Trump: “S tolikim američkim milijardama će se Izrael i sam moći braniti “

39 komentara

Američki predsjednik Donald Trump je tijekom posjete američkim vojnicima u vojnoj bazi Al-Assad u Iraku rekao nešto što se nikako neće svidjeti Izraelu, iako je koristio tople riječi pri spominjanju svog prijatelja Benyamina Netanyahua.

“Regionalne zemlje se moraju aktivirati i preuzeti na sebe više odgovornosti za svoju budućnost. SAD više neće igrati ulogu svjetskog žandara”, kazao je Trump.

Američki predsjednik Donald Trump je rekao “kako će Washington s Izraelom postupati s velikom pažnjom, nakon povlačenja američkih vojnika iz Sirije”.

Tijekom iznenadnog posjeta Iraku, Trump je potvrdio kako Sjedinjene Države godišnje osiguravaju 4,5 milijardi dolara financijske pomoći Izraelu kako bi jamčile njegovu sigurnost, tako da će sve “biti dobro”, unatoč odlasku američke vojske sa sirijskog teritorija.

“Razgovarao sam s Bibijem (nadimak izraelskog premijera Benjamina Netanyahua). Rekao sam Bibiju da znam da Izrael dobiva 4,5 milijarde dolara godišnje. I oni će znati kako se obraniti”, rekao je čelnik Bijele kuće, priznajući pritom da Washington daje mnogo više novca Izraelcima od onog koju se prikazuje.

“Da, tako kažu knjige”, pohvalio se Trump.

Trump je također branio svoju odluku o premještanju američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem i naglasio da je upravo on bio taj koji je odlučio to napraviti.

“Tako je, hajde da dobro pazimo na Izrael”, rekao je američki predsjednik.

Kada je Trump 19. prosinca objavio svoju odluku da povuče američku vojsku iz Sirije, izraelski premijer je o tome govorio nekoliko puta. Netanyahu je iznova zaprijetio “da će udvostručiti “agresivne akcije protiv Sirije, kako bi spriječio povećanje utjecaja i vojne nazočnosti Irana u arapskoj zemlji”.

Trumpova odluka izazvala je kritike nekoliko američkih senatora. Senator Lindsey Graham je upozorio da kraj američke vojne nazočnosti može značiti “pobjedu” za Iran, Rusiju i sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada.

Odluka je također iznenadila europske saveznike Sjedinjenih Država. Francuska je priopćila kako će, unatoč odluci Washingtona, zadržati svoju vojsku u Siriji. Trumpovu odluku je Pariz opisao kao “izuzetno lošu”, budući da, prema Parizu, borba protiv terorista ISIL-a još nije gotova.

Israel National News

Lindsey Graham
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Segota
5 godine prije

Ne znam zašto, ali sve više mi se dopada ovaj Trump!!

čokolino
5 godine prije

Braniti se od koga? Koliko ja vidim drugi se trebaju braniti od Izraela.

Zagor
5 godine prije

SAA ulaze u Manbij.

Duki
5 godine prije

Neće moći Donny !neće sami, bez obzira na tvoje prljave škude !
ali svaka sila za vremena pa tako i njihova!
Poruka za Bibi &Co. “Kopajte” i to duboko !!???

Zax
5 godine prije

I tako amerikanci se bore za svoje saveznike do zadnje kapi svojeg interesa. Sokiran sam

Alen
5 godine prije

S tolikom americkim milijardama izrael ce se sigurno potruditi da zapali bliski istok.. Ujka sem ceka u pripravnosti..To je plan..

jezevakucica
5 godine prije

Kao neovisni savjetnik,predlažem napaćenim izraelcima da traže od Trumpa pomoć u kovanom novcu.S tim kovanicama neka gađaju sve okolne zemlje i dok ovi traže lovu u pijesku izraelci su mirni.Tako se kupuje mir u 21.stoljeću.

Janko
5 godine prije

Doći će dan kada će Izrael ostati sam okružen neprijateljima i kada mu nitko neće priteći u pomoć….. Doći će dan kada će ga napasti ujedinjeni neprijatelji daleko brojniji i moćniji od Izraela…… Šestodnevni rat je bio samo blijedi odraz toga, znamen i najava onoga što dolazi…… No iako će se na trenutak činiti da će Izrael biti razoren, a Židovi pobijeni, na zaprepaštenje i zgražanja mnogih Izrael će izići kao pobjednik. To je davno zapisano i tako će biti i sjetiti ćete se ovih riječi…… Tamošnji narodi hrle prema velikim razaranjima i naivan je svatko onaj tko misli da se Iran, Turska i Rusija ne pripremaju da započnu rat sa Izraelom. Sa druge strane Izrael je sam kriv za mnoge stvari. Zato rađe molite za taj narod i sve tamošnje narode, da budu sačuvani u nevoljama prema kojima sami hrle. Da ih Bog što više sačuva od patnji i… Čitaj više »

Lao Zi
5 godine prije

Sve ida prema planu da osiromasena, ocrnjena, pokradena Amerika (parazit je isisao sve sta je mogao) napusti Bliski Istok povijena repa i prepusti kontrolu novoj osovini Izrael – Rusija – Kina – Iran i planiranom novom Putu Svile i novome svetskome centru Jeruzalemu.
Sve ide prema planu i nista nije kako izgleda na povrsini. A doba Karla Marxa & Georga Orwella tek dolazi.

Preporucam pogledati radove Brendona O’Conella:
https://www.youtube.com/channel/UCFRV23uUZAf7l3tyq1CAoMA

mladen3x
5 godine prije

Ako stvarno mislite da bude tako kako Trump kaže onda se debelo varate.Istina je da trupe izlaze iz Sirije ali samo zato što tamo više nemaju šta tražiti a ne zato što SAD odustaje od svoje politike svijetskog policajca.Brzo budu oni premješteni na neko novo krizno žarište,u to budite uvjereni.Vuk dlaku…..

faust
5 godine prije

Kad sam prije nekoliko tjedana napisao da se Trump gleda izvući iz sr… u koje je USA uvalio Obama nitko nije vjerovao.

Klump
5 godine prije

Mi v Sloveniji ej benti20 se mal pohecamo (ZBOG NOHTOVA) jel sličim bre.

kli
5 godine prije

Sve pripreme za dolazak antikrista.

Perun
5 godine prije

Izgleda da se lose pise bivsim kolonijalnim silama.Sada to politicko djelovanje zovu neokolonijalizam a ,,draga Amerika ” je pod krinkom i maskom svjetskog policajca ,stitila i osiguravala lojalnost bivsih porobljenih britanskih francuskih, spanskih etc. kolonija .Pod floskulom osiguravanja demokratskih procesa unistavali su citava podrucja naseljena narodima koji su tezili za samostalnoscu i slobodom .Da li su oni uopce samostalna drzava i da li se drze slova proklamirane Deklaracije o neovisnosti.Sta znaci biti amerikanac danas i gdje je nestala americka bajka o slobodi.U milijardama dolara koje salju izraelu mozda i njihovom pokusaju da od te drzave nesto naprave .Sve drustvene zajednice koje u nastanku i vlastitim korijenima imaju nesto vezano za monoteizam i njegove varijacije polako odumiru.Polako nastaje svijet bez hegemona, policentrican .To utrnuce ili nirvana ,siri se putem novih tehnologija jako brzo ,svjedoci smo velikih promjena na planeti i populaciji koja zivi na njoj.Umire stari koncept politicke moci a radja… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI