Boeing potvrdio da ima „manji problem“ s novim softverom za 737 MAX

Boeing_737_MAX
23 komentara

Američki proizvođač zrakoplova Boeing je otkrio novi softverski problem na prizemljenom modelu 737 MAX. Ipak, u kompaniji vjeruju kako to neće odgoditi povratak zrakoplova u upotrebu do sredine ove godine, kako je planirano.

To ja najmanje treći softverski problem koji je otkriven otkako je 737 MAX, nakon dvije nesreće u kojima je poginulo 346 osoba, prizemljen u ožujku prošle godine.

Problem je naizgled „banalan“ i ne funkcionira svjetlo upozorenja. Iz američke kompanije navode da je problem otkriven u modifikacijama koje se provode na softveru modela 737 MAX, javlja Associated Press.

Greška je uočena u funkciji namijenjenoj za upozorenje pilota o sustavu koji se koristi da se zrakoplov, uz pomoć pomicanja repa, usmjeri prema gore ili na dolje.

Glasnogovornik Boeinga je rekao da je tijekom testiranja novog softvera letjelice otkriveno „kako spomenuto svjetlo ne funkcionira dobro“.

 

BoeingBoeing 737 MAX 8
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Boeingu treba Tramp
4 godine prije

da odstrani loše glave, lopove, prevarante i greške

bild.de/politik/trump/politik-ausland/us-praesident-trump-feuert-eu-botschafter-und-oberstleutnant-68674298.bild.html

Fabijan
4 godine prije

ovo je povjesni trenutak da Rusi izguraju Boeing i sa Sukhoi Superjet 100 postanu dominantni proizvođač aviona

Ivo
4 godine prije

Klauni najavljuju povratak ovog propalog aviona već godinu i pol, međutim to se neće nikad dogoditi,taj frankenstein avion je završio. Boeing je nedavno pokazao da nema nade za oporavak, kad su izabrali novog predsjednika uprave, koji je naglasio kako je ‘sigurnost aviona prva obveza prema dioničarima’ i momentalno podigao kredit od 10 milijardi dolara, ne da bi ih uložili u razvoj novog aviona, već da bi isplatili sve moguće dividende dioničarima. Najkasnije iduće godine, a moguće već i ove, Boeing će se podijeliti u 2 zasebne firme, jedna za vojni program koju će podmazivati država, i druga za civilni program, koja će onda momentalno proglasiti bankrot i nastojati preživjeti kao lokalni proizvođač. To je neizbježno s obzirom da imaju probleme sa svim avionima, bez izuzetka, mada se to gura pod tepih. Nekidan im se u Istanbulu jedan 737NG raspao na 3 dijela čim je izletio s piste, zbog nekvalitetnih spojeva,… Čitaj više »

Bezuhov
4 godine prije

Boeing je slika i prilika Amerike, imperije u slobodnom padu. Problem je sistemski, nikakve zakrpe i kozmeticka doterivanja nisu resenje kad curi na sve strane. Potreban je radikalan pristup.

rusofil
4 godine prije

Ako ih i puste ponovo u promet, mislim da će ih brzo ponovo prizemljiti. Sve je to previše složeno da bi se naknadno greške uspješno otkrivale. Sa takvim softverom je problem što ispravljajući jedan problem napraviš neki drugi ili više njih. Brzo će rok isteći pa ćemo vidjeti. Najgore će biti ako ga puste u promet samo da ispoštuju rok umjesto da pretresu sve moguće probleme.

Ivo
4 godine prije

Govorim ja od prvog dana da se rasklimala zakovica na gefufni pa su me ismijavali

Micika
4 godine prije

Sada je vikend I vecinom lijepo vrijeme u usa
Sretni Ameri idu na izlet I rostilj dok lokalna Ekipa gusi u sromastvu zlobi I mrznji

Ivo
4 godine prije

Micika

Sada je vikend I vecinom lijepo vrijeme u usa
Sretni Ameri idu na izlet I rostilj dok lokalna Ekipa gusi u sromastvu zlobi I mrznji

Ico
4 godine prije

Da li je točno da su softver za Boeing 737 MAX radili programeri iz plemena Masai, jer su na natječaju bili najjeftiniji?

eu kolonija
4 godine prije

pronašli tek treću grešku.

AJeTo
4 godine prije

Problem je manji jer je flota prizemljena. Ako eventualno opet polete imat ce veliki problem sa softverom.

Max
4 godine prije

Boeing 737 Max je propast.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI