D. Tusk: Izlazak Poljske iz EU je moguć i Kaczynski ima taj plan, iako to negira

Donald Tusk optužen
22 komentara

Uopće nije bitno planiraju li vlasti u Varšavi izvesti zemlju iz Europske unije ili ne, sam proces i razgovori u tom smjeru su opasni, rekao je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk. Istaknuo je kako bi,ako bi se dogodio Polexa, želja Poljaka da ostanu u EU po svemu sudeći bila nešto manja nego u slučaju Velike Britanije, koja se više ne može “spasiti”, izvještava Gazeta Wyborcza.

“Nije bitno planira li Jarosław Kaczyński napustiti EU ili će samo započeti procese koji će završiti s tim”, rekao je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk u razgovoru s novinarima.

Tusk je istaknuo kako EU ima iskustva s bivšim premijerom Velike Britanije, koji je prvi došao s idejom o referendumu, a potom je učinio sve što je mogao kako bi Veliku Britaniju zadržao u EU, ali bezuspješno.

“Po mom mišljenju, europska pitanja treba shvatiti pametnije od predstavnika vladajuće Stranke prava i pravde u Poljskoj”, rekao je Donald Tusk

“Ukratko, Polex, to jest izlazak Poljske iz EU, nažalost, moguć je ne samo zato što Jarosław Kaczyński ima takav plan, iako moramo vjerovati da to nije tako, kako što on sam kaže. Problem je u tome što ni Cameron nije imao plan o izlasku Velike Britanije iz EU”, ponovio je Tusk.

“Bojim se da bi želja da Poljska po svaku cijenu ostane u Europi bila nešto manja nego u slučaju Velike Britanije” , upozorio je predsjednik Europskog vijeća, dodavši da je situacija ozbiljna i da su rizici izuzetno visoki.

Tusk je također rekao da će 11. studenog, na 100. obljetnicu neovisnosti Poljske, nazočiti službenoj svečanosti u Varšavi. Kao što je istaknuo, ne zato što ga je pozvao predsjednik Andrzej Duda ili predstavnici vladajuće stranke, već zato što smatra da tog dana treba biti na grobu neznanog vojnika.

“Također sam odbio doći kod predsjednika Macrona na međunarodnu svečanost u Parizu, jer je za mene očito da kao čelnik Europskog vijeća na 100. obljetnicu neovisnosti Poljske trebam biti u Varšavi”, zaključio je političar.

Gazeta Wyborcza

Andrzej DudaDonald TuskJaroslaw KaczynskiPolexit
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
velebit
5 godine prije

Poljska od eušvabije dobiva godišnje nekih dest miljardi. trik je u tome da poljska ne ide nigdje. ovo je samo hvatanje nekih malo boljih pozicija za neke pregovore. nije niti bura u čaši vode.

Direktor
5 godine prije

Britanija izlazi iz ponosa i velike povezanosti sa USA, njima je ispod imperijalističke časti da budu u jednoj takvoj uniji gdje oni nisu gazde. Poljska, što ona dobiva izlaskom iz EU ? najveća migracija Poljaka je ako dobro pamtim u UK pa onda u EU. Zašto su ulazili u Uniju ako sada žele van, vrlo neozbiljno. Eu bi trebala biti malo oštrija, poravnanje financija a onda i povratak ekonomskih migranata svojim državama bi vjerojatno bio vrlo dobar recept za postupanje EU prema takvim neozbiljnim državama.

Njonjobobo
5 godine prije

Britanija izlazi radi city of londona koji tesko moze u okvirima europskih
Zakona i regulativa ostvarivati prinose..

City of london seli svoje poslovanje u Kinu,gdje propisi,I regulative
Nisu bitni.

City of london izlaskom Britanije postaje znatno manji u Evropi
Te se dio premjesta u Frankfurt Pariz I banske dvore.

Izlaskom iz unije Poljaci bi se vratili kotacu povjesti Rusima iNjemcima.

Trubadur
5 godine prije

Još jedna USrA pudlica blebeče, bez pokriča…… A kad pogledaš trgovinsku bilancu… Prvih 10 u exportu samo EU države, a u importu, pored EU. još Kina na 3. mijestu i Rusija na 4. mijestu…… A tako omiljene USrA – nigdje….. Tako, da Poljaci, samo vi izađite i crknite od gladi u par godina…Čovijek zaista ne može, da razumije, ovih sprdačina od država ala Baltičke vukojebine, Ukrajina i Poljska…..

Mis
5 godine prije

Po meni taj sustav potpora i izdvajanja drzave mogu same preuzeti , rj isti zakav fond za razvoj formiraju unutar drzave i uplacuju istu sumu gdje je povrat 95%, 30% veci od prosjecbog povrata unutar EU.
Znaci umjesto da financiraju uhljebe u Belgiji i Nizozemskoj i da pisu projekte po planu razvoja EU sami sebi mogu diktirati gdje sta kako.

EUROPA funkcionira po principu das 100kn nazad mozes dobiti 80kn ali moras pisati projekte moliti pa nakraju realiziras da dobijes 40kn . I onda se prica europa dala. Wtf.
Pa HR uplati 3.8mlrd kn . Koliko povuce nazad. Nema tu free novca.

taj plan
5 godine prije

Samo slusajte taj zidovski list…

MilanCZ
5 godine prije

Kóji izlazak Poljske iz EU, nemá sanse.Vecina firmi u poljskoj funkcionira na osnovu dotacija iz Eu,da izidju,mogu sví redom kljuc u bravu,sve su to jednom veliké dezinformacije i price za málu djecu ili rájů.Nikud Poljaska neide jer o ničem neodlucuje Puno.

minimoris
5 godine prije

Evropska unija je na izdisaju i to se vec vidi……njena funkcija sargarepe je uredno obavila funkciju,skoro sve zemlje istoka Evrope su prisle NATO-u,i sada je taj glomazni tehnokratski aparat teret.Sve podseca na SFRJ gde ste imali Vlade Republika i Saveznu Vladu,a to mnogo kosta.Zemlje Balkana ce milom ili silom uvuci u NATO i to je kraj,jer im za to nije potrebna vise Evropska unija,tako da ocekujem da se uskoro sve to raspadne ili eventualno na neki medijski pokriven nacin pretvori u neku novu tvorevinu,tipa Severno Evropska Unija,te Juzno Evropska Unija itd.
Poljska se po mom misljenju mnogo uzda u Ameriku,ali mislim da ce ih ovi kada im ne budu vise potrebni ostaviti na cedilu.

Son of Alerik
5 godine prije

Budući da je 71% zemaljske površine prekriveno morem, to znači da je svaki komad kopna na Zemlji otok. Iako je John Donne u zanosu pjesmario o onom kako ni jedan čovjek nije otok sam za sebe, ako je Europe manje i mene je manje, svo kopno jest otok. U tom otočju kojeg nazivamo svijetom bili su najprije mali otočići. koje smo nazivali državama. Onda su se države počele širiti ovako ili onako (ratom, kako drugačije) pa smo imali carstva. Danas imamo integracije druge vrste. I otočja. Jedno od tih otočja jest EU.Nasilne migracije koje potiču Soros i krugovi oko njega jest izravna agresija na europsko otočje. Tu agresiju potpomažu kako iznutra, tako i izvana. Krajnji rezultat treba biti raspad EU i njeno čerupanje, otimanje bogatstava koje ima i koje je stekla (nećemo o povijesti i pljački, iako ima i toga u dobrom dijelu tajnih krugova, kod puka nema ni traga… Čitaj više »

spartak
5 godine prije

Ovaj lupeta samo da nešto lupeta. Tipičan politikant. Tako se valjda i uspio probiti do tako visokog položaja u polit-birokraciji

alan ford
5 godine prije

Tusk je Sorosev prdež. Član je “Europskog vijeća za vanjske odnose” (ECFR), elitne organizacije globalističko-cionističke mafije, europske podružnice Rockefellerovog “Vijeća za vanjske odnose” (CFR). CFR je predstavništvo “duboke države” i stvarna vlada SAD-a u sjeni. ECFR financira Soros, koji je ujedno i član glavnog odbora ECFR-a, a i član je glavnog odbora CFR-a u New Yorku, zajedno sa Kissingerom, Medlajn Olbrajticom i ostalim ciobanditima. Članovi ECFR-a su između ostalih i, Mario Monti (mason, goldma saksovac i Bilderbergovac ), Joschka Fischer (prisni prijatelj Sorosa), Cem Ozdemir (čelnik njemačkih Zelenih, turski Kurd), Kristalina Georgijeva (bivša dopredsjednica EK, sudionica skupa Bilderberga, preklani bila jedan od kandidata za glavnog tajnika UN-a),..itd. a predsjednik ECFR-a je poznati švedski mutikaša, Bilderbergovac i ratni huškač protiv Rusije, Carl Bildt. Poljska se nalazi stješnjenja u nedoumici, i prije ili kasnije morati će se odlučiti. Poljska desno-konzervativna vlada, stranke PIS (stranka Kačinskoga), prkosi Briselu i EU, pokušava vršiti lustraciju… Čitaj više »

Ivo
5 godine prije

Projekt EU je projekt porobljavanja europskih državica bez rata. Što prije se ta nakaradna tvorevina raspadne, tim bolje za sve ljude. Plan naseljavanja ilegalnih imigranata u europu je organiziran od istih kriminalnih manijaka koji napadaju i okupiraju suverene države i ubijaju tamošnje stanovništvo zbog pljačke (odnosno pružaju oružanu zaštitu biznismenima, kako bi rekli psihopate i poluinteligenti). Inače, od pamtivjeka je jedna od osnovnih zadaća svake države da štiti domaće stanovništvo od invazije izvana, upada lutajućih plemena i slično. Zbog toga su države primarno i osnivane. Da se sada horde stranaca svjesno i organizirano puštaju unutra, dokaz je koliko su zloćudni umovi napredovali u zaglupljivanju domaćih ovaca, koje pomalo ali sigurno puše priču o ‘humanitarnoj naravi’ tog procesa, previđajući da je njihova vlastita vojska ta koja istjeruje te iste imigrante iz njihovih originalnih država. Cilj puštanja ilegalnih imigranata je jednostavan, i u duhu liberalno-kamatarskog sustava – snižavanje troškova radne snage ,… Čitaj više »

Segota
5 godine prije

Tuska zabole za EU i Poljsku , njega brine njegov bankovni račun , jer ako Poljska izadje iz Unije on ostaje bez posla!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI