”Dionice Tesle su mjehurić koji se s vremenom smanjuje.”

Tesla dionice
2 komentara

Dionice američkog proizvođača električnih automobila Tesla zabilježit će nagli pad kako kamatne stope rastu zbog koronavirusnih događanja, kaže upravitelj fonda Lansdowne Partners Per Lekander.

CNBC-u je rekao kako on smatra da je tvrtka u balonu i da je zauzeo kratku poziciju u tvrtki Elona Muska, što znači da će profitirati ako vrijednost Teslinih dionica padne.

Teslina tržišna vrijednost porasla je na preko 800 milijardi dolara u 12 mjeseci prije siječnja, prije nego što je u veljači pala na manje od 600 milijardi dolara. Sada iznosi oko 679 milijardi dolara.

“Pretpostavljam da će ova godina biti povratak za dosadašnje vršitelje dužnosti”, rekao je Lekander, dodajući kako je njemački proizvođač automobila tvrtka koja ga posebno zanima. VW se trenutno procjenjuje na 119 milijardi eura (141 milijarda dolara).

“Postoji nekoliko zlatnih grumenja, za koje mislim da će biti dugoročni pobjednici”, dodao je Lekander. “Kratkoročno, pretpostavljam ako sam u pravu u pogledu makro pretpostavke da se kamate povećavaju i tržište budi do činjenice da nositelji nisu toliko loše postavljeni kako misle, onda da, mislim da je Tesla ide prema dolje.”

Lekander je također napravio neke usporedbe s dot-com procvatom iz 1999. godine, rekavši: „Ako razmišljate o vizionarima koji su razgovarali o internetu 1999. godine, ako ih sada slušate, oni zapravo podcjenjuju ono što se dogodilo. Razvoj je bio čak i radikalniji od onoga što se dogodilo.”

Istaknuo je kako Cisco danas ima puno veću tržišnu vrijednost nego 2000. godine. “Nije ga spriječilo da prvo padne za 80 %.” Ekvivalent u Europi vjerojatno je bila Nokia, prema Lekanderu, jer je tvrtka također pala za 80 %. “Mislim da ćemo to vidjeti ovdje u ovom tehnološkom spektru hiper prostora”, rekao je.

Lansdowne Partnerstesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zax
3 godine prije

Mjehurić? Prije mjehurčina. Kao uostalom sve dionice.

Simon
3 godine prije

Kamatne stope ne rastu nego su na nikad nižim nivoima i uz pumpanje likvidnodnosti prevenira se kolaps financijskog sustava.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI