George Soros: “Putin me mrzi i to je razlog svih napada na mene”

George Soros - Rapad Europe neminovan
36 komentara

Financijski špekulant i milijarder George Soros je siguran da je iza većine trenutnih napada na njega stoji Rusija, prenosi Financial Times. Rekao je i kako ga Vladimir Putin ne voli, jer ga je jer je kritizirao ruskog predsjednika i istovremeno podržao Mihail Saakašvilija u Gruziji.

“Trenutni napadi na burzovnog špekulanta i milijardera Georga Sorosa su ogledni primjer promjenjivih političkih realnosti, osobito u srednjoj i istočnoj Europi”, piše Financial Times.

“Nakon pada Berlinskog zida, Soroseve zaklade su bile pune optimizma zbog širenja demokracije zapadnog stila u zemljama bivšeg sovjetskog bloka. Sada su, međutim, te iste zaklade postale gromobran za nacionalističke, a ponekad i autoritarne istomišljenike, među kojima koji blijedi privlačnost liberalizma i počinju vršiti sve veći utjecaj u regiji”, piše Financial Times.

Ovo je jedan deja vu, ali s jednom velikom razlikom, jer je sada u svijetu  nacionalizam dominantna ideologija. EU je kao struktura sada na rubu kolapsa. A Rusija je sada ponovno sila koja se temelji na nacionalizmu”, rekao je Soros za Financial Times.

“Milijarder židovskih korijena je postao je prikladan neprijatelj za vođe poput mađarskog premijera Viktora Orbana“, tvrdi povjesničarka Ann Appelbaum, supruga poljskog političara Radosława Sikorskog i autorica više djela o komunizmu i razvoju takozvanog “civilnog društva” u srednjoj i istočnoj Europi.

Oni se žele otvoreno suprotstavljati Americi ili EU, zato prozivaju Sorosa i u njemu vide prijetnju, jer personificira one elemente Zapada koji im se ne sviđaju. Ovo je elegantna taktika, jer izbjegava kritike EU i Sjedinjenih Država”, rekla je Ann Appelbaum.

Na Institutu “Otvoreno društvo”, zaklade američkog milijardera, Georga Sorosa, vodi se žestoka rasprava oko toga treba li reagirati na kampanju i hoće li to izazvati reakciju protiv milijardera, čak i veće napore u demoniziranju Sorosa.

“Sam Soros ističe kako namjerava odbiti napade usmjerene protiv njega. U početku je planirao zauvijek zatvoriti svoju zakladu. Međutim, umjesto toga, sada je udvostručio napore u svom projektu, usmjerenom na promicanje povećanja broja demokratskih zemalja u kojima vlade potiču pluralizam i transparentnost”, piše Financial Times.

U studenom je Soros potvrdio da je zakladi Otvoreno društvo dodijelio dodatnih 18 milijardi dolara, odnosno najveći dio svog osobnog bogatstva. Ukupno je, za cijelo vrijeme postojanja “Otvorenog društva”, Soros toj organizaciji donirao 32 milijarde dolara.

Kao što smo naveli na početku, George Soros je za Financial Times izjavio kako iza napada na njega prije svega stoji Rusija.

“I to je osobna stvar, jer se ne sviđam Putinu”, rekao je milijarder, rekavši da je korijen Putinove mržnje njegova kritika ruskog čelnika i podrška Mihailu Saakašviliju, bivšem gruzijskom predsjedniku koji je na došao vlast nakon “Revolucije ruža” 2003. godine.

Unatoč činjenici da su ozbiljni stručnjaci zaključili kako Vladimir Putin svoje odluke ne donosi na temelju emocija, prije svega zato što ga je “odgojio” KGB i važne odluke donosi hladno i racionalno, Soros je uvjeren “kako ga Putin ne voli i da mu se sveti sada kada je ojačao”.

zaklada otvoreno društvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Pa ako te vec mrzi, moze biti da ima razloga za to? Ha?

Karan
6 godine prije

Gospodin Sereš ima toliko godina i još nije razumio što znači rusko njet i što znači rusko ura. Podržati Mihaila Saakašvilija i nakon toga očekivati razumijevanje je stvarno bolesno mišljenje.

Koča Popović
6 godine prije

Krupni kapital je zbilja inovativan u iznalazenjima rjesenja kako drzati svijet pod jarmom. Nakon dva velika svjetska i niza lokalnih ratova, osmislili su tzv. civilno drustvo da serviraju ljudska prava i otvoreno drustvo zemljama socijalizma te na taj nacin dobiju instrument moci. Prvo su nam uvalili nacionalizam pod izlikom demokracije, a stani malo ide George. Djelomicno smo i sami krivi. Tko normalan i pismen vjeruje u pricu o sposobnima i bogacenju preko noci? Socijalizam je bio otvorenije drustvo, nego ce kapitalisticka drustvenopoliticka uredjenja ikada biti.

Spock
6 godine prije

Montgomery Burns glavom i bradom..

oko
6 godine prije

Finansiranje organizacija sa ciljem rusenja ustavno-pravnog poretka bilo koje zemlje je isto sto I finansiranje terorizma. Kakva je razlika izmedju situacija gde npr Katar finansira arapska proleca pa Al Kaida preuzme vlast pa krene u rat I situacija gde Soros finansira I obucava tzv aktiviste Majdana,narandzastih I ruzicastih revolucija pa fasisti uzmu vlast I krenu u rat? Jedina razlika je u tom da Soros finansira teroriste koji ruse demokratski izabrane vlade a katar ove druge od Tunisa do Iraka. Mora mu se priznati da je mahico I majstor svog zanata jer duplo profitira. Finansira rusenje ustavno-pravnog poretka da se docepaju resursa a zatim restartuje mozak evropejcima I uvali im milione izbeglica. Dobije I resurse I jeftinu radnu snagu a ovce vicu welcome I masu repom. Njivu I stoku sebi I svojima dok u kafani lepi novcanice na celo muzikantima da pevaju sta on naruci

rodoljub
6 godine prije

Kako moze da te mrzi, kada si ti tako divna i humana osoba ? “Pesnicki” receno – kad te vidim,
od miline
da mi grunu sline

Slagerpjevac
6 godine prije

Meh.. samo još jedan medijski otirač za dizanje prašine oko Putina.

Nekoime
6 godine prije

Nije li Georgu Sorosu srednje ime CIA?

Rokokoko
6 godine prije

Stari kabalisticki kriminalac glumata filantropa,a zapravo je manipulator i mizantrop.

Jim
6 godine prije

Ovakovi ljudi su tumor čovječanstva.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Nakon samo par redaka i dvije, tri izjave, ponovo mi se javio onaj moj uobičajeni sindrom gađenja na tekovine Soroševe neo-liberalne ideologije i na sve povezano s tim. Izvinjavam se, odoh povraćati, pa se vraćam kad mi bude bolje!

Segota
6 godine prije

Mislim da ovaj Soroš puno sere!?

Alex
6 godine prije

Kad će mu vise vrag sriću odnit

Issa
6 godine prije

Soros,reci tko takvog kriminalca ne mrzi!?

krivA
6 godine prije

…a onda ja bolestan i mentalno upitan..! ..IQ..

Sarajevo
6 godine prije

Mrzi te svak’ ko ima promil pameti

Issa
6 godine prije

“Dragi” moj Soros,i tvoj kraj je vrlo blizu!!

m.ivanisevic
6 godine prije

Kako sad to “opet sila”??? Zar nije trebala propasti ove godine prema izjavama ovog mamlaza?

Ribar
6 godine prije

Ni rodjena te majka ne voli tamna strano. Lice zla na ovoj slici.

Krmak u skoli
6 godine prije

I sotona se boji ovoga lika

BRICS
6 godine prije

……….. schmrtz, schmrtz, schmrtz……………..

Lila
6 godine prije

Nije loše ako ova spodoba kmeči.

Ivo
6 godine prije

Sotona. Kao i u slučaju onog drugog zioniste levija, prvom prilikom uhapsiti, osuditi i u Sibir na doživotnu (valjda neće potrajati). Držati u samici kraj lokalne zatvorske kapele, na vrata ćlije postaviti drveni križ i vijenac češnjaka. Mijenjati redovno.

Nekoime
6 godine prije

Kada bi te Putin mrzio ne bi ti više pričao.

Miki
6 godine prije

Ne mrzi ga Putin koliko ga mrzi svet.

trule
6 godine prije

r.i.p.

Globalista
6 godine prije

Mnogi neznate ali da vas informiram.Soros je do Česke i to Union kredit banke prebacio iz Amerike 35 milijardi dolara.Razlog prebacivanja dolara je strah da ih neizgubi jer dolaksom Trumpa koji ima za cilj odpojiti američku državnu elitu od svih pozicija u kojoj je i sam Soroš.Većinu tih novaca Soroš sada daje podršku u predsjedničkim izborima koji su u toku u Češkoj gospodinu Dragošu a svim mogućim smicalicama,putem medija nastoje na sve načine da nepobjedi sadašnji predsjednik Zeman.Putem medija koje financira Soros i njegov kompanjon Bakala nastoje da stvore haos,da stvore novi majdan kao u Ukrajini samo da nepobjedi Zeman.U prvom krugu Zeman je pobjedio u skoro cjeloj Ceskoj osim u okrugu Praga koji podrzavaju Dragosa ili bolje rečeno financira Soros.Velike su to igre i biti će tu svega i svacega a najmanje dobrog.

Shaka zulu
5 godine prije

Zasto jednostavno ne likvidiraju tog sorosa

antinwo
5 godine prije

Jeboti pas mater šugavu!Kopile za likvidaciju.Jebo vas soros

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI