fbpx

Indija razvija nacionalnu blockchain strategiju

Rupee kartica

Indijsko ministarstvo elektronike i informatičke tehnologije priprema nacionalnu blockchain strategiju. Ovaj korak je napravljen s obzirom na potencijal blockchaina i različitih slučajeva upotrebe, rekao je ministar. Bankarstvo, financije i cyber-sigurnost neki su od sektora koji se istražuju za blockchain primjenu.

Indijska vlada sprema se prihvatiti blockchain prihvaćanjem nacionalne strategije usredotočene na tehnologiju u nastajanju.

Sanjay Dhotre, državni ministar za elektroniku i informacijsku tehnologiju u indijskoj vladi, izjavio je kako se priprema „Nacionalni okvir za blockchain tehnologiju“ s obzirom na potencijal ove tehnologije i različite slučajeve uporabe.

Ministar je rekao da je blockchain “jedan od važnijih istraživačkih područja” s potencijalnim primjenama u područjima kao što su upravljanje, bankarstvo, financije i cyber-sigurnost.

U tom cilju, Ministarstvo za elektroniku i informatičku tehnologiju u zemlji također je podržalo blockchain projekt, nazvan „Distribuirani centar izvrsnosti Blockchain tehnologije“, u suradnji s drugim vladinim agencijama, uključujući Institut za razvoj i istraživanje bankarske tehnologije.

Ministarstvo razvija okvir utemeljen na blockchainu “Dokaz postojanja (PoE)” za različite slučajeve upotrebe kao što su provjera akademske potvrde, prodajni i drugi dokumenti.

„Korištenjem PoE okvira razvija se rješenje za autentifikaciju akademskih certifikata. Blockchain tehnologija je također korištena i PoC [dokaz koncepta] je razvijen za upravljanje životnim ciklusom vozila i vođenjem registra hotela “, rekao je Dhotre.

Rješenje za registraciju vlasništva ove tehnologije također je razvijeno i već se provodi u državi Telangana. Ostala rješenja koja se razvijaju usredotočena su na financiranje trgovine, sigurnost u oblaku i središnjeg KYC (poznavanju vašeg kupca), između ostalih slučajeva.

“Blockchain, a ne bitcoin?”

Čini se da je Indija na strani “blockchaina, a ne bitcoina”, budući da je zemlja nedavno predložila nacrt zakona o zabrani trgovanja kriptovalutama, kao i prijedlog 10-godišnje zatvorske kazne za korištenje kripto valuta.

Središnja banka zemlje također je zabranila bankama da vrše razmjene kriptovaluta, u travnju prošle godine. Od tada je nekoliko burza podnijelo pravne molbe za ukidanje zabrane središnje banke, ali to se pitanje još uvijek nalazi na vrhovnom sudu u Indiji. Sljedeće ročište zakazano je u siječnju.

Regulatorna nesigurnost prisilila je nekoliko mjenjačnica da zatvore urede, uključujući Koinex, Coindelta, Coinome i Zebpay.

Ipak, samo prošli tjedan, najveća svjetska kripto razmjena Binance stekla je indijsku kripto-mjenjačnicu WazirX za opsluživanje više od milijardu ljudi u zemlji. Tadašnji direktor WazirX-a Nischal Shetty rekao je Blocku da se nada da će se situacija s kripto-valutom u Indiji poboljšati.

2
Ostavite komentar

avatar
10000
 
1 Grupirani komentari
1 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
2 Komentatori
IvoHe He Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
He He
Gost
He He

ovo bi moglo potrajati koje destljeće
nema žurbe

Ivo
Gost
Ivo

he he

POVEZANE VIJESTI

Izbornik