Berlin prijeti Turskoj uključivanjem u listu ”odmetničkih država”

Angela Merkel - ljuta
16 komentara

Nakon najnovijeg pritvaranja njemačkih državljana u Turskoj, Berlin prijeti Ankari da će zemlju uvrstiti na popis ”odmetničkih država”, prenosi Bild. Ako se to dogodi, Nijemcu upoznati s državnim tajnama više neće moći putovati  u Tursku, niti imati osobne odnose s turskim građanima, piše njemački tabloid.

Njemačke vlasti su proglasile svoju namjeru da Tursku uvrste na popis ”odmetničkih država”, navodi Bild, a razlog su uhićenja njemačkih državljana od strane turske policije.

Trenutno se na ”crnoj listi” Njemačke nalazi 30 zemalja, uključujući Rusiju, Kinu, Siriju, Iran, Afganistan, Sjevernu Koreju i Pakistan.

Te države predstavljaju poseban rizik za dužnosnike upoznate s državnim tajnama, osobama koje rade u službi sigurnosti, vladi, policiji i Bundeswehru.

Prijetnje koje dolaze iz ovih zemalja uključuju ”špijunažu, ucjene i zastrašivanja”, pozivajući se na Süddeutschen Zeitung piše njemački tabloid.

Ako se Turska nađe među ”odmetničkim  državama”, djelatnici tih područja, njemačkih institucija i agencija, neće moći putovati u Tursku, a čak će se i brak s Turčinom ili Turkinjo smatrati za prijetnju.

Odnosi između Ankare i Berlina su zahladili zbog uhićenja njemačkih građana u Turskoj iz političkih razloga. Njemačke vlasti traže da ih se pusti, dok Ankara od Berlina zahtijeva izručenje svojih državljana osumnjičenih za ”terorističke aktivnosti” i one za koje smatra da su imali veze s neuspjelim pokušajem vojnog udara. Za turske vlasti su to Kurdi za koje Ankara tvrdi da imaju veze s Kurdistansko radničkom strankom (PKK), a u drugom slučaju ljude koje se povezuje s pokretom Hizmet klerika Fethullaha Gülena, koji navodno stoji iza organiziranja neuspjelog vojnog udara u srpnju 2016.

bildPrijetnjaSüddeutschen Zeitung
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
basso
6 godine prije

Turska je sigurno odmetnicka drzava,odmetnula se iz Nato.

Marshal
6 godine prije

Bolje bit odmetnicka drzava nego američki toalet papir.

Baba Vanga.
6 godine prije

A sta ce Merkel sa 5 milona Turaka u Njemackoj koji su svi ko jedan naspram razmazenih Njemaca ugodnim prevratnim zivotom.

mars
6 godine prije

Njemačka je politička i ekonomska supersila Evrope. Ih, kada bi još bila i takva supersila Evrope u vojnom pogledu (kao npr. kakva je bila u vrijeme zalizanog čika brke), pa da onda s riječi pređe na djelo i pokaže i Turcima i Poljacima i Britancima i Mađarima i …..uostalom svima koji joj nisu po volji, gdje im je mjesto. Eh, Angelini vlažni snovi.

Zvrk
6 godine prije

šarada za izbore. ionak je jasno da angie dobiva

Tedi
6 godine prije

Samo nek ona serka po Erdoganu.Bude sizila do neba kad joj pusti miliune migranata koje bas zele u Njemacku.A one vec nastanjene tamo ,a vezane za domovinu naputi u Bundestag kao turske partije,ima da furaju Njemci u imigraciju
A apropo drzava koje je stavila na popis odnetnickuh drzava jos doda i onu sestorku iz EU,sto nece migrante,pa koliko to ona drzava ima protiv Njemacke,zahvaljujuci njenoj politici.
I sta se vidi,koliko god pritiskala iz Brisela nis im ne ide od ruke.

davor
6 godine prije

Tj. SAD prijeti Turskoj da će je Berlin staviti na listu odmetničkih država. Ali to je cijena izraelsko-američkog projekta Kurdistan.

igi
6 godine prije

Erdogan je isklesan na nepravdi na bliskom istoku koja ima korjen u izuzetnosti židovske države da radi što i kako hoće kod sebe i u svom okruženju. a sve pod blagoslovom USA….Erdoganova vlada se ubrzano sprema na konflikt sa USA jer kako protumačiti nabavku PZO opreme od rusije nego poruku bjeloj kući da turska svoju budućnost vidi nasuprot planovima anglosaksonsko židovske politike oličene u NATO savezu.
Erdogan je jednom zamalo izgubio glavu u neuspješnom puču a vrlo dobro zna u kojem se uredu spremala optužnica protiv njega i vrlo dobro zna da je konflikt neizbježan jer iako asad za njega jeste nepoželjan lik vlastita glava je najvažnija i sačuvati nju jeste prioritet makar i s damaskom i rusima surađivao koje naravno ne miriše ali svjestan je da bar u rusima može naći iskrenost kakva god bila.a to mu je itekako potrebno u okruženju koje mu radi o koži.

EU dismr
6 godine prije

Fotka sve govori: “Uješću vas čim mi Veliki Brat popravi zubalo !!”

Miki
6 godine prije

Mentalno neuračunata diktatorka nezna koliko zapravo sliči na Erdu.

Jo
6 godine prije

Merkel jo runa stara vjestica , Turci je ne jebu sto ona sere , sve je kasno za Geris ili kaka se Ono rece skver heds

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI