Amerika “odložila” carine na neke kineske proizvode

Donald Trump

Sjedinjene Države odgađaju carine na mobilne telefone proizvedene u Kini, prenosne računare i druge stvari i uklanjaju druge kineske uvozne robe sa svoje ciljne liste što je potez koji je pokrenuo iznenadni skok vrijednosti akcija na Wall Streetu.

Kancelarija američkog trgovinskog predstavnika kaže da do 1. septembra nastavlja sa carinama u visini od 10% na robu iz kineskog uvoza vrijednu 300 milijardi dolara, proširujući uvozne carine za gotovo sve proizvode iz Kine u Sjedinjenim Državama u sporu koji se nastavlja protiv „agresivne“ trgovinske politike Pekinga..

Ipak, agencija kaže da će do 15. decembra odložiti carine na neku kinesku robu, uključujući mobilne telefone, prenosne računare, konzole za video igre, neke igračke, računarske monitore, obuću i odeću. A da će druge robe biti uklonjene sa sa liste po  osnovu „zdravlja, bezbednosti, nacionalne bezbednosti i drugih faktora“.

IZVOR: Paul Wiseman, Associated Press

 

Američke carineTrgovinski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

dok ne ide, ne ide….

Trubadur
4 godine prije

Odgađaće oni još….. Barem do izbora u USrA sledeče godine….Inače…. Sve carine prema Kini, do sad nisu promenile procenat deficita ni za dlaku….Do sad u ovoj godini, USrA je u deficitu naspram Kini več 167 milijardi….Nema tu spasa…. Historija se ne može prevazič…. Kina se samo vrača tamo gdje je bila skoro pa 2000 godina… Prva privreda svijeta….

Tupko Glupko
4 godine prije

Odlažu se carine na kineske proizvode koji se najviše prodaju u SAD-u i čijom niskom cijenom se održava standard Amera.
Pustimo njegovu retoriku, posljedice Trumpovih poteza tijekom godina njegove vladavine govore da je rusko/kinesko/iranski igrač i točka 🙂

Tbilisi
4 godine prije

Jedino mu preostaje srušiti dolar….

Deda
4 godine prije

Do sada je 2 puta bankrotirao (svoje firme). Sad će to napraviti i sa SAD.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI