fbpx

Zašto novinari nisu spremni primiti kritiku, a tako rado ju upućuju drugima?

Ivan Pernar - Portal Logicno.com

U svojoj kratkoj političkoj karijeri bio sam izložen napadima svake vrste, vjerojatno nema optužbe ili uvrede koju nisam čuo na svoj račun. Međutim, nikada nisam dovodio u pitanje pravo svojih kritičara na to da me javno optužuju ili vrijeđaju. Na kraju krajeva javna sam osoba, ako sam odlučio izaći iz ormara anonimnosti logično je da sam pristao na to da budem predmet javne rasprave. Međutim, vode li se i novinari istom logikom?

Krenimo od novinara koji za mene kaže da mi nije mjesto u Saboru.

Legitiman stav, reći ćete, čovjek je rekao što misli. Međutim, kada bi ja rekao da nekom novinaru nije mjesto na HRT-u, to bi se odmah prikazalo kao politički pritisak na novinarovu egzistenciju.

To je novinarska logika, oni se mogu zgražati nad time što sam ja u Saboru, ali kada bi se ja javno zgražao nad time što njihov poslodavac njih zapošljava onda bi to bilo „nedopustivo” jer kako se ja uopće usuđujem tako nešto reći?

Shvaćate logiku stvari? To je kao da igrate boksački meč, oni vas mogu lupati koliko žele (provocirati), a ako im vi uzvratite istom mjerom, onda kukaju „jadan ja, jadan ja” i zovu u pomoć novinarsko društvo, sindikat novinara ili što već.

Zašto bi novinari imali monopol na kritiku? Zašto bi oni mogli prozivati političare, a političari ne njih? Zato jer se polazi od pretpostavke da novinari rade u javnom interesu, za dobrobit društva, a ne za interes vladajuće elite, korporacija koje ih financiraju i slično.

Dakako, ukoliko ste političar, onda za vas vladaju suprotne pretpostavke, da gledate samo svoj interes, da služite kojekakvim lobijima, a ne narodu koji vas je izabrao itd.

Međutim, što ako je obratno slučaj? Što ako su mediji i novinari koji za njih rade korumpirani i rade isključivo u svom, a ne interesu cijelog društva? Što ako su upravo oni produžena ruka vladajuće elite, ili bolje rečeno glavni čimbenik koji ih održava na vlasti?

Što ako postoji političar koji uistinu ne gleda isključivo svoj, nego i opći društveni interes? Što ako taj političar uistinu predstavlja narod koji ga je izabrao, a ne neke tajnovite i moćne strukture iz sjene?

Vrijede li onda ista pravila? I na kraju krajeva, ima li takav političar pravo na samoobranu? Bi li ja trebao biti novinarska vreća za nabijanje, stisnut zube i trpit njihove napade bez da im odgovorim?

U konačnici, ako novinari pošteno i savjesno rade svoj posao, zašto se boje kritike na njihov račun? Ako je istina na njihovoj strani, zašto se boje lažnih optužbi o njihovoj pristranosti i neprofesionalnosti?

Zar im pored istine treba neki drugi „alat” za samoobranu? Na kraju krajeva, ako neki novinar za sebe smatra da je kvalitetan, zašto se boji gubitka posla? Zar kvalitetan novinar ne može lako naći novi posao ili pak pokrenuti sam svoj medij? Ako je kvalitetan to mu ne bi trebao biti problem, zar ne?

Vi ćete možda reći, ne glumi naivčinu Pernar, znaš ti dobro da mainstream mediji cijene samo poslušnost i lojalnost kapitalu koji ih plaća, a ne istinu i kvalitetu. Međutim, ako je tome tako, zar onda nije očito iz aviona tko me zapravo napada i da su novinari samo alat u rukama onih koji drže poluge financijske moći?

Odlučite se, cijeni li se u novinarstvu kvaliteta i istina?

Ako da, zašto se kvalitetni novinari smatraju ugroženima u slučaju gubitka radnog mjesta, ako će lako moći pronaći drugo (jer se kvaliteta cijeni)?

Ako se pak kvaliteta i istina ne cijene, što onda kukate ako vas se napadne i prozove? Pa jasno je svima u čijem interesu radite, a to nažalost nije javni interes. Zašto onda glumite žrtve ako ste suučesnici zla koje manipulira i pljačka već osiromašeni narod?

I da, vi niste nikakvi pozitivci i „dobre vile” koje trebaju zaštitu, vi ste oni od kojih se narod treba čuvati i štititi, jer vašim lažima, izvrtanjima istine i svakom vrstom propagande držite narod u zabludi, u laži, u stanju bespomoćnosti i apatije.

Vi ste odgovorni za stanje u kojem se društvo nalazi, a ne korumpirani političari, jer ste upravo vi svojim pisanim i izgovorenim riječima aktivno sudjelovali u manipulaciji, zaveli narod i omogućili tim i takvim političarima da dođu na vlast. Vi ste im držali ljestve, a narod je vjerovao u vašu iskrenost i dobre namjere. Na vašu nesreću, više vam ne vjeruje!

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
81 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
2 godine prije

Ako se ikada riješimo ove HDZ/SDP kuge, pa se eventualno dogodi da Živi zid ili bilo koja normalna opcija osvoji vlast, obavezno mora nacionalizirati medije, te najuriti ološ koji ih drži, jer će inače biti kao da nisu ništa napravili.

benty20
Gost
benty20
2 godine prije
Reply to  Har Megiddo

Misliš valjda, ako se ikada riješimo UDBE…!?

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  benty20

Riješio udbe? eno rade, dobili čak i novu zgradu u Zagrebu a vjerujem da i u regijonu dejstvuju isto. Kako bi ih se ti riješio ?

benty20
Gost
benty20
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Teško! Svaki korov je jako teško eliminirati, pa tako i tih udbinih sinova i kćeri. S obzirom da su se infiltrirali u sve društvene pore to je gotovo nemoguća misija! Krenimo od osnovne škole… Imate li primjera gdje je očito da bi ravnateljski posao bolje obavljala školska čistačica i di se kvalitetni učitelji moraju pokoravati “idiotima” i čuvati vlastitu egzistenciju? Ni u rednjim školama nije ništa bolje, pa ni na fakultetima. Sjetimo se samo Zagrebačkog sveučilišta i njegove reputacije prije rata, a gdje je sada?! Sve naučeno u školama i dodijeljene uloge iz početnih razreda se samo nastavljaju i na radnim mjestima, a u konačnici i u samom društvu! Slučajno? Ma da, svakako! Svatko od nas može svjedočiti nekomu članu KP koji je početkom 90-ih ekspresno svoju crvenu knjižicu zamijenio plavom! Crkva je imala pune ruke posla dijeleći sakramente koje sam ja primio kao redovni vjernik. Odjednom je država postala loš vladar (potrudili se drugovi tako prikazat nakon smrti maršala i dolaska CIA-inih agenata u bivšu Jugu) pa je sve trebalo privatizirati! Osmišljavali se jednodnevni zakoni, uvodili nameti, porezi, trošarine za gladnu elitu, a sve u ime naroda!
I tako, moj školski kolega je kad bio perspektivan član komunističke omladine, a njegov je sin danas ministrant u Crkvi! Niti je on tada bio komunist, niti je njegov sin danas vjernik! Oni su obični udbini sinovi…

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  benty20

@benty20, očito sa pojmom udba povezuješ ono sa čime udba veze nije imala ondosno one koje su udbaši spremali na Goli otok. Po tvom pisanju sve je bilo bolje kad je ta takozvana udba bila stup državne sigurnosti, doslovo su rijetki i znali da postoji a vidi sad. “Svatko od nas može svjedočiti nekomu članu KP koji je početkom 90-ih ekspresno svoju crvenu knjižicu zamijenio plavom! ” bolje bi odgovaralo, svatko od nas može svjedočiti o ljudima koji su izbačeni iz KPH i SKJ zboh svog ponašanja ili kriminala, ti drugovi su 90-ih osnovali HDZ i napravili ovo što danas imamo. Uloga bivših udbaša? velika jer su to dozvolili a sve radi spašavanja svojih radnih mjesta i podjele kolača raspadom bivše države. Probaj zamisliti USA i koliko tamo raznoraznih udbaša ima, pa kola državne administracije im je nekakva udba.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  benty20

Sori, ali mislim da riječ „UDBA“ u ovom kontekstu nija adekvatan. Mnogi ljudi lako mijenjaju boje i partije i obično rade za onoga s kim kratkoročno mogu za sebe ostvariti veći utjecaj i veću materijalnu korist. To je zapravo njihova primarna „ideologija“, a to je klasični oportunizam. Slažem se da oni nisu ni komunisti niti vjernici (mada tu i nema neke velike razlike, najveća razlika je tko u šta vjeruje…). Međutim, nazvati ih „udbinim sinovima“ značilo bi da je ta ideologija nastala tek sa udbašima, što nije slučaj već postoji otkad postoji društvo. Čak bi po istoj logici, s obzirom na današnju zastupljenost tog oportunizma u EU institucijama, značilo da udbaši i tamo vode glavnu riječ, a znamo da nije tako.
Uf, ispašće još da branim Udbu što mi nije nimalo namjera… međutim siguran sam da su i tamo mnogi stigli najviše zbog vlastitog oportunizma, a ne iz vlastitih političkih ubjeđenja. (Moj prijatelj Grunf bi rekao: „Tko je gore nije dolje, tko je dolje ne ide gore.“). Zato mislim da se treba ostaviti ideoloških diskusija, takvih naziva ili podjela, već razgovarati o ljudskim slabostima. Kaže se da prilika stvara lopova, a politički oportunizam je svakako put ka tome. Kod današnjih socijaldemokrata se zato danas samo još u tragovima može pronaći socijaldemokratija, zeleni su sve manje ekološka partija, a ni HDZ više nije hrvatska nacionalna partija već rade za interese velikih internacionalnih korporacija koje uništavaju državni identitet, itd…

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

Alan Ford
Za ovaj jednostavan, kristalno jasan i potpuno ispravan komentar, imaš moje čestitke

PPP
Gost
PPP
2 godine prije

Har Megidoo, nacionaliziran je HRT pa vidimo rezultat.

Vlasnici medija moraju biti državljani države u kojima medij informira, jer samo tako mogu raditi u općem interesu.

Kako očekivati da strani medij promovira domaću ekonomiju, kada mu je ona konkurencija?

To je rješenje.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  PPP

PPP
Sad ti je jasno kakva je platforma onih koji diljem Europe zabranjuju RT ili im otežavaju posao?

Moreno
Member
Moreno
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

SOA Mišaš kruške i jabuke, RT u EU funkcionira jer su i EU mediji u Rusiji i to nema veze sa Hrvatskom u kojoj nema RT, ali imaju CNNN1, NOVA i RTL.
Oni koji u EU otežavaju rad RT će to osjetit sa svojim medijima u Rusiji.
Čim su Englezi počeli stiskat RT u Londonu, Rusi su počeli stiskat BBC u Moskvi.
Hrvatskoj nebi odgovaralo ni da je uz postojeće medije zapadnoga carstva još i RT, bilo bi najbolje da program za građane Hrvatske na hrvatskome jeziku ne rade ikakve strane TV.
Postoji internet radi kojega i je sad borba na globalnoj razini pa tu nebi tribalo radit cenzuru pod krinkom raznih zakona za zaštitu svih mogućih prava većina i manjina.

čitalac
Gost
čitalac
2 godine prije

Eh, Ivane…
Svojim teatralnim (neozbiljnim?) ponašanjem dao si im i sam “vjetra u jedra”…
Ali, u ovome članku se slažem s tobom.
100%!

drAzen
Gost
drAzen
2 godine prije

Nije niko zaveo narod, pogotovo ne novinari, na mene osobno nikad ne moze utjecat necije pisanje, isto kao i politicari, previse paranoje je u zraku.

Pero
Gost
Pero
2 godine prije
Reply to  drAzen

Vec si u krivu jer polazis od pretpostavke da ako se nemoze na tebe, nemoze ni na drugoga, a to je apsolutno krivo. Npr. U poslu, nesto sto bi ti shvatio ovako, onaj drugi shvati onako. I napravi drugacije. Potpuno je krivo razmisljanje gledanje kako bi ti i automatsko usporedjivanje odnosno zakljucivanje.

drAzen
Gost
drAzen
2 godine prije
Reply to  Pero

Ma ja, treba kolektivno nastupat, hej haj drugari.

Pero
Gost
Pero
2 godine prije
Reply to  drAzen

Nastupati kolektivno da. Pa to ni nije novost da nas zele razjediniti da bi lakse nama vladali. Pod nama mislim na cijelo covjecanstvo. Niti nije nikakvo otkrivenje da ljude treba voditi i/ili usmjeravati. Samo je pitanje za ciju dobrobiti to radis.

drAzen
Gost
drAzen
2 godine prije
Reply to  Pero

Zar moram raditi za nekoga kako bi bio svoj.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  drAzen

Pa bilo je kolektivno, kolektivna hipnoza 1990.

Seljak
Gost
Seljak
2 godine prije

Zato sto novinari nisu novinari vec drustveno-politicki radnici. I rade za sistem i osecaju se zasticeno u toj ulozi.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Seljak

Politicki komesari,koje nesmijes kritikovati,jer je njihova sveta,imaju naputak od vlasti sto propagirati i njihovu zastitu.Dirnes li u njih nagrajso si.

Damir
Gost
Damir
2 godine prije

Malo je poštenih novinara.

0i0
Gost
0i0
2 godine prije

Strategija:
Pernar, super ti je ovaj zahvat. Nazovimo ga “buđenjem ŽIVIH NOVINARA”!
Sa živim novinarima se mogu graditi žive konstrukcije, pa i živi zidovi.
Mogu pripomoći samoubilačkoj konstrukciji HDZ-SDP. Ne osvrći se previše na njih(ne troši stvaralaačku energiju na njh). Oni će se urušiti sami od svijega neznanja, u lažnoj udobnosti, i lažnoj sigurnosti.
Usmjeri se ka NOVIM mogućnostima!
Novo je ono što još ne postoji, već se STVARA!

jasmin
Gost
jasmin
2 godine prije
Reply to  0i0

Ivan Pernar je mlad i perspektivan politicar.Smatram da nam treba sto vise takvih ljudi(u regionu uopce).Oni bi mogli skinuti ovu zabokrecinu koja je zahvatila sve segmente drustva. Vjerujem da je pred Ivanom svijetla politicka buducnost.

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  jasmin

formula je jednostavna:
Probudi Pernarove karakteristike u sebi. Pa ćeš i ti postati (nemora biti službeno) mlad i perspektivan političar.
Tada i ja Vjerujem da je pred “jasminom” svijetla politička budućnost.
Uz privremeni savjet: Budi i političar, ali ne dozvoli da “ljepota življenja” prođe mimo tebe. Usmjervaj je “kroz sebe”!

za tebe, u tebi je a ne u Ivanu- to je smisao u Pernarevih poruka!

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije

Novinari su uvelike potpomogli raspad SFRJ i učinili da bude toliko užasan. Jesam za slobodu i zaštitu novinara ali mora postojati i neka odgovornost za napisano ili izrečeno.

drAzen
Gost
drAzen
2 godine prije
Reply to  Tomica

Da je nekako iskljuciti struju.

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  drAzen

Makar na dva dana.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
2 godine prije
Reply to  Tomica

Raspad Juge je bio neminovan, pevenstveno zato što je bila neprirodna tvorevina koju je na okupu držao samo jedan čovjek. To što se raspala u krvi je jedini problem i to se nije smjelo dogoditi.

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije
Reply to  m.ivanisevic

Naravno da je neprirodna, bilo je u svim medijima 😉

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  Tomica

Sorry.
Nekom drugom prilikom kad ne bude unutrašnjopolitičko pitanje Hrvatske za koje se slažem da se ne trebam petljati.Mislim na Pernara i Živi zid.

Moreno
Member
Moreno
2 godine prije
Reply to  Đuro

Đuro Aj pusti Jasenovac Bog ti da . . . Jasenovac, Bleiburg i njihov mini remake Srebrenicu smo popušili svi od naših domaćih zločinaca . . . ako i nismo znali kako se sve to skuvalo vanka ovih prostora, sad bi to tribali znat kako se to nikad nebi ponovilo . . . ako sad nismo svijesni kako su ti zločini zalog sila zla od izvan ovih prostora za aktiviranje ponovnoga rata, onda nam nema pomoći . . .

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  Moreno

Ok brišem.

ZigAtman
Gost
ZigAtman
2 godine prije
Reply to  Đuro

Sta ti to znas o susku a da mi ostali ne znamo?

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  ZigAtman

ZigPozdrav

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Tomica

Junajtid stejts of amerika je itekako neprirodna tvorevina pa eto, drži se, kada ti tako pametan predviđaš raspad te neprirodne tvorevine?

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  m.ivanisevic

postoje daleko neprirodnije tvorevine koje do današnjeg dana opstaju.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  m.ivanisevic

bio je planiran i placen…intervju s r. bear-om objasnjava i zasto. zasto su se ceska i slovacka mogle u miru razici?

Moreno
Member
Moreno
2 godine prije
Reply to  m.ivanisevic

m.ivanisevic

Majke ti isusove ako je SFRJ bila neprirodna tvorevina, šta je sad ova centraliziranija i totalitarnija EU . . . ?

IVE IZ PECALBE
Gost
IVE IZ PECALBE
2 godine prije

Ma vecina novinara su poslusne ovcice koje pisu, napadaju samo one po nalogu urednika. Doduse medju novinarima ima i onih malih cuvava koji samo nervozno, laju ali ne grizu. A neki urednici se ponasaju kao bijesni Rotvajleri pa napadaju sve redom ili samo one za koje njuse vise krvi. Sva sreca da su ti rijetki bjesni psi uglavnom orijentirani prema stoci KRUPNOG ZUBA (koja se ustolicila na Mrakovu Trgu il’ na Pantovcaku) a rijedje napadaju stoku sitnog zuba, koja je izgleda malokrvna i kao takova neinteresantna. Doduse nekako izbjegavaju napadati velikog anemicnog tukca jer izgleda da je ta anemicna krv zarazna i opasna. Eto tako su lijepo pisali o velikom tukcu kada je otvorio novu veliku farmu tuka u Slavoniji.

Redshift
Gost
Redshift
2 godine prije

Posve je jasno da novinari gube tlo pod nogama zahvaljujuci internetu i drustvenim mrezama. Tu i lezi razlog sve senzacionalnijim naslovima, trazenjem afera tamo gdje ih nema, izmisljanjem vijesti…
Upravo zahvaljujuci internetu, po prvi puta u povijesti je recimo izabran americki predsjednik koji za vrijeme kampanje maksimalno ignorirao medije. Cak stovise, i nakon sto je izabran, mediji su jos uvijek drugi u redu za predsjednikovu izjavu ili novu uredbu, jer Trump svoju komunikaciju vrsi preko twitera direktno sa javnosti. Dakle, u jednu ruku novinare se moze pomalo smatrati viskom, ekstra korakom, jos jedno sasvim nepotrebno uho u igri sto sve vise podsjeca na djecju igru “gluhog telefona” gdje ulazna recenica je toliko deformirana i izmjenjena da vise uopce nije ni nalik izlaznoj recenici. Danas postoje drugi kanali preko kojih se javnost moze informirati, lako su dostupni i sto je najvaznije dolaze direktno sa izvora, a ne pretocene, sterilizirane i dozirane u bocama sve u svrhu kako bi kreiralo javno mijenje.
Posve jasno je da Pernar odavno koristi alternativne kanale kako bi komunicirao sa javnosti, no budimo iskreni, za razliku od Trumpa koji je previse u medijima napadan, Pernar to cini samo zbog medija koji ga sustavno ignoriraju.
Dodajmo tome i problem nacina na koji se serviraju vijesti. Naime, novinarski clanak bi trebao bit stepenicu ili dvije iznad policijskog izvjestaja, sto danas je gotovo rijetkost. Vise je nemoguce procitati cisti novinarski izvjestaj (news report) jer uz svaku vijest se servira autorovo misljenje ili stajaliste, a sve u cilju usmjeravanja javnosti. Nazalost, ni portaL Logicno nije imun na tu praksu, iako moram priznati ipak u manjoj mjeri nego ostali portali/mediji.
Nekakav zakljucak bi bio da ukoliko se novinarstvo ne vrati svojim korijenima i istrazivackom novinarstvu, kao profesija ce potonuti do dna, iako mi se na momente cini da nize od ovoga vise ne moze.

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije

Mnogi novinari su prestali biti istinski novinari , a neki od njih nisu nikada to ni bili . Zbog novca su postali korumpirani idioti u sluzbi propagande, cesto su objavljivali lazi, pravili intrige, radili propagandu, ili antipropagandu, sve po zelji narucioca. Onaj manji deo novinara, koji su ostali verni profesiji objektivnog novinarstva, cesto nije stao u odbranu svoje profesije i osudio onaj sljam koji kalja obraz novinarske profesije. Novac je ucinio da se objektivno novinarstvo naslo u podredjenom polozaju.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Pernar u još jednom sebeljubnom nastupu postavlja pitanje pa onda na njega, nakon nazovi-razmišljanja odgovara.
Pitanje je retoričko, a odgovor takav da Pernara samog uzdiže na razinu iznad novinara, čitatelja pogotovu.
Vidiš druže Pernaru, posao novinara jest kritika i to kritika svih javnih osoba. U javne osobe se uračunavaju posebice ljudi poput tebe, koji žive i mudruju na dnevnoj bazi u svoje ime, a na naš račun.
Zar kvalitetan novinar ne može lako naći novi posao ili pak pokrenuti sam svoj medij? – pita se Pernar. Mogao bi nam sam o tomu pričati spominjući doba u kojem nije bio saborski zastupnik. Koji je to posao pronašao i koju je to firmu pokrenuo?
Ovakvim jalovim generaliziranjem, umjesto da doprinosi razbistravanju mutne vode, Pernar zapravo cementira postojeće stanje i daje svoj prilog novinarsko-političkoj simbiozi života u kaljuži gdje jedni hrane druge.
Kad je Zlatko Hasanbegović išao razriješiti upravo ovo o čemu Pernar kao uvredljiva primabalerina govori, digla se ultraljevičarska kuka i motika na nj. Dirnuo je u osinje gnijezdo i to tamo gdje ih najviše boli. U novac kojeg dobivaju baš poput Pernara iz Proračuna. Hasanbegović je postao ustaša, po staroj navadi lažnoljevičarskoj – nalijepi mu etiketu i diskvalificiraj.
Stvarno pitanje u Hrvatskoj jest tko nam to i kako kroji javno mnijenje, tko i iz kojih izvora plaća ovo tavorenje na dnu europskih ljestvica. I na to pitanje Pernar, koji ima vremena napretek i novca također za lagodno istraživanje treba dati odgovor. A ne se spuštati na jeftinu svađalačku razinu.
Koga se to U Hrvatskoj diže u zvijezde (u ekonomiji, u gospodarstvu, u nametanju sustava vrijednosti), a koga prešućuje, ignorira i za čiji račun??
Jesmo li mi slučajno na začeljima ljestvica ili u svemu ovomu ima sistema?
Koliko novca iz našeg poreza i komu odlazi za održavanje ovog stanja?
To mene interesira druže Pernaru, a ne tvoje samodopadno naslikavanje i egocentričnost.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Son of Alerik, ako sam dobro shvatio, Pernar ovdje raskrinkava rad novinara nacionalnog medija kojeg plaćaju svi. On ovdje ne hrani svoj ego, koji je u ovoj priči samo povod, a ne meritum stvari.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  PPP

Hoćeš reći da je Pernar kukavica koja se ne usudi reći Prozivam Aleksandra Stankovića, nego umjesto toga otvara temu o pravu na kritiku svih novinara?

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Previše ti mudar da ne shvatiš što sam htio reći. 🙂

Malo ih je koji smiju javno pričati sa svojim imenom i prezimenom. Pernar to čini i tu se razlikuje od drugih.

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  PPP

Tako je!
Temelj “Pernara” je “novac koji ne samo da nema pokrića (nula), već se bazira na “dugovima”,koji su negativni brojevi”, ukojega mi ugrađujemo svoj smisao zajedničkog življenja (misli,želje, sreću…….), a svo to se slijeva u
džepove samo nekoliko ljudi, koji na kraju krajeva niti ne znaju šta će s tom ogromnom energijom.
Tako “Pernar” postaje “princip”! (vredi za cijelu kuglu zemaljsku, a ne samo geografski dio koji se naziva Hrvatska.)

Pernar političar, mora na bilo kakav naćin usmijeriti pažnju ka sebi (takav je to posao), kako bi ovaj sada vidljiv “živi temelj” nadogradio sa “živim zidom”.
Osobnosti bilo koga, u ovom “živom” građevinskom zahvatu se trebaju očistiti od mrtvih elemenata u sebi.
Nije Pernarovo da nas usmjerava. On je tu da nas “budi”. Da budi one još živuće djelove nas.
Usmjeravajmo se sami, zatim u “slozi”!

Zanivljiv je to izazov!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  0i0

OOO
Nije da ne volim metafiziku, ali očekivati nekakva buđenja, usmjeravanja energije i uskrsnuća mrtvih je tek željno razmišljanje. Istina je da su se Hrvati probudili. Posudili novac za kartu i otišli u Njemačku, Irsku i rekli Eto vam Hrvatska lopovi, uhljebi i ostala bagro. Živite i umrite u njoj. Mi idemo drugdje potražiti bolji život.
A drugdje je isto na programu, novac kao dug je i tamo, samo što tamo sa sobom donosi drugačije rezultate od ovih kojima svjedočimo ovdje. Ovi ovdje su u rukama lažnih ljevičara kojima je zadržavanje statuas quo egzistencijalno bitno. Dok god traje status quo, trajat će i njihov kapitalizam sa životinjskim licem, njihove dotacije iz proračuna, njihove diobe poslova i koncesija.

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

malo poduže sam odlučivao o ovom odgovoru,a moja zapažanja tvojih riječi (na webu) mi govore da to može biti i kreativno.
(student u zahodu (000) bio je nekada moj potpis. Sada je 0i0. Ovo “i” predstavlja “izlaz” iz zahoda.Savjetujem ga na izlaznoj strani vrata)
U zagradama stavljat ću moje misli:

Nije da ne volim metafiziku (bez obzira na osjećaje, ona je u centru našega kultnog područja i nazivamo je “kultura”), ali očekivati nekakva buđenja ( ne očekuj, već djeluj.Pa zar ti već nisi “otvorenih očiju”), usmjeravanja energije (s očekivanja ka djelovanju) i uskrsnuća mrtvih (“uskrsnućem” je Isus “smrt” proglasio “bolešću”) je tek željno razmišljanje (pkušaj, preokreni misao.Možda uspiješ, a možda ine.Pukušaj je taj koji se računa). Istina je da su se Hrvati probudili (možda par njih). Posudili novac za kartu i otišli u Njemačku, Irsku i rekli Eto vam Hrvatska lopovi, uhljebi i ostala bagro. Živite i umrite u njoj. Mi idemo drugdje potražiti bolji život. (intuitivno osjećaju samoubistvo HR)
A drugdje je isto na programu, novac kao dug je i tamo (TAKO JE i TO JE BIT !), samo što tamo sa sobom donosi drugačije rezultate od ovih kojima svjedočimo ovdje (Sporije ali samo privremeno “lažna udobnost” i “lažna sigurnost”). Ovi ovdje su u rukama lažnih ljevičara (dobrovoljno su im “dali svoje povjerenje”glasanjem. “moje povjerenje” je najznačajniji dio mene. Počesto ga ne dajem niti samome sebi, a kamo li tek nekome drugome) kojima je zadržavanje statuas quo egzistencijalno bitno (živi zid, htio to ili ne, ne može, već samim svojim naslovom biti status quo). Dok god traje status quo, trajat će i njihov kapitalizam sa životinjskim licem, njihove dotacije iz proračuna, njihove diobe poslova i koncesija. (Da, to vodi ka samouništenju-samourušavanju. Zbog toga i savjetujem Pernaru da ne troši previše energije na njih).

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  0i0

Bilo bi neoprostivo ne izraziti zahvalnost za temeljito masakriranje jednog od mojih nebitnih komentara pa to upravo činim. Vrlo metafizički, da ne kažem kulturno. Još kad bi mogao razjasniti to s velikim slovima i reći u čemu je ta BIT te koliko je vremenski moguće rastezati privremenost sigurnosti i udobnosti na ovom svijetu,moja zahvalnost bila bi i veća.

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Uzvraćam izraz zahvalnosti! Jer ovim načinom dajemo živahnost utipkanim i krutim riječima.Pokušat ću razjasniti, ali ne s velikim slovima koja zahtijevaju veliku energiju koje u ovom trenutku nemam.Ne suditi, znači nemati potrebe za opraštanjem (ušteda energije). Iskreni izrazi zahvalnosti meni imaju puno veću vrednost od novca s dugom kao pokrićem.Izraz “temeljito masakriranje” meni je veoma destruktivan (skloniji sam konstruktivnosti), pa ću ga sebi transformirati u “drugačiju perspektivu”.Kada zadnji postaje prvi (nebitni komentari), vodi ka “istosti” u univerzumu a to znači isto vrednovanje zrna pijeska u pustnji s kompletnim univerzumom.Bit je u transmutaciji vala energije u materiju i obrnuto.Kada je u igri “energija svijesti”, igra dobiva na frekvencijama.To ulazi u kvantnu fiziku, pa je nedostupno objašnjenjima.Vrijeme je samo po sebi rastezljiv pojam, no konsenzus među nama (sada je 2018) ga zatvara.” Koliko je vremenski moguće rastezati privremenost sigurnosti i udobnosti na ovom svijetu”-E, to uvisi o količini “energije svijesti” s kojom raspolažemo. Ako imamo dovoljno, te ako je okupimo u tom cilju, onda: “odmah”,
a ako nemamo dovoljno ili nismo okupljeni s tim ciljem, onda bi najbliži odgovor bio: “nikada”.Iskrena zahvalnost je velika energija svijesti koju ja osobno veoma pažljivo (kreativno) koristim.”Iskrenost” je ta koju Pernar uvodi u “osinje gnijezdo neiskrenosti”! To je pravi izazov, a vrednovanje novca je samo “okidač”.Dat ću ti primjer na tvojim e-riječima:” Mi idemo drugdje potražiti bolji život”: “Iskrenošću”, najprije samome sebi, shvatit ćeš da ne možeš izaći iz svoga života mjenjajući geografsko-kulturno okružje.Preostaje ti samo da tu gdje jesi, upravo sada, STVARAŠ (a ne tražiš) bolji život……..u okupljanju, a ne u ujednačavanju, ja nazirem boljitak – ljepotu života, protkanu “Iskrenošću”!….

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  0i0

Inspirativno je tvoje vrednovanje zrna pijeska i svemirske prašine, transformacije i uštede energije (pretpostavljam energetski razred A). Inače, u životu sam se nagledao iskrenih budala, iskrenih zločestih ljudi i iskrenih neznalica. Želim ti ugodan život između odmah i nikada, uživaj u energiji, svijesti i prelasku vala u materiju.

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

ovo sam ubacio nešto kasnije mogućim čitaocima, s nadom da se nećeš vraćati na nebitne komentre, jer sam nesklon e-kobasicama .
“u životu sam se nagledao iskrenih budala, iskrenih zločestih ljudi i iskrenih neznalica.”- i ja, a nagledao sam se i neiskrenih budala, neiskrenih čestih ljudi i neiskrenih neznalica. Usporedbom ta dva načina postojenja, zaključio sam da oni “Iskreni” žive mnogo punijim-bogatijim-srećnijim i nadasve otvorenijim (transparentnijim) životnim likom, za razliku od onih neiskrenih i tajnovitih životnih likova.
O tvojim željama: Dovoljan mi je život sada, u energiji svijesti i u valu i u materiji, a pokučavat ću ga oblikovati po mojoj želji koliko će mi to količina prikupljene energije svijesti omogućavat ( ugodan-neugodan).

čitalac
Gost
čitalac
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik
“… posao novinara jest kritika i to kritika svih javnih osoba.” ???
Da, posao novinara jest KRITIČNOST a ne opće KRITIZERSTVO, kao što je u nas slučaj a čini mi se da je i Pernar to htio reći. Imamo svi pravo i dužnost biti kritični prem drugima i prema SEBI također, da ne zaboravimo. Napose prem javnim djelatnicima. I zašto je u ovom slučaju (u ovom!) Pernar sebeljubac?!?

“Stvarno pitanje u Hrvatskoj jest tko nam to i kako kroji javno mnijenje…”
Pa to pitanje postavljamo svi, pa i Pernar, samo ne znam zašto se zbot toga “…spušta na svađalačku razinu…”?
Što bi sad Pernara uvijek trebao u startu omalovažavati zbog njegove reputacije “neozbiljnosti”?
Prosuđujmo svaku konkretnu situaciju.
Pogledajmo prvo ŠTO je rečeno pa tek onda TKO je rekao..

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  čitalac

Moje simaptije ili nesimpatije prema Pernaru su nebitne. Iskazujem ih onda kad i kako treba – na izborima.
Nisi citirao do kraja iz mog osvrta, ono ‘na to pitanje Pernar, koji ima vremena napretek i novca također za lagodno istraživanje treba dati odgovor’.
Od političara koji živi od mojeg novca očekujem upravo to, a ne likovanje nad jednom slučajnom pobjedom na sudu (pa da mu to bude povod za kritiku onih čiji je posao kritika).

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Po meni:
Pernar se je postavio u poziciju kada uopće nema svojega vremena (on je to svijesno odlučio), a kamo li “vremena napretek”.
(Od političara koji živi od mojeg novca očekujem ):
jednostavno, suzimo prostor u kojem on djeluje a to je sabor (čini mi se oko 151 tvojih zastupnika).
Procijeni njihov rad “za tvoj novac”, pa napravi ocjenjivačku listu. Zanimljivo bi bilo to, koje mjesto zauzima Pernar na toj “tvojoj listi”.

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  0i0

Ne postoji aktivniji političar od Pernara. Svaku kunu je zaradio.

Razotkrio je na desetine problema. Predlagao je rješenja koja su sva zaredom odbačena. Informira o onome što radi. Obilazi krizna žarišta. Ide među ljude.

Jagodari imaju problem, Pernar odlazi na lice mjesta. Izbjeglice dođu na granicu, Pernar odlazi u Bihać i Veliku Kladušu.

Što više od njega možemo tražiti?

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  Damir

razmisli:
Jagodama oni su samo ” upirali kažiprst u Hrvatsku Narodnu (našu) Banku!
Centar svih hrvatskih problema!

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  0i0

OiO razumijeli smo se.

Dayal
Gost
Dayal
2 godine prije
Reply to  0i0

Bravo. U tome je poanta. Političari rade za javno dobro i zato ih mi plaćamo. Nije poanta da li ti se neki političar sviđa jer lijepo izgleda ili zato jer je žensko/muško…
Prava poanta je kako on radi.
Nažalost, na Balkanu se još uvijek ljudi vode sentimentima u ocjenjivanju političara, a ne stvarnim činjenicama i znanjem.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

SOA, dobro se trudite, ali nećete uspjeti. Živi Zid lako moguće i dobiva slijedeće izbore, jer je ljudima dosta HDZ-SDP bande koja pljačka ovu jadnu zemlju već decenijama. Onda će se i izvršiti čistka među špijama, uhljebima i izdajnicima naroda, koji uhode vlastiti narod i za to su plaćeni. Iz proračuna naravno. Pernar je rijetki lik koji se bavi politikom a ima svoj integritet. Nešto što ti i tebi slični nećete nikad imati.

Btw, političari ne žive od tvog novca, i ti i oni i svi ostali na proračunu živite od novca nas koji radimo. Zato ne lupaj. Bolje se okreni Bogu i pokaj za zlo što radiš.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ivo, uzmi da svaki onaj u hdzsdp ili bilo gdje u državnom poslu ima ženu djecu, muža djecu, braću i sestre itd itd. Svi oni koji su interesno vezani za repove u narodu, iz hdzsdp državna služba bilo koje vrste, sutra će ponovo glasovati za iste jer im je to u interesu. Mogu potpisati sve što Pernar izjavi o onima koji vladaju Hrvatskom i svijetom ali da mu vjerujem sto posto da je samonikao a ne nečiji projekt nisam lud. I Ciprasu su grci vjerovali pa ih izda, ja u životu nisam glasovao za bilo što niti ću jer ne želim biti izmanipuliran. Kolera hara zemljanima milenijima, ništa se neće promjeniti ni on ni njegovi.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Ivo

Neće dobiti izbore ali će vrlo lako preuzeti ulogu MOST-a i gdi smo tad? Most je već tri puta doveo HDZ na vlast, to mu je bila i uloga, ako ŽZ dobije dovoljan broj glasova tj. veći od MOSTa sa kime će u koaliciju ? Ni jednom stranom? e tada imamo koaliciju HDZ-SDP a onda ćemo vidjeti ko će kome izbacivati ministre iz vlade.

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  Ivo

Teško je, ali, zar ne bi bilo potpunije-kvalitetnije-aktivnije, zadržati komadičak Boga u sebi, pa ga uvećavati.
Nestala bi i potreba za “okretanjem” i “kajanjem”.

Bajdo
Gost
Bajdo
2 godine prije

Da bismo imali uvid u političke stavove političkih stranaka RH molim čitaoce da pogledaju tko je glasovao za, tko je bio sudržan i tko je bio protiv Istanbulske konvencije. Istanbulska konvencija usvojena je u Hrvatskom saboru s 110 glasova ‘za’, 2 suzdržana i 30 ‘protiv’ (vijest od 13.04.2018).

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Bajdo

Zato!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

Zato, sto neznam zasto.

Outsider
Gost
Outsider
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

Sto nam Ivan dovuce udbotrolova na
Logicno, cudo jedno. Sve sudac do sudca, fakultete zavrsili u Posusju.
Za godinu dana, naravno ….

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Se sjećate kada je prije kojih mjesec dva preminula jedna mlađa novinarka jedne komercijalne televizije? Baš čitav politički vrh bez obzira na boje joj je odao počast. Štoviše, čak su došli na pogreb. Jasno, bili su međusobno odvojeni da ne bude drugih konotacija. Što želim napisati: političari itekako osjećaju strahopoštovanje prema novinarima jer osti ih mogu uzdignuti ali i uništiti. Također, novinarska karijera traje desetljećima, dok politička rijetko kad više od dva mandatna razdoblja.

šinzoabe
Gost
šinzoabe
2 godine prije

Što ako postoji političar koji uistinu ne gleda isključivo svoj, nego i opći društveni interes Rusije? Što ako taj političar uistinu NE predstavlja narod koji ga je izabrao, već neku moćnu strukturu iz Rusije? Zašto taj političar lobira za izlazak RH iz EU? Isti modus operandi kao i u Britaniji. Kakvo si razočaranje Ivane.

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  šinzoabe

šinzoabe
Da smo 2013 umjesto ulaska u EU na granici sa Slovenijom izgradili zid (poput onog izraelskog) danas bi u Hrvatskoj bilo 300000 kvalitetne (mlade i stručne) radne snage više, a koja bi bila dostupna hrvatskoj ekonomiji i bili bi slobodni partnerstva i poslovne odnose graditi sa bilo kojom stranom zemljom, pa bila to i Rusija…
A, ako ne znaš, prije ulaska u EU naš vanjski dug je bio 25 milijardi eura a danas je preko 60 (!?)
Reci ti meni što smo to dobroga od EU dobili jučer, danas, i sutra??
Koliko treba biti pametan i vidovit da shvatiš da će nas ta tvorevina koštati života i postojanja naroda?

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  otpisani

U svemu se slažem sa tobom osim u ovom: “300000 kvalitetne (mlade i stručne) radne snage više, a koja bi bila dostupna hrvatskoj ekonomiji” Kojoj ekonomiji ? onoj koja je sustavno uništavana od 1990. Ono što je ostalo pogledaj kako se odnose prema radnicima, istina ima nešto i zdravih firmi ali te nisu ostale bez radnika. Dalje, pogledaj odnos države prema malom obrtniku ili zanatliji. Reket, reket, i samo reketarenje, najpoznatiji mafijaški kumovi bi se posramili takvog reketarenja. ZID bi ih zaustavio, ne bi, nije problem u zidu već u uređenju države, bila ona članica EU ili ne. Osobno bi volio da nismo ni u EU ni u NATO ali ko mene šta pita, ONI znaju bolje od tebe i mene i svima nam je sve bolje.

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Mikojan
Pretpostavljam da bi se vlast, koja bi se distancirala od EU i NATO-a, znala postaviti prema svom narodu i iznaći rješenja za dobro funkcioniranje ekonomije. (“zid” je više slikovit prikaz ideje, iako bi ponekad baš takva barijera bila dobrodošla)

Istina
Gost
Istina
2 godine prije
Reply to  šinzoabe

Nije Pernar, makar ne svakom ozbiljnijem čovjeku, nikakvo razočaranje.
Pokušao je biti poltron SAD-a i nije uspio, pa mu je onda dobro da bude ”daj šta daš”.
U ponedjeljak je antifašist, u utorak komunist, u srijedu totalitarist, u četvrtak antiimigrantist, u petak migrantist, u subotu ustaša i u nedjelju borac za socijalnu pravdu.
U ponedjeljak ljubi SDP, u utorak regijske komuniste, u srijedu grli Boška Obradovića i podignutom rukom prijeti svakome ko nema njegov stav, u četvrtak spašava čast Bišćana, u petak brine o sigurnosti hrv. dijaspore, u subotu je borac za državotvornost RH i u nedjelju omalovažava HDZ.
U prolazu: pojede pizzu u društvu zagrebačkih prijatelja i upadne, za vrijeme nastave, u osnovne i srednje: hrv. i regijske škole.
Ivan je ”vlastiti igrač”, a takvima možeš poželjeti samo mnogo uspjeha, pošto se mogu ”lopatom skupljati” na ulicama južnoslavenskih prostora — ”Preletačević & Co.”, što ih najbliži suradnici napuste čim vide ”ko kosi, a ko vodu nosi”.
I to nije, uopće, politički problem, nego je ponor u ljudima koji zarad svog idejnog etabliranja očekuju da pljačkaju narod.
Odgovorno tvrdim da su neki balkanski opozicijski političari među najbogatijim ljudima, političke branše, u svojim državicama, iako se hvale svojom antinacionalističkom duhovnošću.
Meni njihova propagandna tolerancija ništa ne znači, jer u svakoj državi bivše Jugoslavije možeš pronaći mnoge obične, javno neeksponirane, građane koji su dobri ”k’o hljeb” i oslobođeni svake mržnje, a usto su izuzetno: stručni i pošteni.
Ergo, ne vidim neku osobitu prednost toga da se Pernar tokom dosadašnjega političkoga djelovanja nije obogatio — to bi, naposljetku, u svakoj normalnoj pravnoj državi trebala biti potpuno: prirodna i svakodnevna stvar.
🙂

John
Gost
John
2 godine prije

Pernar uglavnom samo kritizira političare pa se u tom smislu i ne razlikuje puno od novinara. Razlika je što on to radi ekskluzivno iz sabornice, ali izgleda da je sada počeo kritizirati i novinare. I to ekskluzivno sa logično.com

Građevinar
Gost
Građevinar
2 godine prije

Pernar nastupa na hrvatskoj politickoj pozornici, jer njegovi biraci niti ne znaju za bolje. Pojednostavljeno do kraja, Pernar je nesposoban. To je, vjerovali ili ne, dobra vijest. Losa je vijest, da se i tako nesposoban doima podnosljiv u usporedbi s retardima i moralnim sljamom koji zauzima ogromnu vecinu poslanickih klupa. Zamislite situaciju da vas dopadne robija i da se vas pita zelite li biti u celiji sa serijskim ubojicom ili sa sitnim kriminalcem. Receno-ucinjeno, nakon ulaska u celiju sa sitnim kriminalcem, iako bi se vasa odluka cinila spasonosnom, vi ipak ne bi brojali preostale dane u domu kulture vec u drustvu sitnog kriminalca. Sve je stvar perspektive.

Sada dolazimo do najznacajnijeg momenta koji pomaze razumijevanju stanja u drustvu. Pernara je iznjedrilo hrvatsko drustvo. Nije on jednostavno pao s Marsa. Takav je, kakav je, on predstavlja jednu noviju komponentu hrvatske politicke jalovosti. Necu o drugim komponentama, koje su vam dobro poznate jer ih u Saboru gledate gotovo tri desetljeca. Dakle, Pernar je odraz tupavosti jednog dijela hrvatskog nacionalnog bica. Nazalost, spomenuti dio hrvatakog bica je u svojoj tupavosti naletio na zestoku konkurenciju onog dijela hrvatskog bica koje u beskraj podrzava davno situirane gangsterske saborske klanove.
Ako je netko pomislio da razne komponente tupavosti mogu iznjedriti nesto dobra, potom bih ga zamolio da i meni ponudi jedan dim onoga sto pusi.

Jos mala napomena za kraj. U komentaru spominjem hrvatsko nacionalno bice u kontekstu tupavosti i to je mozda malo nepravedno s moje strane. Politicki korektno bih trebao napisati, da je tupavost pravilno rasporedjena izmedju hrvatskih gradjana hrvatske i srpske nacionalnosti. No, obzirom da su potonji u vecem broju potjerani iz hrvatske, teret tupavosti je najvecim dijelom preostao na vecinskom hrvatskom zivlju, pa otuda i moja osnova za generalizaciju.

Unatoc svemu nema mjesta za malodusnost. Oni koji se prepoznaju medju tupavima, imaju na raspolaganju zaista sirok politicki spektar u Saboru i mogu se pohvaliti da su njihovi oduvijek na vlasti.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Građevinar

Bitno je da ti nisi tupav.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  PPP

On nije tupav i ne izlazi na izbore, samo tako ispada veći tupko od ostalih. Nego, bauštelac, daj ti nama uspoderdbu Pernara i nekog drugog Saborskog zastupnika, recimo narodnog heroja Đakića. Baš me zanima tvoje mišljenje tko je zaradio svoju Saborsku plaću ?

stranac1971
Gost
stranac1971
2 godine prije

Neka pernar prvo odgovori koju politiku vodi ustvari nitko nezna sta hoce nekad prica kao najveci neprijatelj hrvatske drugi puta fali neke prosle rezime Pernaru izjasni se sta zelis da znamo

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  stranac1971

Pernar vodi “dinamičnu politiku” i nadasve: “živu”!

Uz “slobodne zidare”, postavio je “žive zidare”!

0i0
Gost
0i0
2 godine prije
Reply to  stranac1971

Pernar kroz politiku pedala (vodi zato jer je uvjek “korak ispred”)
i centralnim i lijevim i desnim udovima (cijel a ne invalidan) !

Zmaj od Bosne
Gost
Zmaj od Bosne
2 godine prije

Svaka čast Pernaru za posao koji radi. Ne boji se javno reći što neki ne smiju ni tajno. On je jedan od malobrojnih koji predstavljaju svjetlo na kraju tunela i koji daju nadu za bolje sutra. Nažalost u Bosni i Hercegovini se još nije pojavila u javnom životu osoba slična njemu, stoga mislim da građani Hrvatske samo mogu biti sretni što imaju takvu ličnost (namjerno ne kažem političara jer je on više od toga). Ali dobar glas se daleko čuje i nema granica… Čestitam i portalu Logično za širenje prosvijećenosti i slobode govora.

--Gevara
Gost
--Gevara
2 godine prije

Osim na internetu a i to se proredilo ,,,sve je pod kontrolom i slobodno novinarstvo NE postoji.Portal LOGICNO i joss par koji se mogu na prste nabrojati su malobrojni koji pisu ono sto na tv u nece nikada biti prikazano .Pozdrav

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik