Otkrivanje mikroskopskih metala u mozgu pacijenata koji boluju od Alzheimerove bolesti

Alzheimer

Alzheimer je progresivna bolest koja uništava pamćenje i druge važne mentalne funkcije. Još ne postoji pravi lijek, međutim, određeni lijekovi i strategije liječenja mogu privremeno poboljšati simptome. Procjenjuje se da od ove bolesti širom svijeta boluje čak 24 milijuna ljudi.

Tim istraživača prvi je put otkrio male naslage elementarnog, nenabijenog željeza i bakra u moždanom tkivu čovjeka. Tim je otkrio metale u post-mortalnim uzorcima mozga od dvije osobe koje su imale Alzheimerovu bolest. Ovi metalni ioni važni su sastojci mnogih enzima koji kataliziraju kemijske reakcije u stanicama. Ti pozitivni ioni mogu oduzeti elektrone od drugih molekula, oksidirajući ih.

Iznenađujuće je da su naslage bakra i željeza koje je tim istraživača identificirao u moždanom tkivu osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti u svom elementarnom, nenapunjenom obliku. Ranije su znanstvenici identificirali ove elementarne metale samo u mikroorganizmima, virusima i biljkama.

Istraživači su također pronašli metale unutar beta-amiloidnihplakova, odnosno nakupine proteina koji su prepoznatljiva značajka Alzheimerove bolesti. Promjene u metabolizmu bakra i željeza u moždanom tkivu do neuro-degenerativnih bolesti, uključujući stvaranje amiloidnihplakova kod Alzheimerove bolesti, bile su očite s prethodnim nalazima.

Prema istraživačima, malene naslage elementarnog željeza bile su magnetske, pa su ih u načelu liječnici mogli koristiti za dijagnozu ili kao biljeg napredovanja bolesti. Tim je svoja otkrića objavio kao suradnju znanstvenika sa Sveučilišta Keele i Sveučilišta Warwick u Velikoj Britaniji i onih sa Sveučilišta Texas u San Antoniju u Sjedinjenim Državama.

Tim je koristio izuzetno moćne rendgenske zrake iz britanskog nacionalnog sinkrotronskog Dijamantnog izvora svjetlosti i Naprednog izvora svjetlosti u Kaliforniji, kako bi oslikao moždano tkivo i pronašao naslage elementarnog željeza i bakra u nano-razmjerima, koje su bile otprilike 10.000 puta manje od glave pribadača

“Ovo je fascinantno i neočekivano otkriće, omogućeno osjetljivošću i preciznošću sinkrotronskih tehnika, koje smo koristili za proučavanje ovih uzoraka izvedenih iz ljudskog mozga. Znamo da određeni živi sustavi mogu stvarati elementarne oblike metala, pa će biti važno kako bi otkrili proizlaze li iz ekvivalentnih, ali prethodno neotkrivenih putova kod ljudi ili su metalni oblici nastali kao izravna posljedica bolesti”, izjavila je koautorica Joanna Collingwood, dr. sc., koja vodi Laboratorij za tragove metala u medicini na Sveučilištu Warwick za medije.

Koautor studije dr. Neil Telling, profesor biomedicinske nanofizike sa Sveučilišta Keele, također je izvijestio medije o tome da postoje neki dokazi da se topivi beta-amiloid može agregirati u netopive plakove u mozgu s Alzheimerovom bolešću, kako bi spriječio reaktivnost atoma metala od oštećivanja obližnjih moždanih stanica.

Alzheimerova bolest, najčešći oblik demencije, progresivni je neuro-kognitivni poremećaj koji se vremenom pogoršava. Bolest uključuje postupni gubitak pamćenja, kao i promjene u ponašanju, razmišljanju i jezičnim vještinama.

Prema stručnjacima, važno je osigurati da osoba s demencijom dobije odgovarajuće životne uvjete i da su joj udovoljene potrebe, umjesto da se usredotočujemo na to u kojoj je fazi mogla doći. Stopa napredovanja varira od osobe do osobe.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
13 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Zelinčanka

Znači i Alzheimerova je posljedica trovanja? Ne čudi me uopče.

Sebastian

Nano čestice metala u cijepivima su samo zadnja stvar u nizu.Dobar izvor metala za mozak su između ostalog i stare,pomalo zahrđale rešetke od roštilja.Sve se to može naći na youtube-u samo treba istraživati.

Abe 04

Neki ‘teoretičari zavjera’ možda ne vole cjepiva za desert i možda nose kapice od alufolije, ali oni svoju kapicu mogu skinuti kad hoće, dok sa druge strane jedan Cjepivoje svoju foliju ima tetoviranu pod lubanjom, na moždanu koru.

Legendarni Grk

Neke knjige kažu da je Jod (Lugol 5 %) dobar čistač metala iz tijela – za bolju apsorpciju se Jod uzima sa Selenom. Ako se uz Jod uzimaju još Magnezij i Sumpor, onda se nakon nekoliko mjeseci tijelo može skoro potpuno očistiti od raznih metala, pa čak i žive. Tako… Pročitaj više »

Legendarni Grk

Službeni dokument, tehnički patent MicroSofta (u prijevodu, mali mekani): čovjek kao dio komunikacijske mreže – na temelju aktivnosti tijela će se unutar čovjeka generirati-rudariti kriptovalute.   https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606   Ovaj mehanizam se u ljude tajno ugrađuje cijepljenjem – magnetizam i razne metalne nano-čestice su dio tog tajnog mehanizma o kojemu vlasti… Pročitaj više »

Dokurčilomi

Polako izlazi na svjetlo dana hlađenje zemlje sa chemtreilsima na bazi aluminijskih spojeva ali to nije istina i to je teorija zavjere.

POVEZANE VIJESTI