Envoy izvještava kako SAD u srijedu treba poduzeti korake za sprječavanje Assada u ostvarivanju vojne pobjede u Siriji

americki vojnici
43 komentara

Sjedinjene Države poduzet će odlučne korake u srijedu kako bi spriječile da Vlada sirijskog predsjednika Bashara Assada osigura vojnu pobjedu u Siriji, izjavila je u utorak zastupnica Vijeća sigurnosti UN-a, veleposlanica SAD-a pri UN-u, Kelly Craft.

“Nastavit ćemo s odbijanjem svakog pokušaja Assadovog režima i njegovih saveznika u upotrebi vojne sile, opstrukcija ili dezinformacija, ne bi li tako zaobišli napore Ujedinjenih naroda za obnovu mira u Siriji”, rekla je Craft. “Danas i sutra Trumpova administracija poduzet će odlučne korake kako bi spriječila da Assadov režim osigura vojnu pobjedu te kako bi odbacili režim i njegove saveznike prema specijalnom izaslaniku Pedersenu i političkom procesu vođenom od Ujedinjenih naroda”.

Craft je izjavila da je cilj Sjedinjenih Država “oduzeti Assadovom režimu prihode i podršku koju je koristio za počinjenje velikih zločina i za kršenja ljudskih prava, koja sprečavaju političku rezoluciju i umanjuju izglede za mir”.

Assadova vlada imat će izbor kretanja prema političkom putu utvrđenom Rezolucijom 2254 ili će Sjedinjene Države poduzeti mjere kako bi se zaustavila izgradnja i spriječilo financiranje od strane Assadovih simpatizera”, rekla je Craft.

20. prosinca američki predsjednik Donald Trump potpisao je Cezarski zakon o civilnoj zaštiti Sirije iz 2019. godine, kojim je predviđeno da predsjednik donese propise potrebne za provedbu mjere najkasnije u roku od 180 dana od potpisivanja Zakona.

Cezarski zakon zahtijeva da američka administracija izriče nove sankcije svima koji posluju ili financijski pomažu sirijskoj vladi, njezinim sigurnosnim službama i sirijskoj centralnoj banci.

Sirijsko ministarstvo zdravstva priopćilo je ranije u lipnju, kako sankcije koje su uvele Sjedinjene Države i Europska unija ograničavaju i narušavaju mogućnosti vlade da odgovori na novu pandemiju koronavirusa, kao i na sve ostale zdravstvene izazove.

Krajem ožujka Rusija je iznijela nacrt rezolucije država članica UN-a o solidarnosti u suzbijanju širenja novih vrsta koronavirusa. U dokumentu se insistiralo na pomoći najugroženijim zemljama, posebno zemljama u razvoju, te okončanju trgovinskih ratova i svih sankcija usvojenih bez mandata Vijeća sigurnosti UN-a, kako bi se osigurao pristup hrani i lijekovima.

Dvadeset i osam država također je sudjelovalo u nacrtu rezolucije, dok su ga Sjedinjene Države, Europska unija, Velika Britanija, Ukrajina i Gruzija blokirale.

SAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
3 godine prije

Koju srijedu ?

Ringo10
3 godine prije

Samo jos jedan dokaz da Ameriku treba unistiti

Bez milosti je unistiti I baciti u blato

Najvece ZLO u povijesti svijeta

pera lozac
3 godine prije

“Danas i sutra Trumpova administracija poduzet će odlučne korake kako bi spriječila da Assadov režim osigura vojnu pobjedu”
Zar to nerade vec 9 godina, a mozda sam zrtva ruske propagande pa sam pogresno shvatio.

Nekoime
3 godine prije

Nebuju više Assadovi policajci ubijali nenaoružane crnce po Siriji.

Istrazuj
3 godine prije

“Danas i sutra Trumpova administracija poduzet će odlučne korake kako bi spriječila da Assadov režim osigura vojnu pobjedu te kako bi odbacili režim i njegove saveznike prema specijalnom izaslaniku Pedersenu i političkom procesu vođenom od Ujedinjenih naroda”… haha… Ocito je da eugenicarska banda napada – na svim frontovima! 😉 (….. ili je mozda samo manevar – da se eugenicarska banda primiri…? Vidjecemo…) Ako iko prezire ove UN (WHO, IMF, WB i ostale teroristicke/eugenicarske “svjetske organizacije”) mislim da je to upravo – Donald Trump. Ocito je da – ZNA – ko stvarno stoji iza tog (zlocinackog!) smeca – zvanog “svjetska organizacija”! A znamo i mi, tj ZNA poprilican broj ljudi na Svijetu – (a mislim da i oni jos uvijek lobotomirani/zaglupljeni “CIo-vidom19” rapidno dolaze do pameti takodjer!) – nakon ove – lazne pandemije u reziji tzv “svjetske organizacije”! Pa Trump – je htio izvuci SAD iz kandi te satanisticke (Rockfelerove bande)… Čitaj više »

Dopizdilomi
3 godine prije

Budući da ameri ne mogu zaustaviti nasilje na ulicama treba poslati plave kacige u žarišta neka postave UN baze i punktove kako bi došlo do smirivanja u “regiji”.

2. dalmatinska udarna
3 godine prije

FUCK THE usa!!!! 🇸🇾🇸🇾

Uzor
3 godine prije

Super, samo dajte sankcije da oterate Siriju Kini gde ima para. Geniji. 🤣

Siniša
3 godine prije

E sada sam stvarno ljut….ne dirajte mi Asmu 😠😠😠😠
Како се наводи, санкције ће бити уведене, између осталог, и против председника Сирије Башара Асада и његове супруге Асме.

puki
3 godine prije

“Cezarski zakon”=cionisticki zakon, to je skuho zet Kushner

puki
3 godine prije

Ne moraju SAD poduzimati nikakve korake da sprijece da Asad pobjedi. Te korake je vec poduzeo Putin, pustanjem Izraelu i pustanjem Netanajahuovom burazeru Erdoganu da prave agresiju po Siiji. Od gotovine napravio veresiju

putnik83
3 godine prije

Americans, go home! And take me to America. 🙂

piždro
3 godine prije

pih koja gamad..

Max
3 godine prije

Oni će nekog spriječiti???? Sirija je suverena zemlja i ima pravo osloboditi teritoriji od terorista A gospođa neka brani sirotinju od policajaca i uličnih razbojnika

Alen
3 godine prije

Putin je pametan čovjek , neće dopustiti kur.čenje irana od teherana do mediterana , tramp mu sigurno neće smetati , ali hoće iran…
Očekujte ” zvečku ” podmetnutu od Irana..

BanOvan
3 godine prije

Cezar imao konja za senatora a USrAnci kobilu za zastupnicu u UN… i onda neko kaze da se istorija ne ponavlja

Komentator
3 godine prije

Potrajaće to. Uživaj u nikad boljem filmu o USA rasnoj nejednakosti.

karma
3 godine prije

Tko je pobio sve americke indijance ? Od dolaska na americki kontinent divljaju a sada i po svijetu vec preko 100 godina. Assad jedini cuva krscane od glavosjeca manijaka dolje. Tko onda hrani glavosjece ? Sramota i stid planete zemlje koja prica o demokraciji i ljudskim pravima. Dno. Assade izdrzi narod je uz tebe !!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI