Mađarska je izgubila 8,5 milijardi dolara zbog sankcija EU protiv Rusije, tvrdi ministar mađarski vanjskih poslova

Budimpesta
11 komentara

Budimpešta je izgubila izvozne mogućnosti i  time milijarde dolara, otkako je Europska unija Rusiji uvela ekonomske sankcije, kaže mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

U srijedu na televizijskom kanalu RTVi rekao je da je “otkad je [EU] uveo sankcije ukupno izgubljeno 8,5 milijardi dolara.”

“Rusija je bila naš drugi najveći trgovinski partner prije sankcija. Naravno, izgubili smo brojne mogućnosti izvoza “, dodao je Szijjarto.

Mađarska nikada nije prekršila europsko jedinstvo o sankcijama i neće to činiti u budućnosti, rekao je. “Iako uvijek promoviramo pošten dijalog, sankcije značajno kompliciraju naš rad s političkog i ekonomskog stajališta.”

EU je 2014. uvela ekonomske sankcije protiv Rusije, optužujući Moskvu za umiješanost u sukob na istoku Ukrajine. Rusija je odgovorila protumjerama. U rujnu je EU produžila na šest mjeseci pojedinačne restriktivne mjere protiv 170 ruskih državljana i 44 pravne osobe Rusije i Ukrajine.

EU sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
4 godine prije

Izvinjavam se svima sto cu biti izvan teme clanka i prenijeti sljedeci aktuelan naslov sa jednog portala:

Zastupnicki dom izglasovao Trampov opoziv: “uzalud vam trud sviraci” – “pjevaju” republikanci.

Vodja republikanaca u senatu Mitch McConell izlavio “kako nema sanse da njegov dom smjeni Trampa s duznosti”.

Volio bih vidjeti analizu ovog dogadjaja i od strane novinara Logicno-g, pa sam iz tog razloga i isao van teme clanka, zbog cega se jos jednom izvinjavam.

Alex
4 godine prije

Za toliko bar će naguzit Amere…

Zadranin
4 godine prije

Alo Mađari: pa koji *urac ste glasali za sankcije?

Glasao si “za”.. e sad jedi g*ovna.

8.5 milijardi g*ovana.

P***!

MARIJAN
4 godine prije

Cijela Europa izgubila je te milijarde ne samo Mađarska. Činjenica jest da je politika SAD upravo bila ekonomski podjarmiti i destabilizirati EUROPU. To su činjenice koje izvlačimo temeljem ogromnog egzodusa migranata nekih čak koji i ne dolaze s ratnih područja. Cilj je džihad protiv Europe a u interesu SAD I BLISKOISTOČNIH SAVEZNIKA. Amerika treba sluge ne partnere i sugovornike, oni trebaju vazale koji će dati topovsko meso u svakom trenu za obranu njihovih interesa, zato postoji NATO.

Dopizdilomi
4 godine prije

Dok EU gubi lovu zbog sankcija čuvajući leđa amerima ti isti ameri povećavaju trgovinu s njom. E jesmo blesavi.

Hmmm
4 godine prije

Je li ovo ona ista “suverena” Mađarska?

nije bitno tko
4 godine prije

Ej, Mađari….glasali ste za sankcije. Zato pojedite ta svoja govna i bolje da šutite……

Perun
4 godine prije

Exteritorijalne sankcije koje ,,provodi” uSA su glupavo smisljen nacin puritanskog americkog ,,politicnog” establismenta ….Amerika svaki slicnim korakom na medjunarodnoj politickoj sceni reze granu na kojoj sjedi ….Danas kad vidis amera na ulici pljunes triput radi ,,uroka” …Zaglibili su anusu kapitalizma , neoliberalizma i dekadencije…..Gori su od talibana i isilovaca…..Smece ,nista drugo nisu ni zasluzili nego da ih vrate u kameno doba …..Kamenko i Kremenko su gospoda za sadasnji americki politicki establisment (citaj debili s pedigreom)….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI