Rusija postavila u orbitu afrički satelit AngoSat-1 proizveden u Rusiji (VIDEO)

Ruski satelit za Angolu
12 komentara

Prvi angolski nacionalni telekomunikacijski satelit AngoSat-1 postavljen je u geostacionarnu orbitu koristeći rusku raketu za lansiranje Zenit-3F, priopćio je Roskosmosov zastupnik.

Ruski Zenit-3F, lansirao je 26. prosinca s Baikonura i postavio u geostacionaru orbitu prvi angolski nacionalni telekomunikacijski satelit AngoSat-1.

AngoSat-1 će služiti za emitiranje na C i Ku frekvencijama na području Angole i afričkog kontinenta.

Ugovor za proizvodnju AngoSat-1 sklopljen je između najveće ruske svemirske tvrtke RKK Energia i Ministarstva za telekomunikacije i informacijske sustave Angole u 2009. godini. Međutim, ugovor je stupio na snagu tek četiri godine kasnije.

Satelit je proizveden na temelju novog servisnog modula koji se sastoji od komponenti dizajniranih u Rusiji, a njegova masa je veća od 1,5 tone.

AngoSat-1satelitZenit-3F
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Arkaj
5 godine prije

1,5 tona težak telekomunikacijski satelit?!? Bio sam uvjeren da su danas takve stvari minijaturizirane i olakšane, smanjene mase. Osim ako baćuške nisu crnima uvalili neke komponente od livenog željeza….

Ivo
5 godine prije

Normalno da ima još neke dodatke na sebi, ne samo opremu za emitiranje TV-programa. Geostacionaran je, što znači da se smisleno integrira u Glonass, i može služiti za navođenje krstarećih projektila, ako ustreba. A ustrebati će, US AFRICOM se širi poput epidemije afričkim kontinentom.

Ivo Lola nije sam
5 godine prije

Pa nije tajna ni da su Rusi svojim raketama isporučivali u orbitu i američke i francuske satelite.

Tak
5 godine prije

Prošli mjesec su sa kozmodroma Vostočni lansirali raketu sa meteorološkim satelitom i još 18 mini satelita – neuspješno postavljanje. Čini se da su isti software za lansiranje sa Vostočnog koristili kao i za Bajkonur, pa je tu došlo do problema.

mmne
5 godine prije

eto i angola ode u kosmos…jedino us®a nema mogucnosti….bez ruskih motora!

antun comb
5 godine prije

super, jedino sto ste zaboravili napisati da su izgubili kontakt sa satelitom sto nardski receno znaci, satelit je otiso u tri ckepi materine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI