Kina može izdati digitalnu valutu u iduća 2-3 mjeseca

Kineski novac
1 komentar

Peking je razvio okvir nazvan Digital Currency Electronic Payment (DCEP) koji će omogućiti njegovoj središnjoj banci da izdaje digitalnu valutu komercijalnim bankama i mrežama plaćanja trećih strana putem Alipay i WeChat Pay.

Tako tvrdi Jack Lee, upravljački partner HCM Capital-a, koji je za CNBC rekao: “Dakle, već su spremni i cijeli sustav i mreža. Mislim da ćete to vidjeti vrlo brzo, u iduća možda dva do tri mjeseca. ”

Napomenuo je kako bi lansiranje moglo početi kao probno i neće u potpunosti zamijeniti fizički novac.

HCM Capital uložio je u brojne start-up blockchain tvrtke. Podržana je od Foxconn Technology Group, jedne od top 10 tehnoloških tvrtki.

Prema Danieli Stoffel, državnoj tajnici za međunarodne financije Švicarske, očekivano pokretanje kineske digitalne valute moglo bi natjerati vlasti širom svijeta da odluče kako oni žele koristiti i regulirati takvu tehnologiju.

Ona je rekla CNBC-u: “Ako vlade sada shvate da se to zaista i događa, a pitanja i izazovi koji se podrazumijevaju u e-valuti sada su stvarni, nadam se da će to dati daljnji poticaj za odluke na globalnoj razini.”

Kineski predsjednik Xi Jinping nedavno je pozvao na veće razine istraživanja i ulaganja u blockchain. Kina mora uložiti „veće napore“ u razvoju i primjeni blockchain tehnologija i stjecanju „prednosti nad drugim velikim zemljama“, rekao je.

BlockchainDCEPkineski digitalni novac
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Crni žutokljunac
4 godine prije

Ništa se bitno ne mijenja. Sve ide po planu. Gubimo jedne hegemone, dobijamo druge, malo drugačije, možda blaže al na istom kursu. Mi stalno pušimo neke promjene, a suštinske promjene nema jer glavna ekipa iz pozadine koja vuče glavne poteze ostaje, mijenjaju se samo manje bitni igrači u ovoj igri.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI