Bla Bla Land – “Obama je dobar, a Trump loš”

Dobar - loš
8 komentara

Shema “Obama je dobar, a Trump loš” je prilično zbunjujuća.

Naime, novi američki predsjednik je najavio ukidanje američkog potpisa s nuklearnog sporazuma s Iranom i nedavno proširio sankcije Teheranu, dok druge strane želi sporazum s Rusijom, a njegov ministar obrane tvrdi kako ne vidi razlog za slanje dodatnih snaga na Bliski istok.

No, sporazum s Iranom radi “na pola” već godinu i pol, što znači da je i pod Obamom bilo isto, ako ne i puno gore. Banke nikada nisu dale kredite Teheranu zbog straha od odmazde američkog Ministarstva financija. Obama nikada nije smogao snage da poštuje odredbe iz sporazuma, niti je imao hrabrosti primijeniti ga u praksi.

Drugo, najvažniji aspekt koji se odnosi na mogući sporazum između Sjedinjenih Država i Rusije na Bliskom istoku jest da on ne može biti učinjen bez Irana, dok Obama nikada nije ni namjeravao sklopiti bilo kakav sličan sporazum s Putinom.

O Hillary Clinton da ne govorimo, kojoj bi ruke bile vezane milijunima dolara koje joj je saudijski režim poklonio za financiranje njene predsjedničke kampanje. Zaista su SAD prava “Bla Bla Land”.

Sporazum
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
7 godine prije

Vidio sam da i na TV-u najavljuju i reklamiraju neki program koli se zov “blablaland”. Nisam imao priliku da ga pogledam, pa je li neko zna o čemu je riječ?

Jupiter
7 godine prije

Ako neko misli da politika Amerike zavisi od predsednika,grdno se vara!Posle obračuna sa porodicom Kenedi nikom normalnom ne pada napamet da se suprostavi kapitalu i vladarima iz senke.Sve jedno je da li je Obama ili Trump zacrtana agenda mora da se ispuni.
Trum svakim danom to pokazuje , stavovi iz kampanje su mu sve mekši i odmereniji a ponekad dijametralno suprotni.

tuf
7 godine prije

Vidim na Indexu danas već kukaju i oko Jemena, da se Trump bude tamo zapleo intervencijom.
A gdje su Indexovi Soroševci bili kada je Obama bacao rakete s podmornica po jemenskim selima ?
Licemjeri i plaćene prostitutke, a ne novinari.

samo tata
7 godine prije

šta!?….i to je novinarski članak…drugar…zaista smo semtimemtom na istoj strani i zato ti dajem ozbiljan savjet…ili istražuj i piši…ili nemoj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI