Prvi zajednički let Su-57 i bespilotne letjelice S-70 Ohotnik-B

Su-57 i S-70 Ohotnik B
21 komentar

Rusko Ministarstvo odbrane je juče postavilo snimak na kojem se vidi ruski avion V generacije Su-57 kako leti sa novom ruskom bespilotnom letjelicom S-70 Ohotnki-B.

Na snimku se vidi polijetanje “Ohotnika”, let krilom uz krilo sa Su-57 i slijetanje bespilotne letjelice. U toku leta letjelice nisu izvodile nikakve zahtjevnije manevre.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je prvi let ovog “dvojca” trajao više od 30 minuta i da je na njemu testirana komunikacija između aviona i bespilotne letjelice.

Takođe, prema dostupnim informacijama let je obavljen u potpuno automatizovanom režimu a jedan od testova je bilo i proširenje radarske slike Su-57 pomoću radarskih informacija koje je prikupljao S-70 Ohotnik-B.

Ohotnik-B je opremljen opto-elektronskim, radarskim i drugim sistemima koji mu omogućavaju prikupljanje informacija o neprijatelju, ciljevima i lokacijama neprijateljskih PVO sistema koje zatim prosleđuje ka Su-57.

 

S-70 Ohotnik-BSu-57
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Povratak Žukova
4 godine prije

Rusima bi bilo pametnije da umjesto ulaganja u oruzje i putinove ratne igrice,vise uloze u recimo borbu protiv alkoholizma.

Kile
4 godine prije

Opasan duo

patriot
4 godine prije

i ja bi da imam pohotnicu za pratnju

Max
4 godine prije

vrhunski odrađeno strojevi koji mogu zadati mnogo muke.

LNT_Iluvatar
4 godine prije

Po izvorima SU-57 i SU -35 bi trebali biti u mogućnosti kontrolirati ne jednog nego čitavu grupu ohotnika
Ameterski gledano bilo bi mi logičnije da je to zadatak za su-34 ili su -30sm koji imaju 2 člana posade…ovako mi izgleda extra zahtjevno…..

U svakom slučaju opaka sinergija

Duki
4 godine prije

Tek se na ovoj snimci vidi koliko je 57-ica elegantniji i vitkiji zrakoplov (a samim tim i nevidljiviji)od onog američkog bojlera !
O dronu ne treba niti raspravljati-druga galaksija !!😎😎🖕🖕😇😨

Venator
4 godine prije

Ohotnik je jedna pohotna spravica, žedna novih meta. Dobro je to)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI