EU bez glasa protivljenja produžila sankcije Rusiji za još šest mjeseci

vijece evrope
22 komentara

Europsko vijeće je produžilo restriktivne mjere protiv Rusije „zbog postupaka koji podrivaju ili prijete teritorijalnom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine“, priopćeno je u četvrtak iz Europskog vijeća.

“Vijeće je produžilo restriktivne mjere za dodatnih šest mjeseci, do 15. ožujka 2020. godine, zbog postupaka koji podrivaju ili prijete teritorijalnom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine“, priopćeno je iz Europskog vijeća.

Naglašeno je da se mjere sastoje od zamrzavanja imovine i ograničenja putovanja, te da će se i dalje primjenjivati na 170 osoba i 44 entiteta.

Dodaje se da ostale mjere EU, koje se primjenjuju kao odgovor na krizu u Ukrajini, uključuju ekonomske sankcije usmjerene na određene sektore ruske ekonomije i restriktivne mjere kao odgovor na „ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja“.

EU je uvela restriktivne mjere protiv Rusije od ožujka 2014. godine kada se bivša ukrajinska Autonomna Republika Krim odlukom na narodnom referendumu ponovno ujedinila s Ruskom Federacijom.

Od tada su odnosi Kijeva i Moskve prekinuti. Ujedinjeni narodi, Europska unija, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici ne priznaju Krim kao ruski teritorij, iako je svima jasno da je proces ujedinjenja s Rusijom nepovratan, najblaže rečeno u srednjoročnom povijesnom razdoblju.

Podsjetimo da su sankcije protiv Rusije produžene automatizmom, bez ijednog glasa protivljenja ili pokušaja da se ublaže ili revidiraju nametnute restriktivne mjere. Kao što je bio slučaj dosad, uskoro će slijediti ruski odgovor o produljenju sankcija europskom poljoprivrednom sektoru i drugih mjera koje su usvojene kao odgovor na pritisak EU.

EU sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mat
4 godine prije

Financijska apokalipsa im kuca na vrata,a oni se bave……Rusijom.

Ringo10
4 godine prije

Ovo je samo dokaz koliko su iskreni Macron i ekipa i koliko Rusija moze Zapadu vjerovati.

Adriana
4 godine prije

Sapienti sat! Da li je dosta i Kremlju?

Stjepan
4 godine prije

Europo dolazi zima, mogla bi biti duga i hladna … ako jaki vazali ne shvate tko je glavni igrač !?
Zima bude sunčana i topla (klima se zagrijava paljenjem šuma), govore zapadne dugoročne prognoze!! 😂😂😂😂

Moreno
4 godine prije

Sankcije su najviše štetile samoj EU. Rusiji su sankcije nešto naštetile, ali i pomogle za razvoj poljoprivrede tako da je Rusija u zadnjih par godina postala najveći izvoznik pšenice na globalnoj razini i to no GMO pšenice.
EU uopće ne funkcionira jer je ono šta Europljani žele suprotno od onoga šta političari u EU tijelima rade, ne samo po pitanju sankcija Rusiji, nego i po većini ostalih bitnih pitanja na vanjskome i unutrašnjemu planu.

Jomla
4 godine prije

Glas razuma? Šta je to? Ma to je grickalica za za sitnu raju…

fićo
4 godine prije

I ne samo to.Švabe uvele bolna ograničenja Gaspromu za Nord stream.Rusi najavljuju žalbu,ali bez zavrtanja špine ništa neće postići.

Ivi.tz
4 godine prije

Bal vampira gore na slici.koji su to bolesnici.a imali sankcija za koga drugog.nema a.da je kako RUSIJU slomiti…hhehe ali zlotvori nećete uspjeti a i to znate i vi.

RoPe
4 godine prije

Mozda je offtopic, ali preusmjeravaju protok plina sa Sjevernog toka nazad na Ukrajinu. Trebalo bi i o tome clanak napisati.

nije bitno tko
4 godine prije

Treba Rusi da zavrnu plinsku slavinu. I to jako.

samo tako
4 godine prije

Eto, ja priznam Krim kao ruski teritorij. Priznam i da u moje ime odluke donose čorave budale na zajedničku štetu

Ana
4 godine prije

Ruski proizvodjaci ce im biti jako zahvalni, dok europski nece nikako!

Ali, koga briga za europski narod?

cool
4 godine prije

To je ono isto Vijeće koje treba Ruski novac za opstanak??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI