fbpx

Erdogan: “Ministar vanjskih poslova Njemačke je obični diletant u politici“

Recep Tayyip Erdoğan

Turski predsjednik Erdogan izvrijeđao je njemačkog ministra vanjskih poslova i optužio ga da je diletant u politici, piše njemački tabloid Bild. Nakon izjave Heika Maasa o namjeri Berlina da ograniči izvoz oružja u Ankaru zbog napada na sirijske Kurde, Erdogan je postao bijesan i podrugljivo govorio o njemačkom ministru vanjskih poslova.

“Da išta razumijete o politici, to ne biste rekli”, rekao je turski predsjednik.

Erdogan vrijeđa našeg ministra vanjskih poslova, ogorčeno piše njemački tabloid Bild.

Kao što je navedeno u članku, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan bijesan je jer Njemačka namjerava ograničiti izvoz oružja u Tursku. Stoga u utorak navečer, tijekom razgovora s novinarima, turski čelnik nije propustio priliku za ruganje.

“I tu dolazi njemački ministar vanjskih poslova, čovjek koji nema osjećaj za mjeru, i kaže: Turskoj nećemo prodavati oružje. Ovo je njegova granica”, Erdogan je novinarima s podsmijehom rekao. Prema njegovim riječima, Turska neće izgubiti ništa od ovoga, već Maas i Njemačka.

Osim toga, s gledišta turskog predsjednika, Maas je diletant koji uopće ne razumije politiku, nastavlja Bild.

“Da nešto razumije o politici, to ne bi rekao”, kazao je Erdogan, govoreći o njemačkom ministru vanjskih poslova.

U međuvremenu, ograničenje izvoza njemačke vojne industrije u Tursku jedina je kazna koju Njemačka provodi protiv Ankare otkako je Turska pokrenula invaziju na sjever Sirije u borbi protiv lokalnih Kurda, naglašava publikacija.

Izvoz oružja koje se može koristiti u sukobu više neće biti dopušteno. Međutim, ostale transakcije u obrambenoj industriji nastavit će se, a već odobrene isporuke neće se povući.

Također, u razgovoru s novinarima, Erdogan je kategorički odbacio zahtjeve Washingtona za neposrednim primirjem, iako je na kraju na njega pristao, „ali samo na 120 sati“.

Erdogan u međuvremenu nastavlja bijes i kritiku zapadnih vlada, piše Bild. Obraćajući se frakciji svoje stranke, turski čelnik okrivio je podršku “teroristima” u zapadnim zemljama. U isto vrijeme, mislio je na kurdske YPG, koje su aktivno sudjelovale u borbi protiv militanata ISIL-a.

Erdogan smatra, što je dobrom dijelom u pravu, da su sirijski Kurdi povezani s Kurdistanskom radničkom strankom, koja je preuzela odgovornost za brojne terorističke napade u Turskoj.

“Stoga se obraćam tebi. Borimo se zajedno. Ili se barem nemojte miješati u naše stvari”, rekao je Erdogan obraćajući se Sjedinjenim Državama, Njemačkoj i Francuskoj.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
15 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
1 godina prije

Ovo sa Sirijom već postaje kao Game of thrones,svi nešto jedni protiv drugih i svako svakome radi iza leđa ali ipak u pozadini svako sa svakim sklapa paktove 🙂
comment image

Turska
Gost
Turska
1 godina prije

Erdogan zna …

alfa33
Gost
alfa33
1 godina prije

Ovo je postalo degutantno,uopće slušati i gledati što se događa u Siriji,odavno svi znamo da u politici nema prijatelja samo interesi…

PiriReis
Gost
PiriReis
1 godina prije

The Germans nisu nikad ovako revnosno i od strane visokih funkcionera osudili terorističke napade Kurd. Komun. Partije (PKK) na tlu R.Turske, niti obustavili dostavu oružja toj partiji, niti se drugačije angažovali u korist R.Turske koja je (i) njihov nato saveznik. U najmanju ruku Njemačka pokazuje neprijateljstvo spram R. Turske. Heiko Maas sad neka pokaže svoje znanje i stručnost pa neka dokaže da je Erdoan u krivu, a da je on znalac u politici. Ali da to uradi samostalno bez uvlačenja glave “saveznicima” i dovikivanja istih za podršku.

evinfruqwefucqwuedcuweudcnwudscw
Gost
evinfruqwefucqwuedcuweudcnwudscw
1 godina prije

Maskota je mali miš u hijerarhiji tame u odnosu na Erdođanija no sve to je samo kazališna predstava gdje glume sukob a rade oba za istoga.

burt
Gost
burt
1 godina prije

Erdogan dobro govori o tom njemačkom diletantu a i u američkim političkim krugovima javljaju se razni diletanti ministri , kongresmeni, senatori i neznalica Trump koji nije znao razliku između baltičkih i balkanskih država, ne može milijun Kurda upravljati 30% Sirije a s druge strane granice preko 3 mil. Sunita protivnika Assada biti izvan države i bačeni izvan sirijskog političkog i teritorijalnog sustava, kurdski kriminalci i kalkulanti su munjevito srušili cijeli američki koncept a Trump i njegovi diletanti nemaju odgovor na to pitanje nego konfuzno seruckaju salonske priče dok vojnici napuštaju baze u koje ulaze SAA na poziv kurdskih i lokalnih arapskih korumpiranih šefova, ali i stari lisac Erdogan dobro zna da mu SDF i SAA pokušavaju pod svaku cijenu srušiti akciju i onemogućiti cijeli koncept i zato će se vojna akcija izbacivanja SDF-a i YPG-a iz toga područja nastaviti bez obzira na usklađeno djelovanje kurdsko-assadovskih vojnika i njihove protuakcije jer svaki upućeniji čovjek zna da je to sada odlučna bitka i da se ni pod koju cijenu ne smije dozvoliti da Assad i IRGC odnesu konačnu pobjedu i vrate kotač povijesti

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije

Erdogana ne volim ali svakom priznajem kad je u pravu. Pa taj Heiko Maas da nešto vrijedi bio bi u upravi Bayerna ili kakvog bundesligaša ili njemačkog nogometnog saveza (DFB). Tu su jaki i svaka im čast kakva su sila u nogometu. Kad on ministar vanjskih poslova u cionističkoj koloniji koja je popušila 2 svjetska rata. Nikad čuo, nikad vidio lika ali po toj funkciji koju obnaša mislim da to govori sve o njemu. Svakom treba priznati kad je u pravu pa tako i nesimpatičnom Erdoganu koji ima svoje razloge da mu saspe to u lice dok ja gledam po funkciji. Ne bi od sramote bio ministar kod takvih luzera osim ako nemam ozbiljnu namjeru ostvariti značajnu pobjedu. A ovaj Maas da ima ozbiljne namjere popljuvao bi Izrael, tradicionalne neprijatelje njemačkog naroda čiji su sunarodnjaci opet gospodari Deutschlanda. Obični diletant i klošar usudio bih se reći.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Max Payne

Mnogi su i na ovim prostorima popusili,pa izigravaju vojvode.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Pravo veliš sultane .
Je li to ujedno i znači da su druge njegove kolege u EU ok?
A što na to kaže šutljiva talijanka na tronu ?

Logičar
Gost
Logičar
1 godina prije
Reply to  samo tako

Talijanka je neznalica na kvadrat.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Koji kreten.Cetri milijuna turaka ,njemci mu hrane.Ucjenjuje krstane,sa svojom bracom.Sultan je u Bosni izjavijo,ljepo bi!bilo dase ponovi povjest.

Sarmat
Gost
Sarmat
1 godina prije

SVi članovi vlada u zapadnoj (parlamentarnoj) tzv. demokraciji su više ili manje diletanti u geopolitici. Te se vlade naime formiraju po nekom međustranačkom ključu ovisno o izbornom rezultatu i koalicijskim sporazumima. Tako ministar obrane može postati žena koja ne zna razlikovati pušku od vrtne kosilice ili pak ministar vanjskih poslova koji nikad nije shvatio razliku između sunita i šiita. I tako dalje. Riječ je zapravo o tragikomediji demokracije, o izbornoj šaradi svake 4. godine kad se biraju stranke A, B, C, D čiji stranački laktaši i brbljavi lezilebovići izbiju na vrh stranačkih lista i time na vrh neke držav. A pojma nemaju ni o čemu niti ih išta zanima osim vlastitih guzica.
To se onda zove parlamentarna demokracija. Čitaj demonkracija.

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Ministar vanjskih poslova je neobični diletant u politici BND a Angela .M je daleko veci uzas ….A za Erdogana sto reci za njega …sve najgore i brz nestanak sa politicke scene ….evo jedna pjesma za agu Erdogana …
U Stambolu na Bosforu
bolan pasa lezi
dusa mu je na izmaku
crnoj zemlji tezi

Molitva je njemu sveta
dok mujezin sa munare
uci glasom svim
La ilaha illallah, selam alejkum

Kad ste vjerno sluge moje
sluzili moj harem
neka svaki od vas uzme
jednu zenu barem

Iz oka mu suza kanu
pa na mimber mrtav panu
stari musliman
La ilaha illallah, selam alejkum

Kad je cula pasinica
za tu tuznu vijest
da je pasa preselio
na Ahiret svijet

Iz oka joj suza kanu
pa kraj pase mrtva
ljubav pasina
La ilahe illallah, selam alejkum…..P.S 3. Dabuogda lînga tata mĭeu sî će baź! Dabogda kraj mog mrtvog oca u zemlju da uđeš –

posefvqwerbcqewfcqweifwie
Gost
posefvqwerbcqewfcqweifwie
1 godina prije
Reply to  Perun

Dobra Perune.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik