The Times: “Ako Britanija ne može pobijediti Rusiju, neka postane njen dio”

London Bridge - teroristički napad
40 komentara

Rusko veleposlanstvo u Londonu je komentiralo članak kojeg je objavio The Timesu, gdje autor sugerira da Velika Britanija treba početi razmišljati o ulasku u Rusku Federaciju.

U članku naslova “Ne možemo pobijediti Rusiju, onda im se pridružimo”, novinar je nabrojao prednosti ovog scenarija.

Istaknuo je kako će Britanija tako dobiti snažnu vojsku i neće trebati bojkotirati Svjetsko prvenstvo u nogometu, koje će postati “dom” za Britance.

“Odličan početak”, kazali su ruski diplomati na Twitteru .

Ranije je London rekao kako će morati ponovno razmotriti diplomatsku i političku zastupljenost na Svjetskom nogometnom prvenstvu zbog trovanja bivšeg časnika obavještajne agencije GRU Sergeja Skripala, što je izjavio britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson.

Kasnije je London rekao kako će Velika Britanija smanjiti delegaciju na Svjetskom kupu 2018., ali se nikako govori o bojkotu britanskog tima koji će sudjelovati na natjecanjima.

Sergej Skripal i njegova kći Julia pronađeni su 4. ožujka u nesvjesnom stanju u Salisburyu. Britanska strana tvrdi da je Moskva uključena u trovanje Sripalovih nervnim agensom A234, što Rusija kategorično osporava. U vezi s tim incidentom su se odnosi između zemalja pogoršali, a London je protjerao 23 ruska diplomata i zamrznuo sve bilateralne kontakte na visokoj razini. Kao odgovor, Rusija je protjerala istim broj djelatnika britanskog veleposlanstva, zatvorila konzulat u St. Peterburgu i Britansko vijeće, instituciju za kulturnu i obrazovnu razmjenu između dvije zemlje.

Rusko veleposlanstvo u Londonu je na izlaganje britanske premijerke Therese May u Bruxellesu, gdje je dobila “jednoglasnu podršku” europskih kolega, na Twitteru napisalo:  “U nedostatku dokaza, svakako nam u Salisburyu treba Poirot!”. Hercule Poirot je fiktivni je lik iz romana Agathe Christie i jedan od najpoznatijih detektiva svih vremena. Pojavio se u 33 romana i 54 kratke priče.

Toliko o argumentima Therese May, koja je govorila o “vrlo vjerojatnoj ruskoj upletenosti u slučaj trovanja, jer Moskva nije dala nikakve dokaze da to nije učinila”.

Povezani članci:

Repriza trovanja zaboravljenog Litvinenka – “Kremlj je kriv za trovanje Sergeja Skripala”

Trovanje Sergeja Skripala vodi do Hillary Clinton, a ne do Kremlja

Skandal s Rusijom Britanci pripremili još prošle godine

EU osudila Rusiju za trovanje Skipala – Juncker: Ipak nam trebaju kanali komunikacije

Nervni agens A234NovičokSankcijeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stephen
6 godine prije

Da GB uđe u sastav RF to bi bila katastrofa za Ruse, imaju oni i bez njih dosta mafije.

Konstantin
6 godine prije

Hahaha … sprdacina nedelje!

Dan Dare
6 godine prije

Što reći, napisi u mainstream medijima postaju sve bizarniji. Nadam se da se radi o nagovještaju njihovog skorog konačnog kraja.

Abe
6 godine prije

Tjedan dana prerano.

MilanCZ
6 godine prije

Jutro..nevezano za ovu temu,juče u Rusiji na Sibiru,industrijskom mjestu Kemerovo u novom trgovackom centru izbio veliki pozar gdje je nastradalo preko 70 ljudi,vecinom su to bila djeca,njih 48.U centru se nalazi mali zooloski vrt,djecje igraliste itd..Prema informacijama vec su zadržane 3 osobe ,spominje se teroristicki cin.Kao sto sam spominjao vezano oko izbijanja nereda pred nogometno prvenstvo,pocelo je izgleda sa takvim stvarima da se kod stanovnistva napravi strah,strah da drzava nema kontrolu itd..Opasne su igre pocele a mislim osobno da nece to zavrsiti sa ovim pozarom,bice toga narednih dana jako puno.

Good Old Rebel
6 godine prije

U takvom hipotetičkom slučaju u Rusiji bi oživjeli Vrangel, Denjikin, Mamontov i Judenič, ako treba da se upotpuni nered i Lenjin. U jednom članku ovdje na portalu sam napisao da Britaniju treba “uvaliti” Amerima…I tu bi “simpatični Britanci” oživjeli Lee-a i Konfederalnu vojsku. Oni naprosto ne mogu bez spletki. Cijela povijest satkana im je od bukvalnih spletki.

Sinisa
6 godine prije

Evo mi smo dobrovoljci,Republika Srpska se bez otpora dobrovoljno predaje da je Rusija okupira kao Krim…bez metka! Ovi su bre ljudi otisli u tri pi.ke materine i necu sa njima!

nekoime
6 godine prije

Srećom po Britance, Plenković ih u potpunosti podržava, tako da Rusija nema nikakve šanse.

MilanCZ
6 godine prije

Vidim na portalu Logicnoima dosta novih novinara, bilo bi dobro da netko nesto napise sto je Itsanbulska konvencija.Samo par rijeci o tome.Ukratko, nije riječ o “sprječavanju nasilja nad ženama i nasilju u obitelji”, već obuhvaćajući suicidalnu obiteljsku ideologiju povezanu s uvođenjem transnacionalnog kontrolnog mehanizma (GREVIO).
Što to znači u praksi? Ovim nadnacionalnim mehanizmom, bez razloga, od bilo koje obitelji, biti ce nepovratno oduzimanje djece. To je slučaj, na primjer, u Norveškoj, Finskoj, Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj … Ali informacije su
strogo klasificirane pa javnost ne zna o zločinima ovog neofasističkog sustava. Ratifikacija istanbulske konvencije gora je od potpisivanja smrtne kazne na stotine tisuća ugrožene djece!Gospodo novinari logicno,dajte s emalo pozabavite tim temama kao temama novog Dublina 4..te dvije stvari biti ce kljucne oko nove povjesti evrope u kojoj mi zivimo.

slavuj
6 godine prije

Stara poslovica kae; “Ako ne mozes pobjediti protivnika, a ti mu se pridruzi”, samo nebi bas bio siguran na uspjeh.

igi
6 godine prije

29. ovog mjeseca – tako je najavljeno – rusija će dokumentima obrisati pod britanijom zbog usporedbe putina s hitlerom.Ona MLF ruska glasnogovornica je izjavila da će objaviti informacije koje će protresti svijet a koje se tiču britanije.Vjerovatno neko šurovanje između hiće i onih šupljoglavih kokainom napuderisanih lordova tj. kraljevske aristokracije.

Rokokoko
6 godine prije

Jos nije prvi April

citam "logicno" , logicno razmisljam
6 godine prije

Da li je ovo pocetak prenja ruku britanaca od brljotina koji su zadnjih dana iznijeli
PS na olimpijadi u njemackoj 1936 je ucestvovala i engleska, dak je SSSR bojkotirao, pa vidite ko je koga podrzavao.

mmne
6 godine prije

samo im oni jos fale….cekaj…a da ih smeste u ceceniju….?

boris
6 godine prije

ako negdje vidiš ljude da se svađaju, znaj da je u blizini jedan ili više engleza

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI