fbpx

Indija razvija nacionalnu blockchain strategiju

Rupee kartica

Indijsko ministarstvo elektronike i informatičke tehnologije priprema nacionalnu blockchain strategiju. Ovaj korak je napravljen s obzirom na potencijal blockchaina i različitih slučajeva upotrebe, rekao je ministar. Bankarstvo, financije i cyber-sigurnost neki su od sektora koji se istražuju za blockchain primjenu.

Indijska vlada sprema se prihvatiti blockchain prihvaćanjem nacionalne strategije usredotočene na tehnologiju u nastajanju.

Sanjay Dhotre, državni ministar za elektroniku i informacijsku tehnologiju u indijskoj vladi, izjavio je kako se priprema „Nacionalni okvir za blockchain tehnologiju“ s obzirom na potencijal ove tehnologije i različite slučajeve uporabe.

Ministar je rekao da je blockchain “jedan od važnijih istraživačkih područja” s potencijalnim primjenama u područjima kao što su upravljanje, bankarstvo, financije i cyber-sigurnost.

U tom cilju, Ministarstvo za elektroniku i informatičku tehnologiju u zemlji također je podržalo blockchain projekt, nazvan „Distribuirani centar izvrsnosti Blockchain tehnologije“, u suradnji s drugim vladinim agencijama, uključujući Institut za razvoj i istraživanje bankarske tehnologije.

Ministarstvo razvija okvir utemeljen na blockchainu “Dokaz postojanja (PoE)” za različite slučajeve upotrebe kao što su provjera akademske potvrde, prodajni i drugi dokumenti.

„Korištenjem PoE okvira razvija se rješenje za autentifikaciju akademskih certifikata. Blockchain tehnologija je također korištena i PoC [dokaz koncepta] je razvijen za upravljanje životnim ciklusom vozila i vođenjem registra hotela “, rekao je Dhotre.

Rješenje za registraciju vlasništva ove tehnologije također je razvijeno i već se provodi u državi Telangana. Ostala rješenja koja se razvijaju usredotočena su na financiranje trgovine, sigurnost u oblaku i središnjeg KYC (poznavanju vašeg kupca), između ostalih slučajeva.

“Blockchain, a ne bitcoin?”

Čini se da je Indija na strani “blockchaina, a ne bitcoina”, budući da je zemlja nedavno predložila nacrt zakona o zabrani trgovanja kriptovalutama, kao i prijedlog 10-godišnje zatvorske kazne za korištenje kripto valuta.

Središnja banka zemlje također je zabranila bankama da vrše razmjene kriptovaluta, u travnju prošle godine. Od tada je nekoliko burza podnijelo pravne molbe za ukidanje zabrane središnje banke, ali to se pitanje još uvijek nalazi na vrhovnom sudu u Indiji. Sljedeće ročište zakazano je u siječnju.

Regulatorna nesigurnost prisilila je nekoliko mjenjačnica da zatvore urede, uključujući Koinex, Coindelta, Coinome i Zebpay.

Ipak, samo prošli tjedan, najveća svjetska kripto razmjena Binance stekla je indijsku kripto-mjenjačnicu WazirX za opsluživanje više od milijardu ljudi u zemlji. Tadašnji direktor WazirX-a Nischal Shetty rekao je Blocku da se nada da će se situacija s kripto-valutom u Indiji poboljšati.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
He He
Gost
He He
10 mjeseci prije

ovo bi moglo potrajati koje destljeće
nema žurbe

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

he he

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
2
0
()
x