Rusija šalje flotu za borbu protiv terorista u Siriji – ISIL je uništen, tko je na redu?

Patrolni Brod Pytlivy
23 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u srijedu potvrdio da će ratni brodovi ruske mornarice ostati u vodama Mediterana, zapadno od Sirije, kako bi se suprotstavili prijetnji terorističkih skupina koje još uvijek djeluju na sirijskom teritoriju.

“Naši brodovi naoružani krstarećim projektilima “Kalibar” su poslani u Sredozemno more kako bi se nastavili boriti protiv terorističke prijetnje u Siriji”, rekao je Putin na sastanku s vojnim vrhom zemlje u ruskom gradu Sočiju, nalazi na istočnim obalama Crnog mora.

Ruski predsjednik je rekao “da su napadi krstarećim projektilima i zračne operacije u posljednjih nekoliko godina nanijeli teške udarce terorista, njihovim objektima i ključnoj infrastrukturi u Siriji”.

Vladimir Putin je dodao kako je uspjeh protuterorističkih operacija u Siriji velikim dijelom bio moguć zbog visoke razine tehnološke spremnosti i borbene učinkovitosti ruskih oružanih snaga.

Od rujna 2015. godine, nakon zahtjeva vlade sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada, Rusija je bombardirala položaje terorista u Siriji, zbog čega je na sirijskom teritoriju razmjestila brojne borbene zrakoplove, bombardere, vojne helikoptere i sustave protuzračne obrane S-300 i S-400.

U drugom dijelu njegove izjave, Putin je inzistirao na modernizaciji oružanih snaga i nastavkom prakse ekspedicija, manevara i treninga u udaljenim područjima.

“Za ovu 2018. godinu planirali smo 102 ekspedicija ratnih brodova i podmornica”, objasnio je Vladimir Putin.

Ruski predsjednik je u utorak pozvao ruski vojni vrh da modernizira vojsku i mornaricu zemlje na svim poljima, posebno u sektoru proizvodnje  dizajniranja interkontinentalnih balističkih projektila, bombardera i naprednih podmornica, kao i boljih protuzrakoplovnih sustava.

Osim toga, zatražio je da se ažurira protuzrakoplovni sustav Pancir i dovrši projekt razvoja proturaketnog sustava najnovije generacije S-500, sve do postizanja njegove serijske proizvodnje.

Ostaje samo pitanje na koje je terorističke skupine u Siriji Vladimir Putin mislio, obzirom da je za male skupine terorista “Islamske države”, koje drži djelić pustinje u istočnoj Siriji i nekoliko četvrti kampa Yarmuk južno od Damaska, nepotrebno slanje flote naoružane krstarećim projektilima “Kalibar”. Ovu će zadaću uskoro riješiti sirijska vojska i saveznici, a odgovor na pitanje kome je namijenjeno rusko oružje ćemo dobiti u trenutku kada budu pokrenuti napadi.

Sirija 2015
FOTO – Promjene na sirijskom bojištu od pokretanja ruske kampanje 2015. do danas
Sirija 2018
FOTO – Promjene na sirijskom bojištu od pokretanja ruske kampanje 2015. do danas
ISILIslamska državaKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
s 300
5 godine prije

turska je najbolje prošla

Ivan
5 godine prije

50% naftnih izvora je u rukama YPG/USA.
Mapa: https://goo.gl/AvGuDb

Daleko je to od potpune pobjede ili oslobođenja zemlje dok se u medijma piše o pobjedi i privodeđenja operacija kraju, pola zemlje je u rukama SAD-a a ako se pogleda mapa gore i 50% naftnih izvorišta zemlje.

Lindita
5 godine prije

Ja mislim da će iduće dvije akcije biti čisćenje autoputa Homs-Alep i jug Dara-Qunitra … obadvije operacije nose veliki rizik … prva sukoba s Turcima a druga s Judama …

tuf
5 godine prije

Stalno me bode u oko koliko su se ovi vrazji Kurdi prosirili. I to bas “slucajno” na dijelu s naftnim poljima.

johny cash
5 godine prije

ahahaaa, a kad ce sirijci ocistiti onu trecinu sirije. ne smiju se ni pribliziti, ni oni ni rusi…ahahahaaa plus americku bazu u al tanfu, ne smiju se pribliziti na 50 kilometara.

Alen
5 godine prije

Radi izraela …… Jasno kao dan….

Jurišić maja
5 godine prije

Sirija je podijeljena uzduž eufrata a ruske snage služe za odvraćanje Kurda i amera od ponovnih napada na asada izgubljen je sjever sirije sa velikim nalazištima nafte i plina ali su rusi dobili izlaz na Mediteranu i sada će morati ustrojiti i mediteranski flot

Majk Majers
5 godine prije

Zanimljivo kako su se Kurdine rasirili. I naravno, stali uz obalu Eufrata. Cini mi se da bi tako moglo i ostat, jos dugo, dugo,dugo. A na kraju to postaje kurdistan po pokroviteljstvom Amera, tj bilo koga ko im plati.

darko
5 godine prije

Zaboravili ste Libiju.

tedi
5 godine prije

Sve su oci i mediji uperene na Iran,ali se meni cini da Putin opet sprema asimetrican odgovor,lisac je on,ameri oko ankcija Iranu,Turci imaju izbore,a Putin u tisini plovi,a za Siriju je rekao da su teroristi porazeni.I nitko ne zna kuda on cilja, a Boga mi ni mi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI