“Bijele kacige” – Znaju li previše da bi bile ostavljene u Siriji? (VIDEO)

Bijele kacige - Teroristi koji su dobili Oscara
21 komentar

Zašto su pomagači terorista, “Bijele kacige”, evakuirani na Zapad? Možda nisu trebali pasti u ruke Assadovih vojnika jer znaju previše toga što bi stvorilo probleme zapadnim silama i zaljevskim šeicima?

Damask je u velikoj mjeri dovršio oslobođenje juga Sirije od islamističkih terorističkih skupina koje su podržavale zaljevske monarhije i Zapad. Operacija sirijske vojske je bila iznimno uspješna i ponovo je uspostavljena kontrola  kontrola nad okupiranim pokrajinama Quneitra i Dara’a. U međuvremenu su ostali samo mali džepovi terorista i područje koje drži ISIL, koje će uskoro biti pregaženo.

Mnoge lokalne terorističke skupine su se jednostavno predale. Oni militanti koji su htjeli ostati podvrgnuti su procesu pomirenja s vlastima, dok su ostali stavljeni u zelene autobuse i poslani u Idlib.

Među onima koji su bili evakuirani su bili i članovi takozvane “sirijske civilne zaštite”, također poznati pod nazivom “Bijele kacige”, zapravo propagandni odjel Al-Qaede.

Da su zarobljeni, to bi bio ozbiljan problem za SAD i saveznike, jer bi članovi ove organizacije imali puno toga za reći pred kamerama. Šteta uzrokovana njihovim izjavama bila bi daleko gora od posljedica priče o Hassanu Diabu, dječaka kojeg su “Bijele kacige” jednostavno uzele i od njega napravile “žrtvu kemijskog napada u Dumi”.

Snimanje tog “napada” je za “Bijele kacige” bio rutina. Fotografi su bili spremni i slike su poslane u svijet. Ali njihovi čelnici znaju mnogo više.

“Bijele kacige” su bile najvažnije oružje Zapada na propagandnoj fronti sirijskog rata. Oni su djelovali kao “lokalni aktivisti za ljudska prava” koji su fotografirali i snimali “kemijske  napade” koje je “krvavi tiranin Assad” navodno počinio protiv vlastitog naroda. I samo na temelju toga su SAD i njegovi saveznici nametnuli sankcije Damasku i provodili osvetničke napade koji bi sigurno bili “tepih bombardiranja” da Moskva nije upozorila na posljedice takvih vojnih operacia protiv Sirije.

Sada, smješteni pod kontrolom zapadnih sila u tajnom skrovištu u Jordanu, “Bijeli kacige” su spremne za preseljenje u Veliku Britaniju, Kanadu i Njemačku, daleko od bilo kakvih kamera i nezgodnih pitanja.

Zapadne obavještajne agencije i vojno osoblje mogu izbjeći ono što je za njih bilo najvažnije i najopasnije i da se ne dozna previše istine o onome što se događalo u Siriji.

ISILIslamska državaKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Tip”demokratskog” humanitarca:
Kolj,kolj sreco?

Sarajevo
5 godine prije

Samo mrtva usta ne govore, zna to njihov poslodavac odlicno.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Sad cemo mi evropljani zahvaljujuci nasim slobodnim medijima iz prve ruke saznati vise o njhovim herojskim djelima.

dobagan rogić
5 godine prije

Bravo Tadmur!

fbslo
5 godine prije

Bit če zaštiteni, ko Skripali..

Antiglobalist
5 godine prije

Jednog po jednog će ih smaknuti europske tajne službe. U tišini. Bez medijske pompe.

Riddick
5 godine prije

Oni su vec provaljeni nema tu sta vise da se krije organizacija sastavljena od terorista finansirana od strane UK i USA , orkestrirali su lazne hemijske napade i davali povod za NATO agresiju na Siriju , jasno ko’ dan .
Ko ima oci da vidi i usi da cuje i malo zdravog razuma povezace tacke , sabrace 2 i 2 ,i bice mu sve jasno.
U sustini nemaju oni sta da otkriju sto Obavrstajne sluzbe Sirije i Rusije vec ne znaju.Sto rece Putin: Snouden nam nije nista otkrio sto vec nismo znali. A i pre Snoudena znalo se da NSA spijunira sve i svakog.

Ivo
5 godine prije

Nitko od njih nece ziv docekati slijedecu godinu. Slijedi serija cudnih saobracajki, galopirajucih tumora i ulicnih pljacki sa smrtnim ishodom. Da imaju imalo mozga, predali bi se Rusima momentalno. Hebi ga, tezak je zivot izdajnika. Gazde te trebaju, ali te istovremeno i preziru. Kad obavis svoje, samo predstavljas teret.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI