Zapanjujući video snimak snimljen sa broda američke mornarice prikazuje “NLO” kako se spušta u Tihi okean

NLO
78 komentara

Prethodno su materijali navodno sa brifinga koje je pripremila Operativna grupa za neidentifikovane vazdušne pojave (UAPTF), a citirao ih Mistery Wire, pokazali da je nekoliko razarača američke mornarice u blizini južne kalifornijske obale naišlo na nepoznate „vazdušne uljeze“, a brodski dnevnici naoko potvrđuju da su „predmete“ zapazile posade na više brodova.

Fascinantne nove slike koje navodno prikazuju bliski susret osoblja američke mornarice sa takozvanim Neidentifikovanim letećim objektom (NLO) snimljene na obalskom borbenom brodu USS Omaha objavio je istraživački filmski autor Jeremy Corbell.

Snimak koji prikazuje ono što je opisano kao sferno transmedijum vozilo (sposobno da putuje i vazduhom i vodom) koje se kreće, lebdi i nestaje u Tihom okeanu, Corbell je u petak podijelio sa Mistery Wire.

Slika sfere prečnika 2 metra, za koju se kaže da se kretala pored USS Omaha oko sat vremena, dobijena je pomoću foto aparata FLIR kojia može da osjeti i pokaže toplotne zapise.

Video je navodno snimljen unutar komandnog centra Omahe nešto prije 23 sata. 15. jula 2019. dok je brod isplovljavao sa obale San Diega, dok su dvojica neidentifikovanih članova posade čuju kako govore: „Vau, pljusnulo je“, nakon što je objekat izveo ono što je izgledalo kao kontrolisani spust u okean.

Prema zvuku na snimku, Omaha je pokrenula trenutnu pretragu, ali kada je sfera nestala sa ekrana, takođe je nestala sa Omahinog radara i sonara.

Poslije toga, tim nije uspio da pronađe bilo kakve olupine na površini.

Vjeruje se da video potiče iz istog incidenta o kojem je Mistery Wire izvještavao u aprilu, kada su dvije slike zamrznutog kadra sa snimka objavljene u javnosti.

Tada je citiran glasnogovornik Pentagona koji potvrđuje da je osoblje američke mornarice snimilo jednu od slika.

Dokumenti su navodno dio brifinga Operativne grupe za neidentifikovane vazdušne pojave (UAPTF) uoči sveobuhvatnog izvještaja za američki Kongres, koji treba da bude predat u junu.

Navodi se da izvještaj sadrži fotografije i video snimke takozvanih „susreta sa NLO“ sa američkom vojnom imovinom, uključujući razarače mornarice kod južne obale Kalifornije.

Tokom jula 2019. godine, nekoliko američkih ratnih brodova sa sjedištem u San Diegu navodno je više puta naišlo na nepoznate vazdušne „uljeze“. Tako su u jednom video snimku iz tog vremena pomorski oficiri, koristeći uređaj za noćno posmatranje, snimili snimke predmeta koji izgledaju kao piramide kako lebde na visini od 700 stopa iznad razarača.

„Ovaj video je snimljen prilikom isplovljavanja USS Russell. Pokazuje ono što su opisali kao vozila.Oni su nas uvjeravali na ovom povjerljivom brifingu, bili su uvjereni da ovo nije nešto što posjedujemo ili crni projekat, nije nešto što ima strana vojska, ponaša se kako nismo očekivali. I objekti nisu, znate, nisu oblikovani aerodinamički. Kao piramide su, ovo su leteće piramide!“, citiran je Corbell.

Kritičari, međutim, sugerišu da bi objekti mogli biti dronovi ili baloni.

Ipak, američka vlada treba da objavi izvještaj u junu o „viđenjima NLO“ nakon što su neklasifikovani video snimci fenomena procurili u The New York Times 2017. godine.

Detaljnu analizu preporučio je senator Marko Rubio nakon što je pregledao povjerljive brifinge o neidentifikovanim letećim pojavama(UAP) dok je bio na čelu Senatskog obavještajnog odbora.

američka mornaricaNLO
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nestabilni egzekutor
2 godine prije

Sudeći po kvaliteti snimke američka mornarica koristi kameru s nokie 3110.
Mogao bi biti NLO, a mogao bi biti i bumbar…

2 godine prije zadnji put uredio nestabilni egzekutor
Mölltaler
2 godine prije

Te snimke izgledaju ko da su snimljene kamerama sa početka 20-og st.

Prle
2 godine prije

Izgleda da “predatori” nisu zadovoljni kolicinom straha i razvojem situacije kada je u pitanju “nevidljivi neprijatelj” pa po svemu sudeci pripremaju nam novu porciju straha iz svoje kuhinje. Sta god to bilo mi ionako necemo znati nista o tome,jer ako bi smo znali ne bi nas bilo strah.

2 godine prije

VANZEMALJSKA AGENDA   Da li znate da Vašington namerava da stavi na uvid javnosti dosta materijala vezanih za „leteće tanjire“? Očekuje se da će tu biti ekskluzivnog materijala i da će se pokrenuti debata o bitnim pitanjima.   Dugo vremana mi nije bilo jasno šta se događa. Ko prati ovu tematiku zna da Pentagon iznosi materijale-snimke pre svega koji su praktično dokaz prisustva vanzemaljaca na Zemlji. Decenijama su ćutali, poricali, pretili i izvrtali ruglu sve priče o NLOima da bi sada sami iznosili dokaze?!? Da li to rade zato što su dužni da prikažu istinu? Da li će nam pokazati sve što imaju? Ovo su smešna pitanja ali nije smešno pitanje „Zašto sada ovo pokreću?“   Premotavao sam po glavi hiljade razloga ali ni jedan nije imao jako uporište. A onda naiđem na tvrdnju „da o pitanju eventualnog kontakta sa vanzemaljcima ne može da se odlučuje na jednom mestu –… Čitaj više »

Simon
2 godine prije

Sumnjivo je ovo sve, ne u smislu da se nije dogodilo nego u smislu performancea. Neprirodno zvuče ovi koji su komentirali ovo što vide jer na informacije prenesene infracrvenim zrakama sugeriraju kako je NLO upao u more, a ne nestao. Ako nema ni zvučnog traga ni vizualnog traga mora pri padu objekta u mote onda tu riječ splashed strši.
A ovo kako će Pentagon slijedećeg mjeseca nešto objaviti, vjerojatno i hoće, je čisti psyop.

PlanetB
2 godine prije

https://coercioncode.com/2018/08/13/german-scientist-werner-von-braun-warned-not-to-believe-terrorism-iran-and-coming-hoaxed-alien-invasion/ Znaci 2020 – te PLANDEMIJA a onda 2021 rezim se odjednom probudio i pokusava saznati ISTINU o prijetecim NLO-ima koji sada odjednom rezim hoce objelodaniti sto kao sto znamo oni nikada nista ne objelodanjuju nego obmanjuju pa to je zaista cudno. Ili mozda nije . NWO ima tu zadnju kartu koju zeli odigrati da pokori covjecanstvo sa vrhunskom prevarom zvanom: Vanzemaljci nam prijete i moramo zaboraviti sve nase nacionalnosti moramo izbrisati drzave i povinovati se Svjetskoj Vladi koja ce rjesiti problem. Kada svjetska Vlada dodje od Vanzemaljaca nit traga ni glasa!!!! E pa nismo mi vise toliko naivni. Klaus Hitler i Bill Hitler idu na sve ili nista sa svojom UN- vrhuskom ali ovaj zadnji trik bi im se mogao odbiti u glavu vise nego farsicna Plandemija. Dovoljno je da se sjetimo jednog veterana borca protiv rezima Williama Cooper-a koji je uvjek pricao o tome i cim je poceo… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio PlanetB
Stara kuka
2 godine prije

I to je dakle ta čuvena “snimka” čudesog NLO-a? Svaki srednjoškolac sa nekim besplatnim alatom za obradu video ovo može napraviti za pola sata.

Muppet shou
2 godine prije

GMAZOVI DRZE ARHIVE. OTVORIT SVE SPISE. NIKAKVE TAJNE. SVE OTVORITI. NISTA TAJNO ISPRED POREZNIH OBVEZNIKA.

yxy
2 godine prije

U vojske uvijek neke najlosije kamere i uvijek losi snimci hahahah

Davor drugi
2 godine prije

E da, sada trebamo malo vjerovati i u vanzemaljce.
Samo da nam ne prenesu Covid-21

2 godine prije

ono kad ribar ima bolju kameru od američke mornarice 🙂

https://sendvid.com/riuecpbh

2 godine prije zadnji put uredio Felix
mislim
2 godine prije

skoro kad god dignem glavu ,vidim NLO.
nemogu inentficirati, što to leti?

Mrčikola
2 godine prije

Yebem mater Orson Wellesu i njegovoj duhovitosti…sada ide i cjepivo protiv izvanzemaljaca. 😁

Mosha
2 godine prije

to je izraelski špijunski balon ti baloni koju tegle trokut sa kamerama

Martin
2 godine prije
Max
2 godine prije

Da nije neko oružje.

VasilisaPremudra
2 godine prije

Da nije corona virus…mutant?!?

rimtu
2 godine prije

To je IC ili termalna kamera.

2 godine prije zadnji put uredio rimtu
Jadranka S.
2 godine prije

Gosp. “Anno domini”, gosp. “Žvuž,”gosp””.PlanB “ZAJEDNO su istiniti.

gosp. Istražuj u rješavanju neudomicu koju je naveo u komentaru (kako je rekao u prvom komentaru upućenom meni…… “ono što vidim”,…
Pa bi ga zamolila da pogleda/posluša videe (obrati pažnju na ogrlicu koja je povjesni slikovni dokaz) šamana Zulu plemena CREDO MUTWA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI