Mađarska prodaje sve svoje zrakoplove MiG-29

MiG-29 madjarska
43 komentara

Mađarska je na aukciju stavila sve dostupne borbene zrakoplove MiG-29 u zemlji. Kako izvještava televizija 112 Ukrajina, nakon što se odredi kupac, sporazum će morati odobriti ruske vlasti.

Mađarske vlasti na aukciji prodaju sve sovjetske i ruske borbene zrakoplove  MiG-29. Televizija 112 Ukrajina javlja kako prodaja uključuje 19 zrakoplova, a neki od njih nisu pogodni za letove i rastavljeni su u dijelove. Uz ovu cijenu kupac dobiva i 20 motora i 293 “druga predmeta”, uključujući i oružje.

Početna cijena na aukciji je 2,8 milijardi forinti, oko 10 milijuna dolara, dok samo jedan novi MiG-29 košta više od 25 milijuna dolara.

Nakon što se odluči kupac, sporazum moraju odobriti ruske vlasti.

Kao što podsjeća ukrajinski kanal, Mađarska je 28 zrakoplova MiG-29 dobila iz Rusije 1993. kao naknadu za sovjetski dug. Nakon ulaska u NATO  Budimpešta je počela zamjenjivati ​​ruske borbene zrakoplove sa švedskim, a 2010. godine je mađarsko vojno zrakoplovstvo  izbacilo MiG-29 iz upotrebe.

112.UA

avionMiG-29
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Lova do krova…
Ni Vulina ne bi mogli da zeznu za ovako nešto…
Sada su se setili da ih prodaju kada su istrošili sve resurse i ne služe više ničemu?

neko ime
5 godine prije

povoljno za tehničke muzeje?

Kažun
5 godine prije

Ministre,kupuj odmah, 100% su bolji od maketa!

Direktor
5 godine prije

Hoće li Rusija staviti embargo na prodaju?
Sigurno su mađari ugradili nešto svoje EW opreme !

Etika
5 godine prije

Zanimljivo, Mike Pompeo je bio jucer u Madarskoj, te je eksplicitno poručio kako moraju smanjiti suradnju s Rusijom i Kinom, američkim političkim i ekonomskim konkurentima. Mislio sam da barem Viktor Orbán ima kicmu, ali ovim potezom su i Madari jasno pokazali tko njima vlada.

giordano bruno
5 godine prije

Madjarska ima Gripen Raketa vazduh-vazduh Meteor uvedena u operativnu upotrebu Švedski general Helgeson rekao je da je Meteor nakon detaljnih ispitivanja od strane jedinice za operativno testiranje i evaluaciju Gripena, sada potpuno integrisana na ovaj tip aviona. Naglasio je da je RV Švedske u fazi tzv. početne operativne sposobnosti, da je Meteor trenutno najmoćnija radarski vođena raketa vazduh-vazduh u operativnoj upotrebi i da je ponosan i zadovoljan što se ona nalazi u inventaru švedskih vazduhoplovnih snaga koja je i jedini njen korisnik. Generalni direktor firme MBDA koja je proizvođač rakete, smatra da je uvođenje u naoružanje Meteora značajno ne samo za RV Švedske, SAAB, Gripen, MBDA već i za multinacionalnu industrijsku saradnju iz oblasti odbrane. Podseća i da ovu raketu nijedna nacija nije mogla da razvije i proizvede sama a da Švedska kao i pet ostalih partnera u ovom programu (Francuska, Nemačka, Italija, Španija i UK) mogu biti ponosni i… Čitaj više »

joe, the greith
5 godine prije

ajde, hrvatine, kupite dok je jeftino…
nije F16, al kaka je hrvacka drzava ovo je prava masina za vas…
uostalom pa i braca srbi imadu MiG-ove 29 i sta njim fali…kaka drzava taki avion..

Stephen.
5 godine prije

Glavno pitanje, a koliko se dobije ispod stola (kvaliteta nije važna) imamo prijatelja Potrošenka da ih dotjera u letno stanje ZNA SE.

Miki
5 godine prije

Sranje

Braco
5 godine prije

SUPER SUPER ZA MINISTARSTVO OBRANE HRVATSKE … evo šanse opet za naše specijaliste i VELIKE RODULJUBE za koje se kako sami kažu a ne drugi zna gdje su bili 90tih ali se ne zna i nije sigurno šta su radili neki od njih tih 90th …i čime su se bavili neki ili dobar broj njih … ? kažu – netko je baš prodavao neprijatelju naftu i benzin kako se priča u krugovima kojima se vjerovati može a netko dogovarao za a netko i protiv … ali danas su svi zaslužni i pravi i lažni … čitajte knjige sve … i slušajte informacije sve ali od samo pravih za koje znate da su pravi i pitajte prave ONI SU JEDINA PRAVA KNJIGA … Ja sam čitao ne puno ali ono malošta mi je jedan pravi savjetovao na primjer je u knjizi HDZovca Žarka Domjana koji je pisao o sebi svojima …ne… Čitaj više »

Miroslav Hreljac
5 godine prije

Krstičevićuuuuuuuuu, gdje si? Evo prilike, jeftino.

mmne
5 godine prije

ne mogu da se nacudim mnogim komentarima ovde….mig29 je jako dobar avion (ima naravno boljih i modernijih)…samo je pitanje potrosenosti, ostecenja i modernizacije…

Štijef Pušča Donja
4 godine prije

Če buju popusta dali i za čeke na dolgo čekanje, bi si ja kupil enega oli dva da branim svju republiku ZGUBIDANIJU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI