SAD trebaju “humanitarnu intervenciju” – Zemlju je pogodila epidemija tifusa

Bakterije organizam
35 komentara

Iako nije ni pod sankcijama i embargom, nema zamrznute račune i ima pristup svim lijekovima i građevnom materijalu da se pobrine za svoje stanovništvo, SAD je pogodila teška humanitarna kriza koju bi se vrlo lako mogla suzbiti. Međutim, umjesto da se pobrinu za svoje stanovništvo, lokalne i savezne vlasti radije upiru prstom u Kubu i Rusiju kao krivce za “humanitarni krizu” u Venezueli, tako tvrdi američki državni tajnik Mike Pompeo.

Naime, Katherine Mosqueira iz Los Angelesa izvještava da su beskućnici  pogođena tifusom, a ako u smislu zaraze se dosegne neka vrsta kritične mase, onda će epidemija utjecati i na ostatak stanovništva.

Tifus ili tifusna groznica, bolest koja datira iz srednjeg vijeka, trenutno je proglašena “krizom javnog zdravlja” u Kaliforniji. Populaciju beskućnika u ovoj američkoj saveznoj državi je zahvatila ova bakterijsku bolest. Atlantic je izvijestio da je od siječnja 2018. do veljače 2019. prijavljeno 167 slučajeva.

Simptomi tifusa uključuju visoku temperaturu, bolove u trbuhu i osip. Dok se ti simptomi mogu liječiti antibioticima, mnogi oboljeli beskućnici imaju malo povjerenja u zdravstveni sustav. Stoga zaraženi ne dobivaju odgovarajuće liječenje.

Do sada su izbijanja tifusa najviše zabilježena u centru Los Angelesa, gdje je populacija beskućnika iznimno velika, od kojih većina ne živi u skloništima.

Glenn Lopez iz Centra St. John’s Well Child & Family je rekao: “Higijenska situacija je užasna. To postaje poput okruženja Trećeg svijeta, gdje njihovi ljudski izmet kontaminira područja gdje jedu i spavaju”.

Tifus je zabilježen i među beskućnicima iz San Francisca.

Mark Thompson i Bret Burkhart su na posebnoj konferenciji razgovarali su o ovom pitanju.

“Krajem prošle godine je bilo oko  553 000 beskućnika. Četvrtina tih ljudi živi u Kaliforniji”, izvijestio je Mark Thompson.

Podsjetimo da je ovo službeni podatak o broju beskućnika kojeg je objavilo Ministarstvo stanovanja i urbanog razvoja a Sjedinjenim Državama, dok stvarni broj nije poznat.

“Kada govorite o bolestima i pitanjima vezanim za ovu populaciju, sada moramo brinuti i o tome. Moramo se pobrinuti za ovu zajednicu, inače ćemo vidjeti da se ti problemi prelijevaju na one od nas koji se samo pokušavam se baviti našim poslom”, dodao je Bret Burkhart.

Američki mediji su kratko izvijestili o ovoj humanitarnoj katastrofi, ali se vijest teško probija izvan granica Sjedinjenih Država jer je mreže blokiraju za druga područja.

Na primjer, informacija o epidemiji tifusa u Sjedinjenim Državama koju je objavio KT LA su u Hrvatskoj nedostupni, vjerojatno i šire u Europi i svijetu. Zato nas svaki dan bombardiraju vijestima o humanitarnoj krizi u Venezueli, zemlji koja prolazi tešku gospodarsku, društvenu i političku krizu, najvećim dijelom izazvanu napadima i pritiskom američke administracije.

Izvor nedostupan: KT LA

Dostupni izvori o humanitarnoj krizi: Atlantic / KGO Radio

bolestitifus
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Busola
5 godine prije

U stranicama sa videom koji je blokiran za ovu regiju (zanimljivo…) žene iz gradske uprave LA ne žele doći na posao , jer doslovno u gradskoj vijećnici i zgradama administracije šetaju štakori. Na video žena vrišti kada štakor prolazi pored nje u zgradi… Par zaposlenika gradske uprave su obolili od tifusa i na bolovanju su!

Amater
5 godine prije

nebi me iznenadilo da se otkrije , da su epidemiju proširili sami ,da se rješe beskkućnika …. tako su i među Indijancima širili bolesti ….

AJeTo
5 godine prije

Da li je tifus potvrdio nezavisni laboratorij? Pacovi i izmet nisu fake, ali “tifus” bi mogao biti izgovor za intervenciju u smislu suzbijanja beskucnika umjesto stvarne opasnosti.

Dub Miroslav
5 godine prije

Poradi “antivaksera” će i kod nas izbiti epidemija neke od virusnih bolesti.

Maja
5 godine prije

c vitamin i protiv tifuds, dokazano u 2. svj. ratu.

bato
5 godine prije

ili je fake news ili su krivi Rusi!!! nema druge opcije

bato
5 godine prije

Tiffany u Beograd tifusari u LA

UskoBrkiKaplar
5 godine prije

znači svaki stoti amer je beskućnik ? pošaljimo im pomć bidnima

Fatih
5 godine prije

A SVAKI PETI AMER BOLUJE OD SUGE-SVRABA.

JumpingJackFlash
5 godine prije

Sad će BigPharma da smisli neko cjepivo koje će tu državu u kraćem roku osloboditi od tifusa, a malo kasnije i od tifusara… Eugenika na djelu…
Dobra mi je fora kad u toj zemlji od vlastitih ratnih veterana država zahtjeva da se moraju cijepiti protiv svega i svačega, inače gube zdravstveno osiguranje… A sam crni vrag zna šta im sve spraše u tim svim cjepivima…

Sardelino
5 godine prije

U americi prevladava mišljenje da svatko može uspjeti ako se dovoljno potrudi. I to
zato sto je amerika zemlja mogućnosti.
Tako da je po nekoj logici beskućništvo stvar izbora odnosno demokratsko pravo .
Pa je I demokratsko pravo oboliti od tifusa.
Beskućnici su si sami krivi za svoj životni status jer su ga odabrali vlastitom voljom I pri zdravoj pameti.
Ispričavam se amerofilima za ovo malo cinizma.

Vasilij Zajcev
5 godine prije

Ne znam prema kome su imperijalisti svirepiji, je li prema stranim zemljama ili pak vlastitoj radnickoj klasi.

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Svakog amerikenjca nahraniti sa kilom pesticida da se uniste paraziti.

Tak
5 godine prije

Preko vode do slobode

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI