I Francuska legalizira cenzuru – 2018. donosi zakon protiv “lažnih vijesti”

Emmanuel Macron
9 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je na sastanku s novinarima u Elizejskoj palači najavio usvajanje zakona s ciljem borbe protiv širenja lažnih vijesti na internetu za vrijeme izborne kampanje, prenosi Le Monde. Macron je također je rekao kako će do kraja 2018. vlada javnosti predstaviti “nove audiovizualne medijske zakone”.

“Mi ćemo razviti naš pravni mehanizam kako bi zaštitili demokratski način života od ovih lažnih vijesti. Što se tiče svih sponzoriranih sadržaja, društvene mreže će biti morati raditi s povećanom transparentnošću, tako da informacije o oglašivačima i onima koji ih nadziru budu dostupne javnosti, a uvest će se i ograničavanje iznosa koji se dodjeljuju za takve sadržaje”, rekao je Emmanuel Macron.

Kako piše Le Monde, francuski predsjednika, koji je i sam često bio žrtva lažnih informacija na društvenim mrežama tijekom kampanje, pokrenuo je napad protiv “propagande koja se širi na tisućama računa na društvenim mrežama, koja se u trenutku proširila diljem svijeta i na svim jezicima,  te protiv propagande koja je fikcija, usmjerena na blaćenje političara, osoba, javne ličnosti i novinare”.

Emmanuel Macron je također rekao “kako će se ovlasti Visokog audiovizualnog vijeća povećati, kako bi se borilo protiv svakog pokušaja destabilizacije od strane kanala koji su pod kontrolom stranih zemalja ili su pod njihovim utjecajem”.

Prema Macronu, mogu se raskinuti sporazumi s takvim kanalima i suspendirati ili prekinuti ugovore s njima, uzimajući u obzir sve sadržaje koje ti kanali proizvode, uključujući i internet.

Ranije je francuski predsjednik posebno kritizirao kanale i agencije kao što su RT i Sputnik, koje je okrivio “da su se tijekom izborne kampanje ponašali kao tijela koja su vršila utjecaj i vodili lažni propagandu”.

Francuski predsjednik je također rekao “kako će do kraja 2018. godine vlada predstaviti prijedlog zakona o državnim audiovizualnim medijima”, piše Le Monde.

Lažne vijesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

….rat je mir….cenzura je sloboda…..sretno u orvelovskoj novoj 2018.

tuf
6 godine prije

Znaci gotovo je sa CNN-om, Guardianom, Deutsche Welle i Le Mondeom u Francuskoj ?

Podravec
6 godine prije

RT i Sputnik…….pa čim se oni spomenu i ,,zakoni protiv ,, ,,lažnih ,, ,, vijesti,, odmah znaš iz kojeg smjera vjetar puše! I tko se želi ograničiti tim zakonima! France est la merde!

miomir
6 godine prije

Kakvih lažnih vijesti? Donose zakon protiv anticionista koji kritiziraju ovog Rotrschildovog kriminalca i općenito cioniste-nove naciste, kakav je i Macron

čovjek
6 godine prije

Kako će im se obit o glavu pa to je strašno, al neka to se i čeka.

Ivo
6 godine prije

Kad pomisliš da je do svega ovog došlo kroz izbore…ukinuti demonkraciju pod hitno, sustav je totalni promašaj.

Ibrahim
6 godine prije

U fraMcuskoj niko vise nece smeti da napise da im je preCednik babojebac

Cardinal Pattrone
6 godine prije

Sauron

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI