Kijev izmišlja kazne – Doživotno diskvalificirani nogometaši Donbasa

sahtjor
19 komentara

Nogometni savez Ukrajine je doživotno suspendirao 18 nogometaša koji su igrali na nogometnom prvenstvu u republikama Donbasa.

“Nogometni savez Ukrajine (FFU) je ispitala tužbu Sigurnosne službe Ukrajine (SBU) protiv igrača koji su sudjelovali u nogometnim utakmicama u sklopu prvenstva Donjecke Narodne Republike, te ih odlučio kazniti doživotnom zabranom  za bilo koju aktivnost povezanu s nogometom”, izvijestila je internetskoj stranica FFU.

Odluka je donesena na sastanku nadzornog i disciplinskog odbora Nogometnog saveza Ukrajine i na popisu je trenutno 18 sportaša.

Nogometni savez Donjecke Narodne Republike ima tri turnira, prvenstvo, šampionat i kup DNR. U prvenstvu sudjeluje osam momčadi.

Najpoznatiji klub, Šahtar iz Donjecka, početkom rata se odlukom vlasnika Rinata Ahmetova preselio u Harkov, ali su sve donedavno stanovnici Donjecka pratili pobjede i poraze svog kluba, koji nikada nije pristao na ucjene i dati izravnu podršku antiterorističkoj akciji Kijeva u kojoj je razoren stadion kluba, Donbas Arena, te ostala infrastruktura kluba.

Šahtar se odrekao Donjecka i Donjeck Šahtara

 

dnrdonbasFFUŠahtarSBU
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

Slika govori vise od 1000 rijeci ,vec otrcana fraza ali stoji , gledajuci lica ove djece i igraca na slici dolazim do zakljucka da su u smrtnom strahu ,pa si postavljam pitanje kakve svrhe ima taj ukrajinski nogomet i te utakmice , odnosno sport u ukrajini ako sluzi iskljucivo za opomenu svima koji se ne boje ukrajinskih nazi-fasista?

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Ala će im naškoditi,moš” mislit !! Ti momci koji igraju te turnire svako ni u budućnosti neće imati nikakve veze sa naci kamarilom u Kijevu.Pravi talenti će završiti u Zenitu,Spartaku,Rubinu ,CSK ..itd.Neki možda i u Ruskoj reprezentaciji.

Neko ime
6 godine prije

Izgleda da se svi “patrioti/domoljubi/i sl. kreature” po raznoraznim “drzavama” drze se za srce dok svira himna. Hm… poznato mi od nekud. Nazalost.

bbbb
6 godine prije

Sinoć prikazaše ruski film Brat 2 iz 2000, kako su prali mozgove ukrajincima i rusima da ih posvađaju kad se krimosi između sebe zovu banderovci i moskalji, kako su im mozgove marinirali za 2014-u.

Perun
6 godine prije

Ovo je amaterska razina ali Ukrajinski Nogometni Savez je član UEFA i FIFA. Tim momcima ako misle ozbiljnije ući u profesionalni nogomet preostaje pravna bitka – žalba nadležnim službama UEFA i FIFA. Ako misle ostati na amaterskoj i rekreativnoj razini nije ih briga. Samo bih povukao paralelu sa BiH – u ratu i nakon rata funkcionirale su 3 lige; BiH liga kao bošnjačko-muslimanska, Liga Republike Srpske i Liga Herceg-Bosne. Da je glupo-glupo je ali sport uz sve negativnosti mnogima donosi utjehu i bijeg od stvarnosti koja je tada bila katastrofa. Koliko ja znam nitko od igrača nije bio sankcioniran zato što je igrao u ovoj ili onoj ligi. Prvo su nakon Daytona bošnjački i hrvatski klubovi iz Federacije BiH osnovali zajedničku ligu da bi se koju godinu kasnije pridružili i klubovi iz Republike Srpske pa danas imamo Premijer Ligu BiH. Ako netko ima podatke da je bilo ikakvih kazni što… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI