Letna demonstracija mogućnosti Su-57

Ruski avion 052 054 Suhoj Su-57

Juče je u sklopu prvog dana vazduhoplovnog sajma MAKS 2019 održana prezentacija letnih mogućnosti ruskog aviona V generacije Su-57. Prezentacija je počela letom u grupi od 4 aviona da bi se zatim jedan avion izdvojio i u ostatku programa izvodio kompleksne vazduhoplovne manevre među kojim i tzv. “Pugačevu kobru”. Cijeli nastup pogledajte u vedeu:

Su-57
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CPGS
4 godine prije

Pa nije bas nekaj za vidjet, ali mozda su me razmazili MiG-29 i Su-27/35. Njih gledati je kao zracni balet, a ovo mi izgleda malo tromo.

varjag
4 godine prije

Bravo Rusija!!!!!!!!!!!!!!

Zadranin
4 godine prije

Da sam ja na mjestu Rusa, i da želim prikazati “nevidljivi avion”.. e onda bi snimio isti ovaj video, ali, bez ijednog aviona u njemu.. samo nebo, par minuta kamera nek vrti po nebu.

E to je pravi “nevidljivi avion”. 😂

Inače, avion djeluje vrlo dobro. Za pet.

P***!

Jack
4 godine prije

Odmah se vidi da ovi ruski lovci još uvjek imaju stare motore iste, kakve koristi i lovac Su 35. Ovi zračni manevri kobre, okretanje aviona pri spuštanju i cijeli drugi asortiman zraćnih figura koje već otprije poznajemo, izvode se kod malih brzina 400 i najviše 500 kmh i nisu posebno korisni kod zračnih borbi. Kad bi lovački avion izvodio ovakve manevre kod brzine, koja se koristi u zračnoj borbi tj od 900 pa negdje do 1100 kmh, to bi bilo vrlo opasno za konstukciju samog aviona a i za pilota jer poznato je da čovjek-pilot može podnijeti opterećenje do najviše 9 g i ako se opterećenje poveća iznad tog broja, pilot u većini slučajeva gubi svijest. Zapadne zemlje stoga nerado opremaju svoje avione 3D mlaznicama i pokretljivost svoih aviona osiguravaju na druge načine, poboljšanjem aerodinamike i upravljačkih površina na avionu. Rusi naprotiv, većinu svojih novih tipova aviona opremaju 3D mlaznicama… Čitaj više »

ivo
4 godine prije

Što se događa sa tećim avionom na 0.36- do 0.38 u videu. Srušio se?

Max
4 godine prije

kad se samo sjetim koliko su me puta burt i džugašvili uvjeravali da je ovaj zrakoplov izmišljen i da ne postoji a ono njegov motorugodno bruji u ušima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI