Erdogan: “Ministar vanjskih poslova Njemačke je obični diletant u politici“

Recep Tayyip Erdoğan
15 komentara

Turski predsjednik Erdogan izvrijeđao je njemačkog ministra vanjskih poslova i optužio ga da je diletant u politici, piše njemački tabloid Bild. Nakon izjave Heika Maasa o namjeri Berlina da ograniči izvoz oružja u Ankaru zbog napada na sirijske Kurde, Erdogan je postao bijesan i podrugljivo govorio o njemačkom ministru vanjskih poslova.

“Da išta razumijete o politici, to ne biste rekli”, rekao je turski predsjednik.

“Erdogan vrijeđa našeg ministra vanjskih poslova, ogorčeno piše njemački tabloid Bild.

Kao što je navedeno u članku, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan bijesan je jer Njemačka namjerava ograničiti izvoz oružja u Tursku. Stoga u utorak navečer, tijekom razgovora s novinarima, turski čelnik nije propustio priliku za ruganje.

“I tu dolazi njemački ministar vanjskih poslova, čovjek koji nema osjećaj za mjeru, i kaže: Turskoj nećemo prodavati oružje. Ovo je njegova granica”, Erdogan je novinarima s podsmijehom rekao. Prema njegovim riječima, Turska neće izgubiti ništa od ovoga, već Maas i Njemačka.

Osim toga, s gledišta turskog predsjednika, Maas je diletant koji uopće ne razumije politiku, nastavlja Bild.

“Da nešto razumije o politici, to ne bi rekao”, kazao je Erdogan, govoreći o njemačkom ministru vanjskih poslova.

U međuvremenu, ograničenje izvoza njemačke vojne industrije u Tursku jedina je kazna koju Njemačka provodi protiv Ankare otkako je Turska pokrenula invaziju na sjever Sirije u borbi protiv lokalnih Kurda, naglašava publikacija.

Izvoz oružja koje se može koristiti u sukobu više neće biti dopušteno. Međutim, ostale transakcije u obrambenoj industriji nastavit će se, a već odobrene isporuke neće se povući.

Također, u razgovoru s novinarima, Erdogan je kategorički odbacio zahtjeve Washingtona za neposrednim primirjem, iako je na kraju na njega pristao, „ali samo na 120 sati“.

Erdogan u međuvremenu nastavlja bijes i kritiku zapadnih vlada, piše Bild. Obraćajući se frakciji svoje stranke, turski čelnik okrivio je podršku “teroristima” u zapadnim zemljama. U isto vrijeme, mislio je na kurdske YPG, koje su aktivno sudjelovale u borbi protiv militanata ISIL-a.

Erdogan smatra, što je dobrom dijelom u pravu, da su sirijski Kurdi povezani s Kurdistanskom radničkom strankom, koja je preuzela odgovornost za brojne terorističke napade u Turskoj.

“Stoga se obraćam tebi. Borimo se zajedno. Ili se barem nemojte miješati u naše stvari”, rekao je Erdogan obraćajući se Sjedinjenim Državama, Njemačkoj i Francuskoj.

Operacija Izvor miratrgovina oružjem
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
4 godine prije

Ovo sa Sirijom već postaje kao Game of thrones,svi nešto jedni protiv drugih i svako svakome radi iza leđa ali ipak u pozadini svako sa svakim sklapa paktove 🙂
comment image

Turska
4 godine prije

Erdogan zna …

alfa33
4 godine prije

Ovo je postalo degutantno,uopće slušati i gledati što se događa u Siriji,odavno svi znamo da u politici nema prijatelja samo interesi…

PiriReis
4 godine prije

The Germans nisu nikad ovako revnosno i od strane visokih funkcionera osudili terorističke napade Kurd. Komun. Partije (PKK) na tlu R.Turske, niti obustavili dostavu oružja toj partiji, niti se drugačije angažovali u korist R.Turske koja je (i) njihov nato saveznik. U najmanju ruku Njemačka pokazuje neprijateljstvo spram R. Turske. Heiko Maas sad neka pokaže svoje znanje i stručnost pa neka dokaže da je Erdoan u krivu, a da je on znalac u politici. Ali da to uradi samostalno bez uvlačenja glave “saveznicima” i dovikivanja istih za podršku.

evinfruqwefucqwuedcuweudcnwudscw
4 godine prije

Maskota je mali miš u hijerarhiji tame u odnosu na Erdođanija no sve to je samo kazališna predstava gdje glume sukob a rade oba za istoga.

burt
4 godine prije

Erdogan dobro govori o tom njemačkom diletantu a i u američkim političkim krugovima javljaju se razni diletanti ministri , kongresmeni, senatori i neznalica Trump koji nije znao razliku između baltičkih i balkanskih država, ne može milijun Kurda upravljati 30% Sirije a s druge strane granice preko 3 mil. Sunita protivnika Assada biti izvan države i bačeni izvan sirijskog političkog i teritorijalnog sustava, kurdski kriminalci i kalkulanti su munjevito srušili cijeli američki koncept a Trump i njegovi diletanti nemaju odgovor na to pitanje nego konfuzno seruckaju salonske priče dok vojnici napuštaju baze u koje ulaze SAA na poziv kurdskih i lokalnih arapskih korumpiranih šefova, ali i stari lisac Erdogan dobro zna da mu SDF i SAA pokušavaju pod svaku cijenu srušiti akciju i onemogućiti cijeli koncept i zato će se vojna akcija izbacivanja SDF-a i YPG-a iz toga područja nastaviti bez obzira na usklađeno djelovanje kurdsko-assadovskih vojnika i njihove protuakcije jer… Čitaj više »

Max Payne
4 godine prije

Erdogana ne volim ali svakom priznajem kad je u pravu. Pa taj Heiko Maas da nešto vrijedi bio bi u upravi Bayerna ili kakvog bundesligaša ili njemačkog nogometnog saveza (DFB). Tu su jaki i svaka im čast kakva su sila u nogometu. Kad on ministar vanjskih poslova u cionističkoj koloniji koja je popušila 2 svjetska rata. Nikad čuo, nikad vidio lika ali po toj funkciji koju obnaša mislim da to govori sve o njemu. Svakom treba priznati kad je u pravu pa tako i nesimpatičnom Erdoganu koji ima svoje razloge da mu saspe to u lice dok ja gledam po funkciji. Ne bi od sramote bio ministar kod takvih luzera osim ako nemam ozbiljnu namjeru ostvariti značajnu pobjedu. A ovaj Maas da ima ozbiljne namjere popljuvao bi Izrael, tradicionalne neprijatelje njemačkog naroda čiji su sunarodnjaci opet gospodari Deutschlanda. Obični diletant i klošar usudio bih se reći.

samo tako
4 godine prije

Pravo veliš sultane .
Je li to ujedno i znači da su druge njegove kolege u EU ok?
A što na to kaže šutljiva talijanka na tronu ?

Slavonac
4 godine prije

Koji kreten.Cetri milijuna turaka ,njemci mu hrane.Ucjenjuje krstane,sa svojom bracom.Sultan je u Bosni izjavijo,ljepo bi!bilo dase ponovi povjest.

Sarmat
4 godine prije

SVi članovi vlada u zapadnoj (parlamentarnoj) tzv. demokraciji su više ili manje diletanti u geopolitici. Te se vlade naime formiraju po nekom međustranačkom ključu ovisno o izbornom rezultatu i koalicijskim sporazumima. Tako ministar obrane može postati žena koja ne zna razlikovati pušku od vrtne kosilice ili pak ministar vanjskih poslova koji nikad nije shvatio razliku između sunita i šiita. I tako dalje. Riječ je zapravo o tragikomediji demokracije, o izbornoj šaradi svake 4. godine kad se biraju stranke A, B, C, D čiji stranački laktaši i brbljavi lezilebovići izbiju na vrh stranačkih lista i time na vrh neke držav. A pojma nemaju ni o čemu niti ih išta zanima osim vlastitih guzica.
To se onda zove parlamentarna demokracija. Čitaj demonkracija.

Perun
4 godine prije

Ministar vanjskih poslova je neobični diletant u politici BND a Angela .M je daleko veci uzas ….A za Erdogana sto reci za njega …sve najgore i brz nestanak sa politicke scene ….evo jedna pjesma za agu Erdogana … U Stambolu na Bosforu bolan pasa lezi dusa mu je na izmaku crnoj zemlji tezi Molitva je njemu sveta dok mujezin sa munare uci glasom svim La ilaha illallah, selam alejkum Kad ste vjerno sluge moje sluzili moj harem neka svaki od vas uzme jednu zenu barem Iz oka mu suza kanu pa na mimber mrtav panu stari musliman La ilaha illallah, selam alejkum Kad je cula pasinica za tu tuznu vijest da je pasa preselio na Ahiret svijet Iz oka joj suza kanu pa kraj pase mrtva ljubav pasina La ilahe illallah, selam alejkum…..P.S 3. Dabuogda lînga tata mĭeu sî će baź! Dabogda kraj mog mrtvog oca u zemlju da uđeš… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI