da ne bi doslo do pada vlade i novih izbora. Takodje posto ovaj Regerendum ima samo KONSULATIVNO pravo (dakle ne i obligatorno t.j. obavezujuce): 1. zbog cega se u zadnjih mesec dana slio u MK sav “zapadnjacki shljam” da bi dao podrsku ovako JAVNO DEKLARISANOJ kvislinskoj vladi? 2. zbog cega je nedozvoljeno po medijima koji imaju nacionalnu frekvenciju da se omoguci da i protivnicima ovakvog referenduma da pravo na rec (obrazlaganje) zasto treba da se ovakav Referendum BOJKOTUJE? Da ne govorim o tome da su svi mediji… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Konstantin

Konstantin
U tom slučaju je neizlazak na referendum jedna od dobrih opcija. Budući da rezultat referenduma nije obvezujući, nego savjetodavni, onda to ostavlja političarima pregršt mogućnosti za nterpretaciju. Nedopuštanje izlaska u javnost opcijama koje su protiv onog što je unaprijed odlučila Vlast nije makedonski patent. To se radi svugdje i uvijek, samo više ili manje javno.
Povijesne odluke uglavnom ne donsi ni Vlast, ni oni koji glasaju za udruživanja/promjene imena, nego oportuna većina. Ona koja potajno želi u EU, želi brigu o državi prepustiti drugima koji ‘ne mogu biti gori od ovih naših’, a javno su kao protiv.

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije
Reply to  Konstantin

@Konstantin Potpuno se slažem da je pitanje podlo sastavljeno i tu je možda trebalo kočiti prije raspisivanja referenduma. Albanci nisu opasni bez obzira na svoje namjere. Opasnost su planovi Zapada a Albanci su tek izvršitelji radova sa njihovom potporom i zaštitom.
Što se bojkota tiče, to jednostavno nema svrhe. Evidentno je da će izaći svi Albanci i koliko toliko Makedonaca, u svakom slučaju dovoljno. Da se nešto desi u samom glasanju, tu su opet “zapadni prijatelji” koji će “nadgledati” brojanje.
Niko sretniji od mene ako griješim, ali pišem kako meni izgleda i bojim se da je to već odavno gotova stvar.

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije

KOME JE SUDJENO DA BUDE EBAN SAME MU GACE SPADAJU!

kolo
Gost
kolo
2 godine prije

Države su mijenjale ime uglavnom kada su prestajale biti kolonije. Makedonija će promijeniti ime da postane kolonija.

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  kolo

U čemu je razlika u kolonijalnom statusu između Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija i Sjeverna Makedonija?

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije
Reply to  Đuro

Djuro (pucar stari) … vise bi ti odgovaralo … Djuro Trolcino stari ;o)

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije

Elem,da zanemarimo prozivanje,..suluda situacija nedavno na zasijedanju UNa Predsednika Makedonije su bojkotovali baš predstavnici Makedonije.

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije
Reply to  Siniša

Da tacno je Sinisa. To sam upravo i ja napisao. “zapadnjaci” primenjuju taktiku koju kroz vekove uspeno deluje …. ili sto bi rekli Amerikenjci … send an Indian to catch an Indian (izvinjenje zbog mogucih gramatickih gresaka). pozdrav

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Konstantin

Da budemo jasni…svi smo uz Makedonski narod šta god da izbori ali smo protiv upravo toga šta si naveo. Pozdrav i sa srećom.

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ma razumem te ja pobratime … ne ljutim se cak ni pesikisticki orijetiranim komentatorima ovde. Da ste mi zivi i zdravi pobratime. ;o)

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  Siniša

Nismo baš svi uz one koji su priznali Kosova Republjik.Neki od nas su uz one što su zabranili prelete svoje teritorije NATO-u kad je NATO bombardovao Saveznu Republiku Jugoslaviju.Iako je ista ta Grčka i tada bila u NATO.I ne samo to nego nisu dozvolili ni da se iskrcaju dok nije potpisan Kumanovski sporazum kao osnova rezolucije 1244.
ŽIVJELA GRČKA
Treba li da spominjem pomoć Grka Republici Srpskoj tokom devedesetih?
J.bite se bivša braćo,od Vardara pa do Triglava.Doš’o đavo po svoje.Guzice na sunce!!!
Marš u NATO pa u Afganistan i Litvaniju za Hrvatima!

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Đuro

Dobro de sada ohani malo brate Đuro….odlično znaš da to veze nema sa narodom Makedonije i ne gledaj u “konjski nokat”.
Elem…zašto Grci nisu stavili veto na NATO zločin nad nama,možemo i tako ako hoćeš ali ja neću.

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  Siniša

Zato što u NATO samo Amerika može staviti veto a Grčka…Nemoj se praviti naivan.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Đuro

U NATOu na papiru svi imaju pravo na veto ali USA je eto sebi de fakt dala malo vece pravo od necijeg veta. Opusti se malo brate.

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  Siniša

Pravilno razmišljanje.Grci nisu mogli pravom veta zaustaviti agresiju na SRJ.Sad sam potpuno zadovoljan i opušten.Zahvaljujem na asistenciji i sugestiji.
p.s. Srbija do Tokija,a bogami i šire.

Makedonac
Gost
Makedonac
2 godine prije

Ako uspje ova aksija predavnika Makedonije onda i Dado Topic ce morati da promjeni tekst najlepse hrvatske pjesme i ona treba da se zove Tamo gdje sunce vjecno sja tamo je Severna Makedonija.
Spremili so 12 miliona EUR-a da bi potplatili 12 poslanike od opozicione partije VMRO-DPMNE za da glasaju za promjenu ustava. Momentalno glasaju 35% albanaza, roma,turaka i ostalih manjina (koje nije priga za ime drzave) i predavnici Makedonije.
Nek nam je bog napomoc.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Makedonac

Opušteno,,,izgleda baš mala izlaznost.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Makedonac

16% do sada….

NSU
Gost
NSU
2 godine prije

Makedonac je sve rekao!

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije
Reply to  NSU

Istocna / Piirinksa Makedonija ;o)

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Grci su glupi ko ‘urac. Držva im je propala, opljačkana do gole kože i prodana cio-lihvarima. Održava se samo na aparatima zločinačkog ciolihvarskog MMF-a. Na vlasti im je sorosev plaćenik i blefer Cipras, duhovni brat Zorana Zaeva.
I što je Grcima najvažniji problem? Da Makedoniji zabrane da nosi službeno ime Makedonija. Jer eto Makedonija je jako strašna i opasna sila, koj ima pretenzije na Grčku… Makedonija, krhka državica, koja ne može održavati ni samu sebe. Za desetak, najkasnije za dvadesetak godina, Makedonija neće više biti Makedonija, već Makedono-Albanija, ili Albano-Makedonija, Makedonci neće više imati većinu i morati će dijeliti državicu sa Albancima. Ustvari već sada to moraju, da dijele suverenitet sa Albancima.

– SAD bi trebao zabraniti Gruziji engleski naziv Georgia (tako se Gruzija naziva u državam engleskog govornog područja i u Njemačkoj: Georgien), jer u SAD-u, postoji američka savezna država Georgia. Dakle, Gruzijci imaju opasne pretenzije na SAD.

– Njemačka treba zabraniti Švicarskoj da se naziva Švicarska (Schweiz), jer u Njemačkoj u pokrajini Saska, postoji stara regija “Sächsische Schweiz” (u prijevodu: saska ili saksonska Švicarska).

i napokon, poznati engleski voditelj, Julls Holland, treva zabraniti Nizozemskoj (Holandiji) da koristi ime Holland.

azimi alleti
Gost
azimi alleti
2 godine prije

Mi Shiptar dobiti veliku Albania.Kosovo naše teritoriju i Tetovu u Makedoniju

POVEZANE VIJESTI

Izbornik