Indija stekla antisatelitsko oružje – SAD upozorava Delhi što smije, a što ne smije imati

indijska balistička raketa Agni III
44 komentara

Kinezi ne smiju graditi najveću infrastrukturnu globalnu mrežu na svijetu, iako imaju znanja i sredstava, a mrežu 5G da ne govorimo. Iran nema pravo na civilnu uporabu nuklearne energije, čak i ako IAEA tvrdi da zemlja nuklearni program ne razvija u vojne svrhe. Zemlje NATO pakta, uključujući neposlušnog Erdogana, ne smiju kupovati rusko oružje, čak i ako je bolje i jeftinije od američkog. Zemlje EU moraju drastično smanjiti uvoz ruskog jeftinog i kvalitetnog plina i povećati kupnju američkog LNG-a. Saudijci i arapske monarhije zemlje po komandi Washingtona moraju povećavati ili smanjivati proizvodnju nafte, kako bi cijena podržala petrodolar i priliv sredstava u američku riznicu. Ako ne bude tako, svi  će biti sankcionirani, a ovo je samo mali spisak američkih želja.

Svemu ovome, kao i onome što nije navedeno, treba dodati američko upozorenje Indiji da se ne usudi provoditi testiranja u svemiru, iako Pentagon već provodi takve radnje. Ludilu vođa u Sjedinjenim Državama nema kraja. Sada su postali gospodari svemira.

Ovaj tjedan je Indija projektilom oborila satelit u orbiti, čime je postala četvrta zemlja na svijetu koja posjeduje antisatelitsko oružje.

indijska antisatelitska raketa
FOTO – 27. ožujka 2019. Odisha, Indija / Antisatelitska raketa kreće do indijskog satelita u prvom testu te vrste

Indija može ostaviti svemiru opasne ostatke sa svojim raketnim lansiranjem u svemir, upozorio je privremeni šef Pentagona Patrick Shanahan, nakon što je New Delhi uspješno proveo test obaranja projektilom jednog od svojih satelita u svemiru.

“Svi živimo u svemiru i ne pretvaramo ga u katastrofu”, rekao je Shanahan nakon testa.

Kao odgovor na njegove optužbe, general Satheesh Reddy, koji upravlja Organizacijom za istraživanje i razvoj obrane Indije, rekao je da će svi ostaci biti spaljeni za oko 45 dana.

“Zato smo to učinili na nižoj visini i ostaci će ubrzo nestati”, izjavio je indijski general Reuters.

Patrick Shanahan vrlo dobro zna da nema nikakvih opasnosti od indijskog testa i da će fragmenti satelita i projektila izgorjeti u atmosferi.

2008. godine su Sjedinjene Države provele sličan test, koristeći projektil koji je lansiran s broda kako bi uništili jedan od američkih zastarjelih satelita, USA-193, također na niskoj visini. U to vrijeme je Pentagon potpuno odbacio brojne brige zbog mogućih ostataka koje bi izazvalo spomenuto lansiranje.

Indijski premijer Narendra Modi je nazvao rušenje satelita u niskoj orbiti  “velikim probojem” .

Nekoliko sati prije njegove intervencije je agencija ANI objavila videozapis sa slikama lansiranja na Twitteru.

 

Premijer Modi je potvrdio da je novi projektil srušio indijski satelit koji je kružio na visini od 300 kilometara. Projektilu je trebalo otprilike tri minute da od trenutka lansiranja dosegne svoj cilj. Nakon ovog uspješnog testa, Indija je, nakon Sjedinjenih Država, Rusije i Kine, postala četvrta zemlja u svijetu  koja ima antisatelitsko oružje

 

#WATCH Visuals from the launch of the anti satellite missile used in #MissionShakti#ASATpic.twitter.com/IEIhtHpPgs

— ANI (@ANI) 27 марта 2019 г.

 

antisatelitsko oružjeglobalistička ljevicasatelit
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Džugašvili
5 godine prije

Sve postojeće rakete, koje bi trebale eventualno poslužiti za protusatelitsku borbu su definitivno postale stvar prošlosti i jednostavnije rečeno, zastarjele su i ne mogu u potpunosti ispuniti one zadaće koje se pred njih postavljaju! Budućnost borbe protiv satelita, kao i budućnost cijele proturaketne obrane leži na laserima, koje razvijaju skoro sve svjetske sile. Na primjer, američka firma General atomics već je uspjela konstruirati laser snage 150 Kw i težine svega 350 kg, sa tendencijom, da se izlazna snaga tog lasera u bliskoj budućnosti podvostruči. Već se naveliko eksperimentira s postavljanjem lasera tzv “hard kill” mogućnosti na avione, u ovom primjeru na američke leteće topovnjače koje baziraju na poznatom transportnom avionu C 130J Herkules, a krajnji cilj je ugraditi slične lasere na skoro sve tipove borbenih aviona. Ti laseri bi primarno služili za borbu protiv protivničkih raketa zrak-zrak i zemlja-zrak a s daljnjim naapretkom te tehnologije , a tehnologija ide naprijed… Čitaj više »

Mikojan
5 godine prije

Kako to danas gordo zvuči: ““Svi živimo u svemiru i ne pretvaramo ga u katastrofu”, rekao je Shanahan nakon testa.”
Zaboravlja sedamdesete godine prošlog stoljeća kada su rusima uništavali satelite i obrnuto, tada je to bila borba za demokratiju i slobodu svemira a kad se pojave novi igrači onda postaje katastrofa.

jezevakucica
5 godine prije

Umpah Ramananda Pah,
Veliki poglavico,u narodu poznatiji kao Umpy,
kaži kaubojima da indijci i indijanci nisu isti narod.

IVE iz pecalbe
5 godine prije

U ovom popisu sta tko smije ili nesmije moze ili nemoze, nedostje da USA nesmije naredjivati drugim drzavama sto smiju a sto nesmiju, to moze jedino UN. Ja sa takav po prirodi od rodjenja takav, kada mi netko kaze da nesto nesmijem ja to namijerno cinim, ili ako i kaze da moram ja to namijerno necu, ako se to ne kosi sa mojim nazorima. Ali ako me netko fiuno zamoli da se dogovorimo i kada se dogovorimo ja to postujem, siu i nasilje nikada i od nikoga nisam trpio i necu.

Kralj satire
5 godine prije

Nekoliko vampira drže ameriku i tlače cijeli svijet svojom pohlepom i ludilom. Brljezgaju i nekoj demokraciji, 33 spola, prava muskarčina, skrivenoj pedofiliji.
I siluju mentalno sve drzave koje samostalno misle u svoju korist.

Pero
5 godine prije

I vi ste pukli ko kokica, ja mislio da je to stvarni video a ono crtani film.
????

Emiliano Zapata
5 godine prije

Danas tako, a sutra neces smjeti ispustiti vijetar u svom dnevnom boravku ako ti ne dozvole!

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Upravo ovakvo ponasanje SAD a takvo ponasanje eskaliralo je od nestanka SSSRa rezultiralo je svekolikom odbojnoscu pa i mrznjim k toj zlodrzavi zloimperiji.Ima bezbroj textova,izvjesraja,analiza koji nam kazu da je skolstvo i sva naucna stvar na svim nivoima u SAD su vec 301ak godina degradirani.A i to sto imaju da vredi od skolstva do naucnih centara dominiraju mozgovi koji nisu rodjeni u SAD..a medj nima kinezi najmnogobrojniji.
Ova informacija je zausta istinita a za one koji neznaju moze bit sokantna.U medjuvremenu oni sjajni umovi njemacki koji su kidnapovani pa dovedeni su izunrli pre 30-ak godina …tako da oni koji tvrde da kauboji nisu sposobni za nove naucne domete….su zaista u oravu.

A danas kauboji nemogu ko prije da dolaze do sjajnih talenata sirom svijeta dovodjenhem u SAD naprecac ….em su omrazeni em i nemaju pare.

aaa
5 godine prije

sjebite di američku mster.dobro da imsmo ruse ili bismo svi morali govoriti njihovu englesku šatru

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI